Harrison Ford en Anne Heche's loonkloof in zes dagen en zeven nachten is een probleem dat fans uit Hollywood willen hebben

Inhoudsopgave:

Harrison Ford en Anne Heche's loonkloof in zes dagen en zeven nachten is een probleem dat fans uit Hollywood willen hebben
Harrison Ford en Anne Heche's loonkloof in zes dagen en zeven nachten is een probleem dat fans uit Hollywood willen hebben
Anonim

Het droevige, recente overlijden van Anne Heche heeft een aantal zaken binnen Hollywood weer scherp onder de aandacht gebracht.

De actrice heeft door de jaren heen een langdurige strijd gehad met haar geestelijke gezondheid. Terwijl naaste familieleden en vrienden hun verdriet hebben geuit over de tragedie, is dat een van de hernieuwde gespreksonderwerpen in de industrie en onder fans.

Bij het loven van zijn moeder, Heche's eerstgeboren zoon, bracht Homer een verklaring uit die gedeeltelijk luidde: 'Na zes dagen van bijna ongelooflijke emotionele schommelingen, blijf ik achter met een diepe, woordeloze droefheid. Hopelijk is mijn moeder vrij van pijn en begint ze te ontdekken wat ik me graag voorstel als haar eeuwige vrijheid.’

Een ander probleem dat ook enigszins opnieuw is opgedoken in de nasleep van Heche's dood, gaat over de loonkloof tussen mannen en vrouwen door de decennia heen in Hollywood. Hoewel de kloof tussen wat mannelijke en vrouwelijke acteurs in films krijgen aanzienlijk is verkleind, is het nog steeds iets waar veel beroemdheden zich sterk tegen blijven uitspreken.

Dit was zeker het geval toen Heche net voor de eeuwwisseling naast Harrison Ford speelde in de film Six Days, Seven Nights.

Waar ging 'Zes dagen, zeven nachten' over?

Op Rotten Tomatoes, een synopsis voor Six Days, leest Seven Nights: Op het Zuid-Pacifische eiland Makatea is de carrièregedreven tijdschriftredacteur Robin Monroe een week lang op vakantie met haar vriend, Frank Martin.”

"Een werkopdracht in het naburige Tahiti vereist dat Robin een vrachtvliegtuig huurt dat wordt bestuurd door de chagrijnige Quinn Harris", leest de samenvatting van het perceel. “Maar wanneer een krachtige storm Quinn dwingt een noodlanding te maken op een nabijgelegen onbewoond eiland, leert het ongelijke paar hun verschillen opzij te zetten om redding te vinden.”

Anne Heche speelde de hoofdrol, Robin Monroe, en Harrison Ford speelde de piloot Quinn Harris. Robin's vriend Frank Martin werd afgebeeld door Friends ster, David Schwimmer.

Andere castleden in de film waren Allison Janney (The West Wing, Masters of Sex), Jacqueline Obradors (Unstoppable, Atlantis: The Lost Empire), Temuera Morrison (Star Wars, Moana) en Cliff Curtis (The Dark Paard, angst voor de wandelende doden).

Six Days, Seven Nights werd geproduceerd met een budget van ongeveer $ 65 miljoen, maar een sterke box office-prestatie zorgde voor een geschat rendement van ongeveer $ 165 miljoen.

Hoeveel verdienden Harrison Ford en Anne Heche met 'Six Days, Seven Nights'?

Anne Heche verscheen in november 2021 in een aflevering van de podcast Trading Secrets van Jason Tartick. In een uitgebreid interview sprak ze over moeder zijn, haar betrokkenheid bij de strijd voor LGBTQ-vrijheden en de financiële implicaties van werken in Hollywood, vooral als vrouw.

In deze aflevering sprak Heche over het proces om haar in dienst te nemen voor Six Days, Seven Nights en het salaris dat ze verdiende in vergelijking met haar belangrijkste co-ster, Harrison Ford.

“Ik denk dat ik voor Six Days, Seven Nights $ 125.000 verdiende voor vier maanden fotograferen. En Harrison maakte - en ik weet dit omdat ik hem altijd uitlachte - hij verdiende $ 20 miljoen en 12 punten op de eerste dollar die in de film werd verdiend, 'onthulde Heche.

Dat zou in wezen neerkomen op een gigantisch salarisverschil van $ 19,9 miljoen tussen de twee sterren, zelfs zonder rekening te houden met het deel van de winst dat Ford naar verluidt later verdiende.

Het salarisbereik voor David Schwimmer en de rest van de castleden is niet publiekelijk bekend.

Anne Heche noemde Harrison Ford nog steeds 'haar held'

Ondanks de enorme loonkloof tussen haar en Harrison Ford, hield Anne Heche vol dat ze geen kwade wil had jegens haar cast-mate. Ze was zelfs vol lof over hoe ondersteunend hij haar was, voor en nadat ze de rol in Six Days, Seven Nights kreeg.

Toen Heche officieel werd aangenomen voor de film, had ze net haar toenmalige relatie met Ellen DeGeneres openbaar gemaakt. De twee hadden elkaar in 1997 leren kennen. In datzelfde jaar speelde Heche in vier spraakmakende films: Donnie Brasco, Volcano, I Know What You Did Last Summer en Wag the Dog.

Het publieke karakter van haar homorelatie maakte de zaken echter meteen ingewikkeld voor de actrice. Er waren zelfs mensen die actief campagne voerden om haar uit Six Days, Seven Nights te halen.

Aan de andere kant kwam Harrison Ford op voor Heche te midden van het verzet. "Ik zou die film niet hebben gekregen, maar Harrison Ford, hij was een held", vertelde ze aan Entertainment Tonight in een interview in 2020.

"Hij belde me de dag nadat ze zeiden dat ik het niet zou krijgen, omdat ik Ellen meenam naar de première van [Vulkaan]… [en zei] ik zie je op de set," voegde ze eraan toe.

Aanbevolen: