Kanye West's best scorende albums aller tijden, gerangschikt

Inhoudsopgave:

Kanye West's best scorende albums aller tijden, gerangschikt
Kanye West's best scorende albums aller tijden, gerangschikt
Anonim

Nadat er geen nieuwe muziek is uitgebracht sinds zijn laatste album afgelopen herfst, is Kanye West teruggekeerd om de massa te vereren met een presidentieel bod voor 2020, maar ook met een nieuwe single genaamd "Wash Us in the Blood". Er wordt op straat gefluisterd dat zijn volgende album, God's Country, de ether zal bereiken voordat het jaar voorbij is.

Omdat velen van ons reikhalzend uitkijken naar dat album dat eindelijk op de markt komt, moet je je afvragen hoe het qua verkoop zal verhouden tot zijn eerdere werk. Voordat we zelfs maar kunnen nadenken om dat te beantwoorden, moeten we eerst door het geheugen slenteren en zijn album rangschikken van minst tot meest succesvol.

9 Het leven van Pablo

kanye west feesten met frank ocean, g-eazy en anderen
kanye west feesten met frank ocean, g-eazy en anderen

Wat The Life of Pablo onderscheidt van de rest van Kanye's album, is het feit dat dit album het enige Ye-album was dat geen cd-release ontving. In een wereld waar de muziekindustrie wordt gedomineerd door streaming en digitale downloads, klinkt dit niet als een groot probleem in 2020, zelfs niet in het jaar dat TLOP in 2016 uitkwam.

Het is echter belangrijk genoeg dat het gebrek aan fysieke exemplaren ertoe heeft bijgedragen dat TLOP het minst winstgevende album in Kanye's discografie werd met 66.000 albumeenheden. Hij veranderde uiteindelijk van gedachten als het om fysieke kopieën ging, maar het bleek te weinig en te laat te zijn.

8 Ja

kanye west gaat naar wisconsin om je op te nemen
kanye west gaat naar wisconsin om je op te nemen

Als artiest die gevoelig is voor zijn je-weet-wel, moet Kanye West worden ondergedompeld in een totaal nieuwe setting voordat hij zich geïnspireerd kan voelen om nieuwe muziek te produceren. Dus in 2018 verhuisde hij zichzelf en zijn gezin naar Wisconsin, waar hij de landelijke sfeer van de staat gebruikte om Ye. te creëren.

Het bewezen pseudo-experiment heeft ertoe geleid dat het project gemengde beoordelingen ontving, variërend van gemiddeld tot gunstig. Uiteindelijk waren er slechts 85.000 verkochte albums, wat, zoals je zult ontdekken, teleurstellend is in vergelijking met de gebruikelijke aantallen van West.

7 Jezus is koning

INGLEWOOD, CALIFORNI - OKTOBER 23: Kanye West treedt op het podium op tijdens zijn Jesus Is King-album en filmervaring in The Forum op 23 oktober 2019 in Inglewood, Californië.
INGLEWOOD, CALIFORNI - OKTOBER 23: Kanye West treedt op het podium op tijdens zijn Jesus Is King-album en filmervaring in The Forum op 23 oktober 2019 in Inglewood, Californië.

Kanye West heeft in de loop der jaren tal van gedurfde creatieve beslissingen genomen, maar Jesus is King heeft misschien wel zijn brutaalste bocht naar links tot nu toe gegeven in termen van hoe hij zijn muziek presenteert. Om de spirituele en religieuze reis weer te geven die hij in het leven was begonnen toen hij zijn laatste album produceerde, koos hij ervoor om een gospelalbum te maken.

Een gospelalbum proberen te verkopen aan het reguliere publiek zou altijd een moeilijke taak zijn, maar aangezien hij erin slaagde 109.000 exemplaren te verkopen, deed West dat uitstekend.

6 Yeezus

kanye west treedt op tijdens yeezus concert
kanye west treedt op tijdens yeezus concert

Yeezus bleek Kanye West's meest controversiële tot nu toe te zijn, tot aan een titel toe die suggereert dat hij zichzelf positioneert als de volgende komst van Jezus Christus, terwijl nummers als "I Am A God" die implicaties lijken te bevestigen.

Maar zoals het gezegde luidt, controverse zorgt voor geld. Of het genereert in ieder geval voldoende aandacht om winst te genereren. In dit geval slaagde Yeezus erin om bijna een miljoen verkopen binnen te halen - 750.000, om een beetje specifieker te zijn - bij de release. Het kreeg ook over het algemeen positieve recensies.

5 My Beautiful Dark Twisted Fantasy

kanye west op de my beautiful dark twisted fantasy-tour
kanye west op de my beautiful dark twisted fantasy-tour

My Beautiful Dark Twisted Fantasy was een behoorlijk ambitieuze projectpoging van Kanye West. Naast een met sterren bezaaide ondersteunende cast met onder meer Jay-Z, Nicki Minaj, John Legend en zelfs een cameo van Chris Rock, bevat het album ook toespelingen op sprookjesiconografie.

Bovendien wordt zijn productie op nummers als "Monster" en "Runaway" tot op de dag van vandaag zeer gevierd. Over het algemeen verkochten de ambitieuze inspanningen van West 1. 300.000 exemplaren in de VS. Het album won ook drie Grammy's, waaronder die voor beste rapalbum en beste rapnummer voor 'All of the Lights'.

4 808s & Heartbreak

kanye west treedt op op het podium
kanye west treedt op op het podium

808s & Heartbreak was West's eerste album dat hij produceerde na het overlijden van zijn moeder. Als gevolg daarvan bracht hij veel van die depressieve energie die hij op dat moment leed in de inhoud van dit album, waardoor het zijn meest persoonlijke en emotionele project tot nu toe werd.

Hoewel het materiaal veel donkerder bleek te zijn dan zijn eerdere projecten, had het een sterke band met het publiek om 1.700.000 eenheden aan albumverkoop te genereren. Ondanks enkele overweldigend positieve feedback van critici die Kanye's eerlijke benadering bewonderden, werd het album grotendeels afgekeurd door awardshows zoals de Grammy's.

3 Watch the Throne

Jay-Z en Kanye West
Jay-Z en Kanye West

Een van de grootste albums van Kanye West tot nu toe was eigenlijk een samenwerkingsalbum met voormalig frequente medewerker Jay-Z. Het is jammer dat de twee niet langer met elkaar lijken te praten - maar toch alleen bereid zijn om samen muziek te maken - omdat sommige van Kanye's beste muziek voortkwam uit de samenwerking met de oprichter van Roc-A-Fella.

De twee voedden zich met elkaars elektrische energie en het zorgde consequent voor elektrische muziek. Fans waren er dol op en daarom waren ze het album dat 2.000.000 albums verkocht bij het uitbrengen van Watch the Thron.

2 Late registratie

kanye bedankt medewerkers op
kanye bedankt medewerkers op

Kanye West kwam onverwacht en succesvol op de hielen van zijn eerste album en had veel verwachtingen die hij moest waarmaken, zowel financieel als kritisch. Kritisch gezien zien veel critici en fans Late Registration als een nog betere stap in de goede richting voor West in vergelijking met zijn eerste album.

Financieel volgde West het succes van The College Dropout door 3, 100, 000 verkopen in de Verenigde Staten van zijn tweede album te behalen, bijna net zoveel als hij op zijn eerste album verdiende.

1 De schoolverlater

Kanye West en Drop-Out Bear
Kanye West en Drop-Out Bear

Ondertussen heeft zowat elk van de albums van Kanye West de nummer één plek in de Billboard-hitlijsten bereikt. Ironisch genoeg is het enige album van hem dat nooit die toppositie heeft bereikt, zijn meest succesvolle album tot nu toe.

Zoals het gezegde luidt, vergeet je nooit je eerste, en niemand is West's debuutstudio-album vergeten in de 16 jaar sinds het werd uitgebracht. Tussen de hype eromheen toen het voor het eerst in de schappen lag en de nostalgie die fans dwingt om ernaar terug te blijven gaan, is College Dropout 3.358.000 keer verkocht.

Aanbevolen: