Waarom Daniel Radcliffe zichzelf in elkaar slaat over één 'Harry Potter'-film

Inhoudsopgave:

Waarom Daniel Radcliffe zichzelf in elkaar slaat over één 'Harry Potter'-film
Waarom Daniel Radcliffe zichzelf in elkaar slaat over één 'Harry Potter'-film
Anonim

Sinds Harry Potter en de Steen der Wijzen in 2001 werd uitgebracht, is Daniel Radcliffe een van de meest spraakmakende acteurs ter wereld. Onder een behoorlijk harde schijnwerper, omdat hij nog maar een kind was, hoewel Radcliffe tegenwoordig een zekere mate van privacy probeert te behouden, willen fans alles weten wat ze kunnen over hem en zijn liefdesleven.

Naast de mensen die het persoonlijke leven van Daniel Radcliffe nauwlettend volgen, zijn er telkens wanneer hij in een film verschijnt, heel veel mensen die kritiek hebben op zijn werk, soms hard. Gezien het feit dat de meeste volwassenen onder dat soort druk zouden bezwijken, is het indrukwekkend dat Radcliffe al sinds zijn kindertijd regelmatig bekritiseerd wordt en hij goed aangepast lijkt te zijn.

Daniel Radcliffe Rode Loper
Daniel Radcliffe Rode Loper

In de afgelopen jaren leek het alsof Daniel Radcliffe zich niet al te veel zorgen maakte over de attributen van roem. Immers, in tegenstelling tot de meeste sterren die rollen lijken te spelen uitsluitend op basis van het al dan niet vooruitgaan van hun carrière, lijkt Radcliffe heel andere prioriteiten te hebben. Radcliffe is echter niet immuun voor kritiek op zijn eigen werk, aangezien hij ooit onthulde dat hij zijn uitvoering in een van de Harry Potter-films niet leuk vindt.

Een unieke carrière

Nadat Daniel Radcliffe en zijn familie de producent van de Harry Potter-films in een theater tegenkwamen, was hij overtuigd om auditie te doen voor de rol van zijn leven. Gekozen om Harry Potter tot leven te brengen, zou Radcliffe het personage gaan spelen in geliefde films die de filmgeschiedenis zullen ingaan.

Daniel Radcliffe Swiss Army Man
Daniel Radcliffe Swiss Army Man

Sinds Daniel Radcliffe de Harry Potter-filmfranchise achter zich heeft gelaten, heeft hij een aantal werkelijk fascinerende keuzes gemaakt. De carrière van Radcliffe, die op zijn zachtst gezegd in een hele reeks ongewone films voorkomt, moet een van de meest interessante in Hollywood zijn. Er zijn tenslotte niet veel grote sterren die zouden schitteren in een film als Swiss Army Man waarin hij een kadaver portretteert dat wordt gemanipuleerd als een Zwitsers zakmes.

Kindersterrenreflecties

In de hoofden van de meeste kinderen is het idee om een kindsterretje te zijn buitengewoon aantrekkelijk. Kindsterren krijgen immers veel aanbidding en aandacht en dat is voor de overgrote meerderheid van de kinderen een zeer aantrekkelijke combinatie. Helaas zal iedereen die bekend is met Hollywood zich waarschijnlijk realiseren dat een kindsterretje met veel valkuilen gepaard gaat.

Tijdens een interview in 2016 met The Mirror, reflecteerde Daniel Radcliffe op de moeilijkheden van opgroeien in de schijnwerpers. “Uiteindelijk is het moeilijkste aan opgroeien in de schijnwerpers niet de gemakkelijke toegang tot drugs of de vreemde, soort toegeeflijke wereld die je betreedt. De moeilijkheid is om erachter te komen wie je bent, terwijl je constant tegen een beeld van jezelf aanloopt dat iedereen al heeft.”

Vervolgend raakte Radcliffe op jonge leeftijd de sleutels aan om door roem te navigeren. “Ik denk dat het heel belangrijk is, vooral als je jong beroemd wordt, om erachter te komen wie je bent zonder roem en zonder dat als onderdeel van je identiteit, want dat gaat voorbij. Roem duurt niet eeuwig. Voor iedereen.”

Daniel Radcliffe als kind
Daniel Radcliffe als kind

Het vroege sterrendom brengt natuurlijk enorme financiële voordelen met zich mee, ervan uitgaande dat de mensen rond de kindster ze niet beroven voordat ze meerderjarig zijn. Gelukkig voor Daniel Radcliffe hebben zijn ouders het juiste gedaan, zodat hij nog steeds veel geld heeft. Dat gezegd hebbende, onthulde Radcliffe tijdens het eerder genoemde interview met The Mirror dat hij "niet echt iets doet" met zijn geld. Toch weet hij hoeveel geluk hij in dat opzicht heeft.“Ik ben er erg dankbaar voor, want geld hebben betekent dat je je er geen zorgen over hoeft te maken, wat een heel mooie vrijheid is om te hebben. Het geeft me ook een enorme vrijheid qua carrière.”

Zelf in elkaar slaan

In de afgelopen 20 jaar speelde Daniel Radcliffe in veel verschillende films en ook in een aantal tv-shows. Hoewel de meeste mensen hem beschouwen als buitengewoon getalenteerd in zijn vak, is hij, zoals veel acteurs, zijn eigen ergste criticus. Tijdens een interview in 2014 met The Daily Mail, sprak Radcliffe bijvoorbeeld over een hekel aan het kijken naar de films waarin hij schittert.

Daniel Radcliffe Harry Potter en de Halfbloed Prins
Daniel Radcliffe Harry Potter en de Halfbloed Prins

Terwijl Daniel Radcliffe onthulde dat hij niet graag naar zijn eigen werk in het algemeen kijkt, noemde hij één specifiek optreden bijzonder teleurstellend. “Het is moeilijk om naar een film als Harry Potter en de Halfbloed Prins te kijken, omdat ik er gewoon niet zo goed in ben. Ik heb er een hekel aan. Mijn acteerwerk is erg eentonig en ik kan zien dat ik zelfgenoegzaam werd en wat ik probeerde te doen kwam gewoon niet over. Mijn beste film is de vijfde (Order Of The Phoenix) omdat ik een progressie kan zien.”

Aanbevolen: