The Office': The Truth About 'The Dinner Party' aflevering

Inhoudsopgave:

The Office': The Truth About 'The Dinner Party' aflevering
The Office': The Truth About 'The Dinner Party' aflevering
Anonim

Er is geen tekort aan fantastische afleveringen van NBC's The Office Sommige afleveringen, zoals 'Diversity Day', hebben het traject van de show veranderd. Anderen gingen allemaal over de beste en slechtste momenten van Jim en Pam's relatie. Dan waren er alle Halloween-afleveringen met al die ongelooflijke kostuums… maar de aflevering "The Dinner Party" deed iets heel anders… Het maakte The Office tot een zeer donkere komedie… Tenminste, voor één aflevering.

De waarheid is dat de aflevering "The Dinner Party" niet ieders kopje thee was en veel veranderingen doormaakte. De productie van de aflevering werd zelfs vertraagd door een schrijversstaking. Kortom, het ging door veel turbulentie om een van de beste afleveringen in de geschiedenis van de show te worden.

Hier is de waarheid over het maken van de aflevering…

Aflevering van een dinerfeestje op kantoor
Aflevering van een dinerfeestje op kantoor

Het was een zeldzame en ongemakkelijke blik in het persoonlijke leven van Michael Scott

Het middelpunt van de aflevering 'The Dinner Party' was natuurlijk de waanzinnig ongemakkelijke avond in het krappe herenhuis van Michael Scott. Wat nog belangrijker is, het was een meedogenloze ervaring voor Jim, Pam, Angela, Andy en Dwight, die de innerlijke werking van Michael's gewelddadige relatie met zijn voormalige regionale manager, Jan, te zien kregen.

In een prachtige mondelinge geschiedenis over het maken van "The Dinner Party" door Rolling Stone, werpen verschillende leden van de cast en crew licht op de innerlijke werking van dit komische/dramatische meesterwerk.

"De aflevering is een smeltkroes voor de verschillende relaties in de show", zei Ed Helms, ook bekend als Andy, tegen Rolling Stone."Het is een krappe, afgesloten ruimte waar zoveel relatieproblemen borrelen tussen Jim en Pam, Andy en Angela, Michael en Jan. Het is dat snelkookpanaspect dat alles verhoogt, plus het decorum van het etentje, het soort behoefte om tot een ander soort sociale constructie te komen, in plaats van gewoon collega's in een kantoorruimte te zijn. Het is gewoon een gloeiend hete smeltkroes van komedie."

Een van de schrijvers van de aflevering, Gene Stupnitsky, beweerde dat de aflevering was geïnspireerd door Who's Afraid of Virginia Wolfe. Het had het etentje uit de hel moeten zijn en het was opgezet voor meerdere afleveringen … Kortom, wanneer Michael Pam en Jim vroeg om rond te hangen. Ze hebben het met succes vermeden… maar op een gegeven moment moesten ze het gewoon doen.

En hoewel Michael veel te verwerken kan hebben, zou Jan Levinson-Gould (Melora Hardin) zelf 100% slechter moeten zijn. Door haar relatie met Michael had ze immers net haar baan bij Dunder Mifflin verloren en bereikte ze een breekpunt.

"Ze speelde de strenge vriendin zo goed en werd uiteindelijk een geweldig komisch duo met Steve", zei John Krasinski, alias Jim, over Melora's chemie met Steve Carell. "Steve vond haar erg grappig en ik denk dat, als ze niet zo hardcore was geweest, het lang niet zo grappig zou zijn geweest. Haar karakter had zoveel ambitie en zoveel kracht in haar, wat precies het tegenovergestelde was van Steve. Het was bijna als een SM-relatie, alsof hij ervan hield door haar gemarteld te worden of zoiets."

De schrijvers vochten terug tegen de gedachte dat de aflevering 'te donker' was

Hoewel de schrijvers enthousiast waren om de aflevering te doen, vonden sommigen op het netwerk het te donker. Gelukkig werd het script minder duister toen de schrijvers een stukje schreven over Jan die per ongeluk de hond van een buurman overreed en hem vervolgens doelbewust uit zijn lijden verlost.

Lee Eisenberg (co-schrijver): "We besloten dat dat misschien te ver ging", zei Lee Eisenberg, een co-schrijver van de aflevering.

Maar toch waren sommigen bij het netwerk bezorgd, maar mede-maker Greg Daniels vocht er slim tegen, zegt Lee Eisenberg.

"We kregen altijd aantekeningen van het netwerk, en soms konden die heel controversieel zijn, maar Greg Daniels behandelde ze altijd heel goed en op dat moment hadden we een redelijk goed vertrouwen en een goede steno met het netwerk," zei Lee. "Dus de schrijvers werden naar het kantoor geroepen om de aantekeningen te horen. Greg krijgt de telefoon en de leidinggevenden zijn aan de andere lijn, op de luidspreker. Alleen de schrijvers hebben de scripts tot nu toe gelezen en dit is, weet je, voordat de tafel leest, en ze nemen de telefoon, en ze zeggen: 'Dit script is echt, erg donker.' En Greg zei: 'Ja.' En er is een pauze en ze zeiden: 'Het is echt donker.' En Greg zei: 'Ja. Dat is zo.' En ze zeggen: 'Het is echt donker.' En hij zegt: 'Ja.' En dan zegt hij: 'Ok, nog iets anders, jongens?' En ze zeiden: 'Eh… nee.' Ze hingen op en dat was het, ze boden geen ander briefje aan."

De show was in zijn 4e seizoen, dus het was belangrijk voor hen om creatieve manieren te vinden om het fris en spannend te maken. Dus een donkerdere aflevering die nieuwe invalshoeken van de reeds gevestigde personages liet zien, was van vitaal belang … Gelukkig stonden Greg, Lee en hun team voor hun beslissingen. Uiteindelijk werd de aflevering een van de beste in de hele serie.

Aanbevolen: