The Truth About The Warehouse Party-aflevering van 'Girls

Inhoudsopgave:

The Truth About The Warehouse Party-aflevering van 'Girls
The Truth About The Warehouse Party-aflevering van 'Girls
Anonim

Voordat de uitstekende HBO-serie van Lena Dunham, Girls, enorm populair werd en wat spanning op de set veroorzaakte tussen de castleden, werd "Welcome to Bushwick" ook wel de Crackcident uitgezonden. De aflevering zeven van seizoen één is sindsdien een van de beste in de serie geworden en bevatte enkele van de grappigste momenten van het personage van Zosia Mamet, Shoshanna. Het grootste deel van de aflevering verkende de cast tijdens een wild pakhuisfeest in Bushwick. Maar de aflevering is het meest memorabel vanwege de unieke creatieve keuzes die het maakte. Hoewel er veel interessante weetjes zijn over Lena Dunham en haar carrière, zijn sommige van haar beslissingen over het vertellen van verhalen nog fascinerender als je ze eenmaal bekijkt…

En dat omvat het feit dat de zevende aflevering van haar serie eigenlijk de ZEER EERSTE keer is dat de hele cast samen een scène deelde. Dit was een bijzonder vreemde creatieve keuze omdat de show technisch gezien gaat over een groep vrienden, ala Sex and the City of … nou ja, vrienden. Als je een cast samenbrengt die zo geweldig is als die in Girls, zou je verwachten dat de showrunner wil dat ze zoveel mogelijk in dezelfde scene zijn. Maar dit was niet het geval voor Lena Dunham en showrunner/executive producer Jenni Konner.

cast van meisjes
cast van meisjes

Dit was de structuur die Lena wilde

Volgens een geweldig artikel van Entertainment Tonight waarin de veelgeprezen aflevering wordt beschreven, was Lena Dunham zich zeer bewust van het feit dat haar serie over Millenial-vrienden in New York enige tijd geen scène met de hele cast bevatte.

"Jenni Konner had echt het idee voor de structuur en het idee dat we ze voor het eerst allemaal samen in een sociale situatie zagen en dit zou deze zeer specifieke onthulling zijn van hoe elk van hen zich gedraagt - - niet alleen wanneer ze alleen in hun appartement rondhangen, maar hoe ze eruit zien als sociale wezens, "legde Lena uit aan Entertainment Weekly.

"Dat is de eerste aflevering waarin alle meisjes in het eerste seizoen op dezelfde plek zijn", voegde Jenni Konner eraan toe. "Dus ze zijn niet allemaal samen tot aflevering zeven, wat behoorlijk onconventioneel is op tv als het gaat over een groep meisjes die elkaar niet de hele tijd zien. We hebben geprobeerd om er realistischere vriendschappen van te maken, maar we wilden doe een aflevering waarin we ze allemaal met elkaar hebben zien omgaan en hoe dat eruit zou zien. Ik denk dat het ons veel heeft geleerd over de vier van die meisjes."

Maar het waren niet alleen de vier meisjes die moesten wachten om samen een scène te doen, het waren ook de mannelijke personages in de show.

"We zien elkaar alleen echt op premièrefeesten, persevenementen en af en toe deze grote scènes", zei Alex Karpovsky, die Ray speelde. "Dus je hebt een bepaalde dynamiek als je met een of twee mensen omgaat en dan een nieuw soort dynamische vormen als je in deze grote groepsomgeving bent. Het is leuk om iemand op basis hiervan te vinden en te verkennen en beter te leren kennen kritische massa als groep. Het brengt verschillende eigenschappen naar voren."

Volgens Jenni Konner is een scène als deze (waarin de hele cast te zien was) in totaal maar 12 keer in de serie voorgekomen.

Inside The 'Crackcident'

De feestscène in de aflevering, die werd geregisseerd door Jody Lee Lipes, werd in de loop van anderhalve week opgenomen in een magazijn in Bushwick. Het bevatte tal van echte Bushwick-extra's. Velen van hen werden gecast vanwege hun specifieke uiterlijk of de gekke dingen die ze zouden doen om het feest als een volledig authentieke en ronduit gestoorde scène te laten voelen. Gedurende de hele anderhalve week werden alle opnames alleen 's nachts gedaan…

"We waren vampiers", zei Zosia Mamet, die Shoshanna speelde.

Zosia Mamet crackcident shoshanna meisjes
Zosia Mamet crackcident shoshanna meisjes

Hoewel deze scène brutaal was om te schieten, was het ook van vitaal belang voor Zosia, die er veel in speelde… vooral nadat haar personage per ongeluk crack rookte. Het moment werd geïnspireerd door de echte neef van Lena Dunham die per ongeluk hetzelfde deed.

"Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik wilde een goede acteur worden en mijn onderzoek doen, dus begon ik YouTube-video's te vinden van mensen die high zijn van crack en dat leidde gewoon heel snel naar een heel donkere plek,’ gaf Zosia toe. "Ik had zoiets van, 'Natuurlijk gaat dit niet werken.' Dus het was echt een samenwerking, want iedereen woog mee met de weinige kennis die ze hadden. Ik dacht: 'Misschien probeer ik veel spiertrekkingen', en Jodi zei heel snel: 'Ik denk dat dat het maakt te veel alsof je high bent van coke en dat is misschien overboord.' Dus het was een mix van heel extreem gaan en het dan een beetje terugtrekken en proberen een middenweg te vinden, wat vooral moeilijk is met Shoshanna."

Maar Zosia eindigde haar optreden absoluut, wat de hele aflevering uiteindelijk onvergetelijk maakte en een van de beste in de hele serie.

Aanbevolen: