Hoe is de relatie van Beyonce met haar vader Matthew Knoles?

Inhoudsopgave:

Hoe is de relatie van Beyonce met haar vader Matthew Knoles?
Hoe is de relatie van Beyonce met haar vader Matthew Knoles?
Anonim

In 2011 nam Beyonce een van de grootste beslissingen in haar carrière toen ze besloot haar vader Mathew Knowles te ontslaan als haar manager toen ze een deal sloot met haar man Jay- Z's Live Nation die voor eens en altijd alle verdere zakelijke banden met haar vader zou verbreken.

Volgens rapporten was Beyonce het beu geworden van het werken met haar vader, die ervan werd beschuldigd geld te hebben verduisterd van de I Am… World Tour van de zangeres, die liep van 2009 tot 2010 en een omzet van $ 143 miljoen opleverde.

Mathew beweerde dat Live Nation zijn dochter leugens had verteld dat miljoenen dollars waren verdwenen onder toezicht van de 69-jarige, eraan toevoegend dat ze zogenaamd een lastercampagne tegen hem hadden opgezet om Beyonce's carrière volledig te beheren zonder zijn betrokkenheid.

Wat de zaak ook moge zijn, Beyonce had ook een probleem met haar vader nadat haar moeder Tina Knowles in november 2009 de scheiding aanvroeg. Mathew werd beschuldigd van het leiden van een dubbelleven door te genieten van een 18 maanden durende affaire, tijdens op welk moment zijn flirt Alexsandra Wright had vernomen dat ze zwanger was van zijn baby.

Beyonce heeft de afgelopen 10 jaar niet de beste relatie met haar vader gedeeld, gezien alles wat er is gebeurd. Maar waar staat de band van het paar vandaag en zijn ze nog steeds een beetje dichtbij? Hier is het dieptepunt …

Beyonce's vervreemde relatie met haar vader

Nou, het is geen geheim dat de hitmaker "Single Ladies" lang niet zo dicht bij Mathew staat als vroeger.

Nadat ik haar I Am… World Tour had ingepakt, waren de inkomsten van miljoenen verdwenen en werd de schuld bij Mathew gelegd, die al een enorme bezuiniging doormaakte als manager en regisseur.

Volgens gerechtelijke documenten had Mathew "haar [Beyonce] geld gestolen terwijl hij haar manager was", schrijft Rolling Stone. Dit werd vervolgens bevestigd door een audit die was uitgevoerd door het juridische team van Bey, wat ertoe leidde dat de manager zijn functie ontsloeg.

Mathew was onvermurwbaar dat hij niets te maken had met het verdwijnen van geld van de tour, ondanks dat een onderzoek naar de situatie anders beweerde. Live Nation werd later ingehuurd om de baan van Mathew als manager van de zangeres sindsdien over te nemen.

"Ik heb absoluut geen geld van Beyonce genomen en alle dollars zullen worden verantwoord", vertelde Mathew in 2011 aan Associated Press. "We hebben op geen enkele manier geld gestolen. Nogmaals, dit gaat over de mensen die deze beweringen hebben gedaan -- ze moeten aan het licht komen.”

Al dit drama vond plaats slechts twee jaar nadat de moeder van Beyonce de echtscheiding had aangevraagd, maar het proces werd pas in 2011 afgerond.

Hun breuk werd veroorzaakt door Mathews twee jaar durende affaire met Alexsandra Wright met wie hij later een kind zou verwelkomen. De situatie was onvergeeflijk en leidde tot een breuk tussen Mathew en zijn dochters.

Tina, die 33 jaar met Mathew getrouwd was, was er kapot van, maar de splitsing was nog moeilijker voor Beyonce, aangezien haar vader op dat moment nog steeds bezig was met haar carrière. Maar het bleek dat nadat alles met de tour was gebeurd, ze alle reden had om haar vader uit haar leven en haar team te verwijderen.

In augustus 2020 sprak Tina over haar scheidingsbeproeving in een interview in de OWN virtuele serie Girlfriends Check-in, waarin ze uitnodigde dat zowel Beyonce - als haar jongere dochter Solange Knowles - een geweldige rol speelden om haar te helpen er doorheen te komen de splitsing.

“Toen ik door mijn scheiding ging, was ik er kapot van na 33 jaar huwelijk. Niet omdat ik in het huwelijk wilde blijven, maar gewoon omdat ik dacht: 'oh mijn God, ik heb hierin gefaald en ik ben 59 jaar oud', zei ze.

“Ze [Beyoncé en Solange] kwamen langs en keken met mij naar oude films, we aten de hele nacht ijs. Ze lieten me voor een korte tijd medelijden met mezelf hebben en toen waren ze als mama 'je bent een stoute meid!'”

Hoewel Beyonce haar vader niet zo vaak ziet als vroeger - en terecht - liet ze haar vader naar haar show in Houston komen toen de Formation World Tour in mei 2016 stopte in Texas.

Het paar glimlachte allemaal terwijl ze poseerden voor een foto backstage, die leek te zijn gemaakt door Tina, die de foto op haar Instagram publiceerde met het bijschrift: "Houston Concert trotse vader."

Ondanks duidelijke (maar nog steeds vermeende) financiële problemen onder leiding van Mathew, was Beyonce snel in actie door een nieuw team in te huren bij Live Nation, dat de moeder van drie heeft geholpen een fortuin te vergaren ter waarde van $ 355 miljoen.

Beyonce blijft een van de best verkopende R&B-zangers aller tijden met huidige goedkeuringsdeals, waaronder Adidas en een deal van $ 60 miljoen met Netflix die ze in 2019 ondertekende.

Aanbevolen: