De Brad Pitt-film die meer dan $ 100 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

De Brad Pitt-film die meer dan $ 100 miljoen verloor
De Brad Pitt-film die meer dan $ 100 miljoen verloor
Anonim

Als een van de meest populaire acteurs ter wereld, is Brad Pitt geen onbekende in het spelen in hitfilms en het verdienen van lovende recensies voor zijn uitvoering. Hij heeft geen gebrek aan geweldige films, maar ondanks zijn succes is zelfs hij niet immuun voor deelname aan een project dat uitmondt in een flop.

Animatiefilms zijn lastig te maken en één verkeerde beweging kan grote problemen veroorzaken bij elk groot project. DreamWorks dacht dat ze een potentiële hit in handen hadden, maar ze zouden snel een waardevolle les leren nadat ze miljoenen dollars hadden verloren.

Laten we terugkijken naar de Brad Pitt-film die meer dan $ 100 miljoen verloor.

‘Sinbad’ had een met sterren bezaaide cast

Sinbad-film
Sinbad-film

Animatiefilms met enorme budgetten zijn altijd een enorme dobbelsteen, omdat een studio echt geen idee heeft hoe de dingen aan de kassa zullen verlopen. Om hun zelfvertrouwen te vergroten en de kansen van de film te vergroten, kan het casten van grote namen in primaire rollen een effectieve strategie zijn. Dit is de tactiek die DreamWorks gebruikte toen ze de film Sinbad: Legend of the Seven Seas samenstelden.

Brad Pitt was al een grote ster toen hij werd gecast als het hoofdpersonage in de film, en zijn naam alleen al zou mensen geïnteresseerd moeten hebben gemaakt om te zien wat deze film te bieden had. Pitt stond niet bepaald bekend om zijn stemacteren, maar de studio zag hem duidelijk als een perfecte pasvorm voor het personage. Niet alleen speelde Pitt de hoofdrol in de film, maar de rest van de rollen waren gevuld met uitzonderlijk getalenteerde artiesten.

Onder de andere opmerkelijke namen die deelnamen aan Sinbad waren Catherine Zeta-Jones, Michelle Pfeiffer en Joseph Fiennes. Een aantal andere getalenteerde stemartiesten werden ook getagd om karakters te stemmen, waaronder de legendarische Jim Cummings, die karakters als Winnie de Poeh, Teigetje en de Tasmaanse Duivel heeft geuit.

Met Brad Pitt aan het hoofd van een ongelooflijke cast, was er reden om aan te nemen dat deze film een goede kans maakte aan de kassa. Zoals de studio snel leerde, kan een geweldige cast tot nu toe alleen een film maken.

Het werd een ramp

Sinbad-film
Sinbad-film

Sinbad: Legend of the Seven Seas, uitgebracht in 2003, kwam niet in de buurt van het soort zaken waar de studio op hoopte. Nu moet worden opgemerkt dat dit hetzelfde jaar was dat Finding Nemo de theaters domineerde, maar er zat twee maanden tussen de release van elke film, wat betekent dat Sinbad een plaats aan de kassa had moeten kunnen vinden.

Zoals het er nu uitziet, heeft Sinbad momenteel een 45% met critici op Rotten Tomatoes. De fanscore ligt op een schamele 56%, maar daar komen we later op terug. Het is duidelijk dat de recensies voor de film hem geen plezier deden, vooral in vergelijking met de enorme hoeveelheid lof die Finding Nemo ontving voor Disney en Pixar.

Aan de kassa kon de film niet veel indruk maken bij een groot publiek. Met een gerapporteerd budget van $ 60 miljoen (exclusief marketingkosten), kon de film slechts $ 80 miljoen binnenhalen aan de wereldwijde kassa, wat een enorme teleurstelling was voor de studio.

Volgens Looper verloor de film in totaal 125 miljoen dollar, wat een enorme klap was voor de studio. Natuurlijk hadden ze veel hits op hun naam staan, maar het verlies van $ 125 miljoen was een verpletterende klap.

Het heeft een cultstatus

Sinbad-film
Sinbad-film

Dus, na al die jaren en na zijn beruchte mislukking, waar staat Sinbad: Legend of the Seven Seas nu? Nou, dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Veel mensen zijn deze film helemaal vergeten, terwijl anderen op de trommel zullen slaan dat het een van de meest beslapen animatiefilms is die ooit is gemaakt.

Is het een cultklassieker? Niet precies. Het heeft echter tot op de dag van vandaag een aanhang, wat de matige publieksscore op Rotten Tomatoes goedmaakt. Het is gemakkelijk voor films, vooral beruchte bommen, om volledig te worden vergeten, maar er lijkt een vocale groep mensen te zijn die vinden dat deze film een veel beter lot verdiende.

Hoewel dit een enorme gemiste kans was voor DreamWorks, zou de studio uiteindelijk de zaken omdraaien en succes boeken met andere projecten. Het animatiespel is moeilijk, maar het bedrijf heeft tijdens zijn meest populaire tijdperk een unieke erfenis opgebouwd. Het is alleen jammer dat Sinbad net zo'n grote ramp was als in 2003.

Brad Pitt en een met sterren bezaaide cast waren gewoon niet genoeg om van Sinbad: Legend of the Seven Seas een hit te maken.

Aanbevolen: