Deze 'X-Men'-flop verloor meer dan $ 100 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze 'X-Men'-flop verloor meer dan $ 100 miljoen
Deze 'X-Men'-flop verloor meer dan $ 100 miljoen
Anonim

Weinig franchises in de geschiedenis hebben dezelfde impact gehad als de X-Men-franchise tijdens zijn bloei. De X-Men-franchise, die in 2000 debuteerde, begon een nieuw tijdperk van superheldenfilms die de weg vrijmaakten voor wat we nu hebben. Natuurlijk hebben de MCU en DC de zaken in handen genomen, maar de impact van de X-Men-franchise kan niet over het hoofd worden gezien.

In 2019 wilde X-Men: Dark Phoenix een van Marvel's beroemdste verhalen vertellen, maar die film liet de bal vallen en ging in vlammen op. Het verloor uiteindelijk meer dan $ 100 miljoen en leeft nu voort in schande.

Laten we terugkijken op de blockbuster-fout die X-Men: Dark Phoenix was.

X-Men: Dark Phoenix had vreselijke recensies

Dark Phoenix Sophie Turner
Dark Phoenix Sophie Turner

Grote franchises hebben normaal gesproken een manier om geld te verdienen met elke nieuwe release, maar zoals we in het verleden hebben gezien, zijn er enkele films die gewoon niet uit de weg kunnen gaan. Dit was het geval met X-Men: Dark Phoenix, dat door slechte recensies en een onsamenhangend verhaal een kolossale blunder werd door de studio.

Voor de context: de X-Men-films uit het verleden waren een enorme reden waarom de superheldenfilm-rage van de jaren 2000 begon. Ondanks dat het sterk begon, zouden de dingen op een intense manier pieken en dalen voor de franchise, te beginnen met X-Men: The Last Stand. Die film, ondanks dat het een financieel succes was, verbleekte in vergelijking met zijn voorgangers en deed geen recht aan de verhaallijn van Dark Phoenix.

Jaren later, na vele pieken en dalen, liet X-Men: Dark Phoenix opnieuw de bal vallen in een van de beste verhalen in de geschiedenis van Marvel. Ondanks de verwachting van de fans, ontving deze film schamele recensies op weg naar een sombere 22% op Rotten Tomatoes. Dit was een enorme klap voor de film, en om het nog erger te maken, zit het maar op 64% bij de fans.

Deze recensies en een gebrek aan positieve mond-tot-mondreclame kwamen allemaal in de film terecht, die niet aan de verwachtingen voldeed met zijn kassaprestaties, maar weinigen wisten hoe slecht het zou worden voor de studio.

Het verloor meer dan $ 100 miljoen

Dark Phoenix-cast
Dark Phoenix-cast

Nadat Disney Fox in een historische deal had overgenomen, moesten ze nu de controle over Fox-films en eigendommen overnemen, waaronder de X-Men-franchise. Natuurlijk waren fans enthousiast om te zien dat Disney deze personages nu in de MCU kon introduceren, maar Disney had te maken met de financiële last van Fox-flops.

Disney CEO, Bob Iger, sprak over het verlies dat Disney leed vanwege de eigendommen van Fox en zei: Het studio-optreden van Fox was ver beneden waar het was geweest en ver beneden waar we hadden gehoopt toen we de overname gedaan.”

Simpel gezegd, Dark Phoenix was een enorme ramp voor Disney en het was niet in staat om op het succes van het verleden te leunen om zijn box office-inkomsten te vergroten. Natuurlijk, de film had veel fans en had een enorm succes moeten worden, maar nogmaals, dit beroemde en geliefde verhaal kon niet op het grote scherm verschijnen.

Na Dark Phoenix zou Disney nog een film uitbrengen met mutanten: The New Mutants. Die film was, net als Dark Phoenix, een financiële ramp die weinig deed om de franchise te verbeteren. In plaats van een knaller ging de geliefde X-Men-franchise met een jammerklacht de deur uit. Er is echter hoop dat deze personages een veel betere toekomst hebben om naar uit te kijken.

De X-Men komen naar de MCU

Dark Phoenix Sophie Turner
Dark Phoenix Sophie Turner

De MCU is net zo dicht bij een financiële garantie als wat dan ook in de wereld van vandaag, en dankzij de aankoop van Fox door Disney, kunnen onze favoriete personages uit de X-Men-films nu in de MCU worden opgenomen. Het is bevestigd dat ze op een gegeven moment zullen komen, en fans hebben hoge verwachtingen dat de MCU het schip recht kan zetten en deze geliefde personages wat recht kan doen.

Hoewel het enige tijd kan duren voordat ze volledig betrokken zijn, zijn de mogelijkheden eindeloos. Kevin Feige heeft onwerkelijk werk geleverd bij het beheren van de MCU, en we hebben het gevoel dat hij ervoor zal zorgen dat personages als Wolverine en Jean Gray goed worden gedaan. Niet alleen dat, maar de algemene MCU-tijdlijn zal geen warboel worden zoals de tijdlijn die wordt gebruikt door de X-Men-films.

Tot die karakters volledig in de MCU zijn, zullen fans achterover moeten leunen en wachten. In de tussentijd kunnen ze altijd teruggaan en enkele van de betere X-Men-films uit het verleden bekijken. Dit betekent dat velen het kijken naar Dark Phoenix waarschijnlijk zullen overslaan.

Ondanks dat het een film was die in staat was om alles mooi af te ronden, was Dark Phoenix een enorme ramp voor alle betrokkenen.

Aanbevolen: