Hoe verloor 'The Lone Ranger' meer dan $ 150 miljoen?

Inhoudsopgave:

Hoe verloor 'The Lone Ranger' meer dan $ 150 miljoen?
Hoe verloor 'The Lone Ranger' meer dan $ 150 miljoen?
Anonim

Elk jaar investeren filmstudio's onpeilbare bedragen in hun grootste projecten met de overtuiging dat fans zullen komen en de film naar de top van de kassa zullen katapulteren. Het dichtst dat we hebben gezien, is dat dingen zoals de MCU, Star Wars en de Fast & Furious-films dit elk jaar voor elkaar krijgen, maar er zijn genoeg verhalen over andere projecten die op hun gezicht vallen

In 2013 vond The Lone Ranger zijn weg naar de bioscoop, en mensen waren nieuwsgierig om te zien hoe de dingen zouden uitpakken. Het personage was in decennia niet relevant geweest, en hoewel de film Johnny Depp wel had, bestaat er niet zoiets als een garantie aan de kassa.

Laten we eens kijken hoe deze film een financiële ramp werd!

Het had een budget van $ 215 miljoen

De eenzame boswachter-poster
De eenzame boswachter-poster

Een van de eerste dingen waar we naar moeten kijken bij het onderzoeken van alles wat er is gebeurd om van The Lone Ranger een enorme flop te maken, is het feit dat de film volgens Box Office Mojo ongeveer $ 215 miljoen kostte om te maken. Dit is een buitengewoon budget voor elke studio om in een film weg te zinken, maar het is vooral vreemd als je naar het pand zelf kijkt.

Ja, er was eens een moment dat de Lone Ranger extreem populair was, en nostalgie kan tot op zekere hoogte werken. Het is echter heel moeilijk om je iemand voor te stellen in die periode die echt schreeuwde om een Lone Ranger-film te zien. Natuurlijk, degenen die met het personage zijn opgegroeid, kunnen misschien hun kinderen nemen, maar dit was een enorme gok die Disney beter niet kon maken.

Opgemerkt moet worden dat slechts een jaar voordat The Lone Ranger in de bioscoop verscheen, Disney een soortgelijk probleem had met de film John Carter. Carter was toen misschien een populair personage, maar er was vrijwel geen interesse van het grote publiek om deze film te zien en het werd een kolossale mislukking terwijl het in de bioscoop was.

Desalniettemin was Disney nog steeds bereid een hoop geld in The Lone Ranger te steken, en hoewel de dingen in het verleden met Johnny Depp hadden gewerkt, zou zelfs hij niet kunnen voorkomen dat deze film een ramp zou worden.

Slechte pers en slechte recensies hebben het verdoemd

The Lone Ranger Depp en Hammer
The Lone Ranger Depp en Hammer

Wanneer een film zich opmaakt voor release, is het laatste waar de studio mee te maken wil hebben een greintje negativiteit rondom de film, omdat dit een zure smaak in de mond van potentiële kijkers kan achterlaten. Helaas was The Lone Ranger niet vrij van negatieve pers in de aanloop naar de release, en dit speelde uiteindelijk een rol bij de uiteindelijke ondergang.

In deze tijd worden filmstudio's zich er steeds meer van bewust dat mensen een echte weergave op het grote scherm willen, en een groot twistpunt met deze film was het feit dat Johnny Depp een Comanche-personage zou spelen. Gezien het feit dat Johnny Depp geen Comanche was en niet bekend stond als Native American, waren de mensen enorm teleurgesteld dat de studio niet op zoek was naar iemand die het Comanche-volk zou kunnen vertegenwoordigen.

Uiteindelijk zou Johnny Depp worden geaccepteerd als erelid van de stam, die door Disney werd gebruikt om de spanning te verlichten van de controverse die was ontstaan.

Alsof dit nog niet erg genoeg was, ontving de film ook veel negatieve recensies van zowel critici als fans. Op Rotten Tomatoes heeft de film momenteel 30% bij critici en een waardeloze 51% bij fans, wat betekent dat maar heel weinig mensen echt tevreden waren met het eindresultaat van de film.

Dankzij het astronomische budget van de film en de negatieve pers eromheen, zou The Lone Ranger een ramp worden voor Disney.

Het verloor minstens $ 150 miljoen

The Lone Ranger Depp
The Lone Ranger Depp

Volgens Variety heeft The Lone Ranger naar schatting tussen de $ 160 en $ 190 miljoen verloren, wat slechts een ondenkbaar aantal is. Er zijn geen twee manieren over, deze film was een enorme teleurstelling voor de studio.

Er zijn veel films op hun gezicht gevallen aan de kassa, maar zoals het er nu uitziet, wordt The Lone Ranger beschouwd als een van de grootste teleurstellingen aan de kassa aller tijden. Johnny Depp is een enorme ster op zich, maar zelfs hij kon niet voorkomen dat deze film een nachtmerrie werd.

Disney is sinds de mislukkingen van John Carter en The Lone Ranger niet meer zo geïnteresseerd in het gebruik van gedateerd karakter, maar we zouden kunnen zien dat ze zoiets opnieuw proberen, hoewel misschien in een kleinere hoedanigheid.

De Lone Ranger herinnert ons eraan dat grote budgetten en grote studio's niet altijd succes garanderen.

Aanbevolen: