Hier is hoe 'Cats' de studio meer dan $ 70 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'Cats' de studio meer dan $ 70 miljoen verloor
Hier is hoe 'Cats' de studio meer dan $ 70 miljoen verloor
Anonim

Als het gaat om recente rampen met kassa's, vallen maar weinig films zo op als de film Cats. De beroemde musical bereikte het grote scherm en rekruteerde Taylor Swift en anderen om het tot leven te brengen. Natuurlijk wezen sommige artiesten zoals Hugh Jackman het af, maar de studio had vertrouwen in wat ze hadden. Het bleek dat deze film in alle opzichten een ramp was, en uiteindelijk werd hij verpletterd door critici en de kassa.

Nu het een van de meest beruchte films aller tijden is, is het tijd om deze film te bekijken en te zien wat er precies mis is gegaan. Natuurlijk, er is een oproep van fans voor een speciale editie, maar in werkelijkheid lijkt dit meer een grap dan wat dan ook.

Dus, wat maakte Cats tot een enorme teleurstelling? Laten we eens nader kijken!

Het enorme budget van de film

KATTEN
KATTEN

Films maken is buitengewoon moeilijk, en een van de grootste factoren in het financiële verlies of de winst van een film is het budget dat in de film wordt gestoken. Meer geld kan helpen, maar brengt op de lange termijn ook een groter risico met zich mee

In alle eerlijkheid tegenover Cats, de musical zelf is door de jaren heen zo'n enorm succes geweest en het was duidelijk dat de studio dacht dat dit net als andere musicals zou kunnen zijn die naadloos zijn overgegaan in film. Musicals zoals Chicago, Grease en The Sound of Music hebben buitengewone dingen gedaan, dus de mensen die Cats maakten, besloten een flink stuk kleingeld uit te geven om de perfecte film te maken.

Er is gemeld dat de film ongeveer $ 100 miljoen kostte om te maken, wat een heel hoog aantal is. Ja, er was een publiek voor deze film, maar $ 100 miljoen is niets om mee te spotten. Niet alleen dat, maar hetzelfde rapport vermeldt ook dat de film tot nog eens $ 100 miljoen aan marketing- en distributiekosten heeft uitgegeven.

Als deze cijfers kloppen, zou dit betekenen dat de film veel had waar te maken om zelfs maar break-even te worden. Terwijl het zich opmaakte voor release, leek er nogal wat negatieve buzz te zijn rond de manier waarop de film eruitzag, en zodra het eindelijk in de bioscoop zou komen, zou alles in een stroomversnelling raken.

Het flopt hard aan de kassa

KATTEN
KATTEN

Na een fortuin te hebben uitgegeven aan het maken van de film en deze over de hele wereld op de markt te hebben gebracht, was het eindelijk tijd voor Cats om naar de bioscoop te gaan en zich aan te sluiten bij de lange lijst van succesvolle Broadway-aanpassingen om de kassa te veroveren.

Dit klonk leuk, in theorie, maar wat er feitelijk gebeurde was een verre schreeuw van wat de studio verwachtte. De recensies die naar buiten kwamen voor de film waren allesbehalve vriendelijk. Op dit moment heeft de film 20% op Rotten Tomatoes van critici, en een magere 50% van het publiek. Niet bepaald de beste manier om een hype op te bouwen voor mensen om naar de film te gaan.

De studio moest op dit moment kogels zweten, omdat ze een hoop geld in de foto hebben gezonken. Ondanks de slechte recensies hoopten ze dat de film het uit het park zou slaan aan de kassa. Dit werd uiteindelijk nog erger dan de beoordelingen.

Volgens Box Office Mojo slaagde de film erin om wereldwijd slechts $ 73 miljoen op te halen, wat betekent dat hij een buitengewoon bedrag verloor. Het was officieel: Cats was een complete en totale ramp van een film, en de studio kon er niets aan doen.

Er is hard gewerkt om de foto te maken, maar uiteindelijk waren de mensen gewoon niet geïnteresseerd. Er zijn een aantal interessante dingen gezegd sinds de film de bioscoop verliet.

De nasleep van dit alles

KATTEN
KATTEN

Nadat de film een mislukking was, had de cast nogal wat te zeggen, en de film heeft nu een negatieve erfenis.

Toen hij met de New Yorker sprak, zou James Corden, die Bustopher speelde in de film, een beetje openstaan en zeggen: "Ik kan me niet voorstellen dat ik het zal zien. Het is belangrijk om te zeggen dat ik de beste tijd had om het te maken … Op een gegeven moment moet je gaan, hoe ga ik mijn eigen ervaring beoordelen? Zal ik alleen van iets genoten hebben als het gelukt is?"

Ja, zelfs James had weinig interesse om de film daadwerkelijk te zien.

Taylor Swift was een beetje enthousiaster en zei: "Ik zou Andrew Lloyd Webber nooit hebben ontmoet of gezien hebben hoe hij werkt, en nu is hij mijn maatje. Ik mocht werken met de ziekste dansers en performers. Geen klachten."

Op dit moment is het veilig om te zeggen dat de meeste mensen gewoon blij zijn dat de film uit de bioscoop is en slechts een herinnering is. Het is jammer dat dingen niet zijn gelukt, maar als dit over een decennium of twee opnieuw wordt opgestart, zal de studio het misschien goed doen.

Aanbevolen: