Waarom Beyoncé haar carrière te danken heeft aan deze meidengroep

Inhoudsopgave:

Waarom Beyoncé haar carrière te danken heeft aan deze meidengroep
Waarom Beyoncé haar carrière te danken heeft aan deze meidengroep
Anonim

Vóór de dagen van Little Mix, Fifth Harmony en Blackpink werden de fans van meidengroepen gezegend met de pittige Britse meidenband uit de jaren 90, de Spice Girls, bestaande uit vijf vrouwen die elk een andere 'flair' naar de groep.

Niet lang nadat de Spice Girls op het toneel verschenen was Destiny's Child, dat uiteindelijk bestond uit Beyoncé,Kelly Rowland en Michelle Williams (nadat LeToya Luckett en LaTavia Roberson eerder waren ontbonden).

Hoewel deze groepen niet veel gemeen hadden als het ging om hun muziek en stijl, streefden ze allebei naar de ultieme greep van girlpower wereldwijd.

Geïnspireerd door de Spice Girls

In een volledig cirkelvormig moment schreeuwt het innerlijke kind uit de jaren 90 van de fans van opwinding terwijl Victoria Beckham, ook bekend als Posh Spice, net openging rond de tijd dat Beyoncé haar vertelde dat de Spice Girls haar grootste inspiratiebron waren.

Tijdens een recent interview met de Breaking Beauty-podcast van Dear Media, herinnerde Victoria zich toen zij en Beyoncé elkaar een paar jaar geleden voor het eerst ontmoetten. Destijds kon de Crazy In Love-zanger het niet helpen, maar gutsen over de voormalige meidengroep.

Victoria onthulde: "Ik ontmoette Beyoncé een paar jaar geleden, en ze zei eigenlijk tegen me: 'Het waren de Spice Girls die me inspireerden en ervoor zorgden dat ik wilde doen wat ik doe en me trots maakten om een meisje te zijn. Ik ben er trots op te zijn wie ik ben.'"

Fans kunnen bijna met zekerheid zeggen dat Beyoncé niet alleen complimenten uitdeelt als ze dat nodig acht, en Victoria was het daar duidelijk mee eens en voegde eraan toe: "wanneer iemand als Beyoncé, die zo iconisch en zo'n sterke vrouw is, zegt dat ze werd geïnspireerd door de Spice Girls, dat vind ik nogal wat."

Girl Power

Eén ding dat Victoria altijd zo leuk vond aan de Spice Girls, was dat de meisjes onbeschaamd zichzelf waren, wat voor een groot deel een ding was dat hen zo succesvol maakte.

Victoria zei: "Ik kijk naar ons allemaal, en het maakt me aan het lachen omdat het ons niet kon schelen. Of het nu mode of schoonheid was, het kon ons niet schelen. We droegen waar we ons goed bij voelden. We waren maak je geen zorgen, 'Is dit de nieuwste, coolste?' We zetten trends omdat er geen angst was."

Maar het was niet alleen Beyoncé die werd geïnspireerd door de meisjes, zoals Victoria verder verduidelijkte dat 'we veel jonge vrouwen hebben geïnspireerd', met als primaire doel 'accepteren wie je bent'.

Ze voegde eraan toe dat de meisjes in de band elkaars verschillen omarmden, uitleggend dat het oké was om anders te zijn en zich concentreerde op "het vieren van het feit dat we allemaal anders zijn", wat duidelijk werd door hun unieke persona's, beter bekend als Posh Spice, Scary Spice, Sporty Spice, Baby Spice en Ginger Spice.

Zowel de Spice Girls als Destiny's Child zijn meerdere keren herenigd op het podium sinds ze in het begin van de jaren 2000 uit elkaar gingen. Het lijkt erop dat de beruchte zin toch waar is: "Laat het eeuwig duren; vriendschap eindigt nooit!"

Fans leven voor deze hele 'vrouwelijke ondersteuning van andere vrouwen'-beweging die leidt tot girlpower.

Voorbestemd om te slagen

Beyoncé is ongetwijfeld een van de meest productieve artiesten van popmuziek. De ster heeft vele hits, waaronder Baby Boy, Déjà Vu, Irreplaceable, Single Ladies, Run the World (Girls), Halo en Crazy In Love. Beyoncé heeft shows over de hele wereld uitverkocht, en ze zong zelfs bij de inauguratie van Obama en bij de Super Bowl.

Haar succes bracht haar rollen op het grote scherm in films als Austin Powers in Goldmember, The Pink Panther, Dreamgirls en zelfs de rol van Nala in de live-action Lion King.

Hoewel de hele wereld alles weet over de overwinningen van Beyoncé, zijn niet veel mensen opgeleid op het lange, vermoeiende en ronduit pijnlijke pad dat ze heeft afgelegd om te komen waar ze nu is. Haar verhaal is gevuld met verdriet, familieproblemen en zelfs depressies. Haar beginjaren in de industrie bevatten veel verhalen: van optreden in een kwartet in de achtertuin van mensen tot haar ouders die haar nauwlettend in de gaten houden tijdens een Destiny's Child-collab met R. Kelly.

Mathew Knowles, vader van de superster, is de voormalige manager van Beyoncé en haar zus Solange en de maker van Destiny's Child.

Beyoncé ontdekte voor het eerst dat ze kon zingen toen ze zich inschreef voor danslessen. Als kind vroegen haar ouders huisgasten $ 5 per hoofd om Beyoncé te zien optreden in hun krappe woonkamer. Ze sloot zich op negenjarige leeftijd aan bij haar eerste meidengroep.

Als jong kind was de zangeres verlegen en had ze weinig vrienden, met uitzondering van haar jongere zus Solange.

Ze ging naar de St. Mary's Elementary School, waar haar ouders ervoor kozen hun dochter op zevenjarige leeftijd in te schrijven voor danslessen in een poging om op zijn minst vrienden te maken. Niet alleen verlichtte de jonge Beyoncé het podium met hernieuwd zelfvertrouwen, maar tijdens de repetities had ook een lerares kennis genomen van haar gave om te zingen. Ze heeft de leraar nagebootst die een lied zingt en kon alle hoge noten raken. Haar ouders realiseerden zich dat ze begaafd genoeg was om een kans te maken op succes, en ze werd lid van een van de bestverkopende groepen aller tijden. De Spice Girls waren een inspiratiebron voor Beyoncé, maar ze is ook een inspiratiebron geworden voor veel meisjes.

Aanbevolen: