Waarom Johnny Depp zijn carrière te danken heeft aan Nicolas Cage

Inhoudsopgave:

Waarom Johnny Depp zijn carrière te danken heeft aan Nicolas Cage
Waarom Johnny Depp zijn carrière te danken heeft aan Nicolas Cage
Anonim

Tijdens de smaadzaak tussen Johnny Depp en Amber Heard kwam veel informatie aan het licht die ooit onbekend was over de mysterieuze acteur. We kwamen erachter dat hij een cocaïneprobleem had toen hij met Amber Heard uitging, we kwamen erachter dat hij vaak te laat op zijn werk was en dat hij op een gegeven moment honderdduizenden dollars aan wijn uitgaf. We kwamen er ook achter dat Johnny Depp de neiging heeft om mensen gratis in zijn huizen te laten wonen, zoals veel vrienden en familie van Amber Heard ooit deden.

Tijdens zijn getuigenis vertelde Johnny Depp het verhaal van zijn leven en hoe hij het wereldberoemde icoon werd dat hij nu is. Hij vertelde over zijn gewelddadige moeder, waarom hij in de eerste plaats drugs ging gebruiken en hoe zijn vrienden hem hielpen zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij legde ook uit hoe een van die beroemde vrienden zijn carrière begon. Volgens de officiële getuigenis van Johnny Depp heeft hij het grootste deel van zijn carrière te danken aan één man, collega-acteur Nicolas Cage. Dat klopt, een van de meest memedacteurs ter wereld is verantwoordelijk voor het geven van een van de meest geliefde acteurs van zijn generatie aan het publiek. Maar hoe? Hoe heeft Nic Cage de wereld Johnny Depp gegeven?

8 Johnny Depp werd als kind misbruikt

Hier is het verkorte levensverhaal van de kindertijd van meneer Depp. Johnny Depp werd geboren in Kentucky, maar verhuisde uiteindelijk met zijn gezin naar Florida. Volgens Depp was zijn moeder fysiek en emotioneel beledigend voor hem en zijn broers en zussen die opgroeiden. Depp moest bijvoorbeeld werk gedaan krijgen om zijn ogen te fixeren toen hij een jongen was, en zijn moeder bespotte hem door hem namen te noemen als 'één oog'.

7 Uiteindelijk vergaf hij zijn moeder

Als jongen vond Johnny Depp troost in muziek en leerde hij gitaar spelen. Zijn liefde voor muziek hielp hem omgaan met zijn gewelddadige opvoeding. Voor de goede orde, Depp heeft uiteindelijk zijn moeder vergeven en aan het einde van haar leven voor haar medische behandeling betaald.

6 Johnny Depp vluchtte naar Los Angeles om muzikant te worden

Depp stopte met de middelbare school toen hij 16 was om muzikant te worden. Toen hij 20 was, verhuisden hij en zijn band, The Kids, van Florida naar Los Angeles, maar vielen uiteindelijk uit elkaar. Depp verhuisde ook om weg te komen van het misbruik van zijn moeder. De Kids gingen al snel uit elkaar en Depp werd werkloos achtergelaten.

5 De band hielp hem zijn eerste vrouw te ontmoeten

Hoewel zijn muziekcarrière niet lukte, ontmoette Depp dankzij de band zijn eerste vrouw. Niet alleen dat, maar het zou zijn vrouw zijn die de introductie maakte die het leven van Johnny Depp voor altijd veranderde.

4 Johnny Depp maakte vrienden met Nic Cage

Toen het duidelijk werd dat Depps muzikale carrière niet werkte, kwam een nieuwe vriend die Depp in Los Angeles had gemaakt, te hulp. Ja, die vriend was Nicolas Cage. Volgens Depps getuigenis in de rechtszaal waren de twee vrienden geworden nadat zijn toenmalige vrouw, make-upartiest Lori Ann Allison, hen ergens tussen 1983 en 1984 had geïntroduceerd. Cage begon net een ster te worden dankzij zijn familiebanden, Cage is de neef van Godfather-regisseur Francis Ford Copalla.

3 Nic Cage stelde Johnny Depp voor aan zijn agent

Depp had geen echte wens om acteur te worden, maar Cage hield vol dat Depp een natuurtalent was en zei hem op zijn minst acteren te proberen. Depp, die het werk nodig had, gaf toe aan Cage, die hem vervolgens voorstelde aan zijn agent, Eileen Feldman. Dit zou uiteindelijk een belangrijk keerpunt worden in het leven en de carrière van Johnny Depp.

2 Depp is gecast in Wes Craven's 'Nightmare On Elm Street'

Feldman hielp Depp aan zijn doorbraakrol in de klassieke Wes Craven-horrorfilm, Nightmare On Elm Street, de eerste film in de Freddy Krueger-franchise. Depp speelde, zoals horrorfans al weten, Glen, A. K. A. de man die in een bed wordt gezogen. De film was een doorslaand succes voor alle betrokkenen, vooral Johnny Depp, ook al heeft hij een van de kleinste rollen in de film.

1 De rest is geschiedenis

We kennen allemaal de rest van het verhaal. Na Nightmare on Elm Street werd Johnny Depp al snel de ster van zijn eigen show, 21 Jump Street. Hij was toen een ondersteunende speler in de klassieke Vietnam-oorlogsfilm Platoon van Oliver Stone. Daarna kreeg hij in hetzelfde jaar hoofdrollen in films geregisseerd door 2 legendarische regisseurs. In 1990 speelde Depp in Cry Baby, geregisseerd door de koning van kamp John Waters. Hij speelde ook in Tim Burton's Edward Scissorhands. Voordat hij 30 was, had Depp al gewerkt met Wes Craven, Oliver Stone, Tim Burton en John Waters. Er zijn acteurs in Hollywood die al 30 jaar werken en die nog niet zo'n cv hebben opgebouwd. Daarna kreeg hij natuurlijk zijn iconische rol als Jack Sparrow in Pirates of The Caribbean, evenals zijn vele andere rollen. Om te bedenken dat dit allemaal gebeurde omdat Depps vrouw hem voorstelde aan de neef van Francis Ford Coppola. Het laat alleen maar zien dat je nooit weet wat er zal gebeuren als je nieuwe mensen ontmoet.

Aanbevolen: