Afgewezen worden door 'SNL' heeft de carrière van deze tv-ster gered

Inhoudsopgave:

Afgewezen worden door 'SNL' heeft de carrière van deze tv-ster gered
Afgewezen worden door 'SNL' heeft de carrière van deze tv-ster gered
Anonim

Hoewel 'Saturday Night Live' kan worden gezien als een enorm platform om een carrière te starten, zal het geen acteur of actrice maken of breken.

De show wees talloze sterren af, Jim Carrey is misschien wel het moeilijkst te verteren omdat de ster praktisch gemaakt is voor sketchcomedy. Tot op de dag van vandaag wijt Lorne Michaels het aan het feit dat hij er begin jaren '80 niet bij was om zijn auditie te zien, omdat hij de reden was waarom hij het niet haalde in de show. Jim kreeg zijn verlossing en presenteerde de show in het verleden meerdere keren.

De show zei nee tegen zoveel anderen, waaronder mensen als Steve Carell en Stephen Colbert.

Een andere naam springt eruit, en zij is de persoon die we zullen dekken. Uiteindelijk verloor deze enorme sitcom-ster een deel van de show aan Julia Sweeney. Terugkijkend kunnen we zeggen dat de ster die werd afgewezen, toch enorm succes wist te vinden en we kunnen gerust zeggen dat het een groter succes is dan op 'SNL' te verschijnen. Laten we eens kijken over wie we het hebben en bij welk project ze zich kort na de afwijzing heeft aangesloten.

Een geweldige auditie, maar niet de juiste pasvorm

Om eerlijk te zijn, Lorne Michaels zei jaren later dat hij dacht dat de sitcom-ster "briljant" was tijdens het auditieproces, gewoon niet geschikt voor de show op dat moment.

"Er waren veel mensen die je zou zien hoe briljant ze waren, maar je wist op een bepaald niveau dat het niet zou werken. Lisa Kudrow gaf een briljante auditie, maar het was op het moment dat het waren Jan Hooks en Nora [Dunn]. Ik was niet bij de Jim Carrey-auditie, maar iemand die erbij was zei: "Ik denk niet dat Lorne het leuk zou vinden", en ze hadden het waarschijnlijk mis, maar dat is niet zo er toe doen. Of misschien hadden ze gelijk - wie weet? Niemand krijgt het goed."

Na de afwijzing vroeg Lisa Kudrow haar carrière en of ze ooit die grote doorbraak zou krijgen: "Ik herinner me dat ik super teleurgesteld was", vertelde Kudrow aan Vanity Fair. "Ik was behoorlijk teleurgesteld omdat ik dacht: 'Misschien ben jij een van die mensen voor wie geen goede dingen gebeuren.'"

Hoewel Kudrow veel ervaring heeft met sketchcomedy, koppelde ze haar afwijzing aan het feit dat haar personages echt geen publiekstrekkers waren: "Het ding met mijn personages dat ik deed bij The Groundlings is dat ze niet de grote publiekstrekkers, "zei Kudrow in een interview. "Dat waren ze echt niet. … Ik wist niet hoe ik te ver buiten mezelf moest gaan." Haar voorbeelden zijn onder meer een biologieleraar en een acteur die in een talkshow verschijnt."

Ondanks de afwijzing kreeg Kudrow in 1996 wat verlossing door de show te hosten. Achteraf bleek het eigenlijk een zegen te zijn. Werken aan projecten als 'Mad About You', samen met 'SNL', was misschien een hele opgave om tijd te vinden voor 'Friends'.

'Vrienden' Komt Langs

Dat klopt, opzij gezet worden door 'SNL' opende de deur naar 'Vrienden'. Terugkijkend deed Kudrow eigenlijk auditie voor de rol met de rol van Rachel in gedachten: "Het is grappig, want toen ik voor het eerst het script las en ik auditie ging doen voor Phoebe, zag ik Rachel en ik zei gewoon: 'Oh, dat is als een Long Island JAP (Joods-Amerikaanse prinses) -- dat zou hilarisch kunnen zijn. Daar herken ik me meer in.' Maar ze zeiden: 'Nee, nee. Phoebe,'"

Kudrow kreeg de rol en volgens People was een groot deel van de reden haar vermogen om zich aan te passen tijdens het auditieproces: "Ik had [eerder] domme meisjes gespeeld, maar ik was het niet echt", legde Kudrow uit van haar rol. "Ik heb het gevoel, 'sh-t, ik heb ze bedrogen tijdens de auditie.' Ik was de enige die het auditieproces aankon en zo kwam ik eraan, denk ik. Dus ik moest hard werken om Phoebe te zijn.'

We weten inmiddels allemaal dat de show een monsterhit was, verspreid over een decennium. Tot op de dag van vandaag vieren fans de show nog steeds alsof het gisteren eindigde, vooral met de reünie-aflevering die onlangs op HBO MAX werd uitgezonden.

Gezien de manier waarop alles is verlopen, betwijfelen we of Kudrow er spijt van heeft dat hij 'SNL' heeft gemist. Als ze in de show was geweest, zou de kans zich misschien nooit hebben voorgedaan en zou ze de carrièreveranderende rol hebben gemist.

Als de geschiedenis ons iets heeft bedacht, is het dat afgewezen worden door 'SNL' echt niet veel betekent voor het succes van je carrière. En hey, vaker wel dan niet, degenen die de koude schouder kregen, worden jaren later gastheer. Best cool.

Aanbevolen: