Conan O'Brien zegt dat deze populaire sitcom zijn carrière heeft gered

Conan O'Brien zegt dat deze populaire sitcom zijn carrière heeft gered
Conan O'Brien zegt dat deze populaire sitcom zijn carrière heeft gered
Anonim

De meeste van zijn fans kennen Conan O'Brien tegenwoordig als een succesvolle presentator van een talkshow. Hij heeft een bureau ingedrukt gehouden in niet minder dan drie talkshows, waaronder zijn huidige, simpelweg getiteld 'Conan'. Maar volgens de grappenmaker zelf gebeurde het bijna niet.

Hoewel hij onmiskenbaar hilarisch en briljant is -- zijn IQ is zo hoog als dat van Stephen Hawkings -- geeft Conan toe dat hij zijn carrière niet altijd doorhad. Maar één show veranderde zijn hele traject, en hij is het nooit vergeten.

Hoewel hij inmiddels meer dan 3.000 talkshow-afleveringen op zijn naam heeft staan, begon O'Brien behoorlijk rotsachtig aan zijn carrière. En hij crediteert 'The Simpsons' met het veranderen van zijn leven.

Conan's vroege IMDb-cv bevat schrijven voor nieuwsprogramma's en later verschijnen op hen. Hij was te zien in 'Saturday Night Live' in de jaren '80 en '90, zowel als schrijver als in sketches.

Maar het was een relatief korte stip op de carrièreradar die de koers van O'Brien veranderde. Hij schreef vier afleveringen van 'The Simpsons' tussen 1992 en 1993, en die tijd was een tijdperk voor de komiek.

Zoals Eighties Kids vatte samen, stopte Conan in 1991 met 'SNL', en hij wachtte letterlijk op iets interessants toen hem een optreden werd aangeboden in 'The Simpsons'. Er zijn weinig details online beschikbaar, maar in een boek over de geschiedenis van de tekenfilm/sitcom legden insiders uit dat Conan toegaf supernerveus te zijn op zijn eerste dag in de studio van de show.

Maar hij won al snel de rest van de schrijvers van de crew, en hij kreeg alle eer voor het veranderen van de richting van 'The Simpsons' en zijn toekomst.

Tegelijkertijd was O'Brien niet van plan voor altijd bij 'The Simpsons' te blijven. Dus toen Lorne Michaels, Hollywood-miljonair en productiegigant, liet weten dat hij op zoek was naar een vervanger voor David Letterman op 'Late Night', leek het het lot.

O'Brien deed auditie, kreeg het optreden en de rest is geschiedenis. Nou ja, behalve dat Fox de getalenteerde komiek niet wilde loslaten. Uiteindelijk was het allemaal geregeld -- geld is tenslotte koning -- en Conan ging door met het hosten van 'Late Night' voor ongeveer 16 jaar.

Maar wat het meest hartverwarmende is aan Conans verhaal, en bewijst dat hij niet zo succesvol zou zijn geweest zonder de geanimeerde sitcom, is dat hij zulke sterke vriendschappen heeft gevormd met zijn collega-schrijvers.

Toen hij auditie deed voor de talkshow, zaten 'Simpsons'-schrijvers in het publiek. En zijn voormalige bemanningsleden steunden hem ook tijdens zijn nachtelijke run. Voor O'Brien kwam alles samen dankzij Bart en de rest van de personages, en hij is niet vergeten hoe die ene kans zijn toekomst heeft gevormd.

Aanbevolen: