Verdient Daniel Radcliffe nu nog steeds geld aan 'Harry Potter'?

Inhoudsopgave:

Verdient Daniel Radcliffe nu nog steeds geld aan 'Harry Potter'?
Verdient Daniel Radcliffe nu nog steeds geld aan 'Harry Potter'?
Anonim

Daniel Radcliffe heeft genoeg geld op zijn naam staan om een hele Goudgrijp te herscheppen en te vullen met gouden munten. Maar verdient hij nog steeds geld aan de films die hem beroemd hebben gemaakt?

Daniel Radcliffe weet dat hij geluk heeft met geld

De meeste fans weten hoe bescheiden Daniel Radcliffe is, ook al is zijn vermogen buiten de hitlijsten. Maar wat hem meer vertederend maakt als acteur voor het volk, is dat hij beseft hoeveel geluk hij heeft gehad. In interviews heeft Radcliffe uiteengezet hoe hij zich realiseert dat hij geluk heeft gehad dat hij, bij talloze gelegenheden, op het juiste moment op de juiste plaats was.

Hij realiseert zich ook hoe ongelooflijk gelukkig hij is geweest om genoeg geld te verdienen dat hij niet hoeft te werken als hij dat niet wil.

Toch zegt Daniel ook dat hij wil werken en in wezen zichzelf wil bewijzen door hard te werken. Hij wil duidelijk niet gezien worden als een voormalig kindsterretje, en zijn lange indie-cv sinds ' Harry Potter' ingepakt is een bewijsstuk dat zijn standpunt ondersteunt.

Hij heeft misschien niet de beste mening over de filmindustrie als geheel, maar Daniel Radcliffe is ook niet van plan deze binnenkort te verlaten. Toch kan hij met pensioen gaan wanneer hij wil, zelfs zonder toekomstige uitbetalingen van HP.

De vraag die fans hebben, is echter of Daniel tegenwoordig nog steeds het deeg uit de filmreeks binnenha alt.

Ontvangt Daniel Radcliffe 'Harry Potter'-roy alty's?

Fans zijn altijd nieuwsgierig geweest naar de invloed van Daniels 'Harry Potter'-erfenis op zijn leven. Ze weten al dat Daniel wordt gevolgd door obsessieve fans, kunnen nauwelijks een pauze nemen als het gaat om de krantenkoppen over hem (inclusief het gerucht dat hij COVID heeft terwijl hij dat niet had), en worstelden in het begin om uit de kinderstervorm te komen.

Toch was 'Harry Potter' een belangrijke mijlpaal voor Daniel, en echt zijn startpunt voor een voortdurend groeiende carrière en filmportfolio. Het punt is dat hij tegenwoordig niet werkt om geld te verdienen. In plaats daarvan verdient het geld zichzelf.

Op basis van wat fans weten over de filmindustrie en het roy altysysteem, lijkt het erop dat Daniel (en de andere hoofdrolspelers) tot op de dag van vandaag cashflow van 'Harry Potter' ontvangt. Maar fans die meer weten als het gaat om industrierichtlijnen, wijzen erop dat elke acteur roy alty's krijgt, en dat is iets anders dan een deel van de opbrengst van een project krijgen.

Hoewel veelgevraagde acteurs misschien procentpunten verdienen - een soort extraatje omdat ze de hoofdattractie zijn - zou het trio uit 'Harry Potter' niet de stermacht hebben gehad om zo'n deal te beheren. In plaats daarvan, merkten deskundige fans op, betekent elke herhaling van 'Harry Potter' voor publieke consumptie dollars in de zakken van de filmsterren.

Ja, 'Harry Potter' verdient nog steeds roy alty's

Het is duidelijk dat de filmserie nog steeds roy alty's verdient, vooral omdat zoveel tv-stations de films graag opnieuw uitzenden, en streamingdiensten doen nu mee aan de herhalingsactie. Zoals deskundige fans hebben uitgelegd, beheren "collectieve verenigingen" op de Europese markt de roy alty's voor acteurs.

In de VS zijn het meestal studio's, maar er zijn ook afspraken die acteurs kunnen maken met organisaties zoals de Screen Actors Guild (technisch gezien een vakbond) om ervoor te zorgen dat ze hun contributie krijgen. Restcontroles kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van hoe het betreffende creatieve materiaal is gebruikt. Betalingen worden over het algemeen volgens een regelmatig schema gedaan, zeggen fans, over het algemeen driemaandelijks, twee keer per jaar of één keer per jaar.

Hoeveel verdient Daniel Radcliffe nu van 'Harry Potter'?

Het enige dat fans nog steeds niet kunnen achterhalen, is hoeveel geld Daniel binnenha alt uit zijn tijd in de 'Harry Potter'-franchise. Natuurlijk, zijn eerste optredens op film hadden misschien een vast prijskaartje. Maar roy alty's berekenen is moeilijk.

Daniel heeft niet publiekelijk bevestigd hoeveel cashflow hij heeft uit zijn kindersterjaren (wie zou dat doen?), dus fans moeten speculeren.

Zoals Daniel eerder heeft toegegeven, is hij 'erg slecht in beroemd zijn' en kijkt hij op een heel andere manier naar geld dan andere beroemdheden. Maar in een interview citeerde hij ook een vriend (die zijn garderobe-persoon was voor 'Harry Potter') die zei dat geld een persoon wat "vrijheid" moet geven om te doen wat ze willen in het leven.

En het is duidelijk dat Daniels salaris, van HP en anderszins, hem in staat stelt precies te doen wat hij wil (zelfs terwijl hordes fans hem blijven achtervolgen). Dus wanneer hij besluit te stoppen met acteren - hopelijk over tientallen jaren - krijgt hij nog steeds een pensioen in Harry Potter-stijl.

Aanbevolen: