Brad Pitt versus Tom Cruise: wie heeft een hoger vermogen?

Inhoudsopgave:

Brad Pitt versus Tom Cruise: wie heeft een hoger vermogen?
Brad Pitt versus Tom Cruise: wie heeft een hoger vermogen?
Anonim

Er zijn niet veel grotere namen in de acteerwereld dan Brad Pitt en Tom Cruise. Slechts een jaar en een paar maanden scheiden ze qua leeftijd, waarbij Cruise de oudste is. Samen hebben ze een gecombineerde ervaring van 86 jaar als professionele acteurs, met meer dan 100 credits op het grote scherm op hun naam.

Een andere parallel tussen de twee megasterren is dat beide met een aantal van hun mede-bigwigs in Hollywood zijn gedateerd en getrouwd. Pitt heeft onlangs zijn scheiding met Angelina Jolie afgerond na bijna 15 jaar samen. Hij was eerder getrouwd met Jennifer Aniston tussen 2000 en 2005. Cruise's drie ex-vrouwen zijn Katie Holmes, Nicole Kidman en Mimi Rogers.

Met zulke vergelijkbare levenstrajecten zou elk contrast tussen hun respectieve vermogen van groot belang zijn voor fans. Pitt's rijkdom heeft zeker een deuk gekregen dankzij zijn recente scheiding, maar hij heeft nog steeds $ 300 miljoen aan activa die aan hem kunnen worden toegeschreven. Dit is waar de overeenkomsten met Cruise echter eindigen: de Mission Impossible-ster is letterlijk twee keer zo rijk, met een nettowaarde van ongeveer $ 600 miljoen.

Cruise had al in de vierde klas interesse om op te treden

Cruise werd geboren in Syracuse, New York in juli 1962, maar zijn familie verhuisde al snel naar Ottawa in Canada nadat zijn vader een baan kreeg als adviseur bij een afdeling binnen het leger van het land. Al in de vierde klas raakte hij geïnteresseerd in de podiumkunsten, iets wat hij tot aan de middelbare school doorbracht.

Een veel jongere Tom Cruise
Een veel jongere Tom Cruise

Na een paar jaar in New Jersey te hebben gewoond nadat zijn ouders uit elkaar gingen, keerde hij op 18-jarige leeftijd terug naar New York om zijn droom van een professionele acteercarrière na te jagen. Hij verscheen voor het eerst op het grote scherm in de film Endless Love uit 1981, zij het in een zeer beperkte rol. Al snel zouden er echter meer hoofdrollen op zijn pad komen in Taps en The Outsiders. Ridley Scott's Legend in 1985 werd het jaar daarop gevolgd door zijn ster in Top Gun. Hij was nu een erkende topartiest in Hollywood.

Cruise is sindsdien synoniem geworden met het merk Mission Impossible, en verscheen in nog vijf films sinds het succes van de originele in 1996. De MI-franchise is alleen verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de rijkdom van de acteur.

Pitt vindt dat geld en kunst symbiotisch zijn

De collectie van zes films heeft samen wereldwijd meer dan 3,5 miljard dollar opgebracht. Dit betekent dat de standaard residuele deals die Cruise zou hebben gemaakt aanzienlijk zijn toegevoegd aan de toch al mooie vooruitbetalingen. Maar de superster heeft laten zien dat het voor hem niet altijd om het eindresultaat gaat.

Tom Cruise in een scène uit de 'Mission Impossible'-franchise
Tom Cruise in een scène uit de 'Mission Impossible'-franchise

In de jaren tachtig stemde hij naar verluidt in met een loonsverlaging zodat hij de kans zou krijgen om met Paul Newman en Martin Scorsese te werken in The Color of Money. "Je kunt je leven niet leven voor applaus of voor kassa's of recensies", zou hij later tegen de Washington Post zeggen. "Het wil niet zeggen dat het me helemaal niet raakt. Maar mijn keuzes in het leven kunnen daar niet op gebaseerd zijn. Het goede aan een filmster zijn, is die luxe om te kunnen doen wat ik wil doen, om het geluk te hebben om met een Scorsese te werken."

Pitt vindt van zijn kant dat geld en kunst samen moeten bestaan. "Het is niet de bedoeling dat ze met elkaar overweg kunnen, maar toch zijn ze symbiotisch", wordt hij geciteerd.

Cruise en Pitt delen een wederzijds respect

Hoewel hij slechts anderhalf jaar jonger is dan Cruise, begon Pitt zijn Hollywood-reis ongeveer zes jaar nadat zijn landgenoot dat deed. Elk van zijn cameo's in Hunk, No Way Out, No Man's Land en Less than Zero (allemaal in 1987) waren niet genoemd. In het volgende jaar kreeg hij zijn allereerste hoofdrol in The Dark Side of the Sun, waarvoor hij naar verluidt een schamele $ 1.523 kreeg.

Tom Cruise en Brad Pitt in een scène uit 'Interview with the Vampire&39
Tom Cruise en Brad Pitt in een scène uit 'Interview with the Vampire&39

Pitt deed in die beginjaren ook behoorlijk wat op televisie en speelde in shows als Growing Pains, Dallas en Glory Days. Thelma & Louise (1991) en A River Runs Through It (1992) kunnen aantoonbaar worden beschouwd als de films die hem echt tot een A-lijstacteur hebben gemaakt. Twee jaar later kruiste zijn pad dat van Cruise, toen ze de gotische horrorfilm Interview with the Vampire. maakten

Ondanks het commerciële succes van de film, konden de twee het nooit echt met elkaar vinden. Pitt zei dat hij zich het grootste deel van de shoot ellendig voelde, terwijl het onwaarschijnlijk is dat Cruise nog een film met hem zal opnemen. Toch is er wederzijds respect voor wat ze individueel hebben bereikt, inclusief een gecombineerd vermogen van bijna $ 1 miljard. Als het echter gaat om de strijd om vermogen, staat Cruise op de eerste plaats en komt het niet eens in de buurt.

Aanbevolen: