Celine Dion versus Madonna: wie heeft een hoger vermogen?

Inhoudsopgave:

Celine Dion versus Madonna: wie heeft een hoger vermogen?
Celine Dion versus Madonna: wie heeft een hoger vermogen?
Anonim

Uiteindelijk wordt hard werken en ambitie beloond. Fans kennen beroemdheden vanwege hun ambacht en kunstenaarschap, maar nooit de lange uren van hard werken die ze hebben gestoken om hun dromen te verwezenlijken. Vooral megazangers Celine Dion en Madonna hebben jarenlang hun vak geperfectioneerd voordat ze beroemd werden. Al op jonge leeftijd wisten de twee vrouwen dat ze grote supersterren wilden worden.

Wat nog belangrijker is, ze hebben het gezicht van de popmuziek voor altijd veranderd met hun revolutionaire stijlen. Terwijl Madonna de vrouwelijke seksualiteit promootte, bracht Celine Dion de powerballad nieuw leven in. Beide zangeressen hebben de muziekindustrie op fundamentele manieren opnieuw gedefinieerd en gevormd. Ondanks hun elitestatus heeft slechts één van deze leidende dames het hoogste vermogen.

Rags To Riches

Het spreekt voor zich dat elke beroemdheid een achtergrondverhaal heeft. Fans geloven meteen dat hun favoriete sterren van de ene op de andere dag een succes werden, maar dat is niet het geval. Celine Dion begon bijvoorbeeld niet als de 'Queen of Pop'. Integendeel, de internationale ster en haar familie waren thuis in hun geboorteland Quebec, Canada, arm.

De met een Grammy bekroonde zangeres werd geboren bij een huisvrouw, Therese, en een slager, Adhemar Dion, die sterk verschilt van haar gekozen beroep. Bovendien was Dion de jongste in een gezin van 14 broers en zussen. Natuurlijk onderscheidde de jonge ster zich van haar broers en zussen toen haar krachtige stem werd gerealiseerd na het zingen op de bruiloft van haar broer. Celine Dion was toen nog maar vijf jaar oud. Ondanks dat ze arm opgroeide, zorgden haar ouders ervoor dat ze haar vak verzorgden. De huisvrouw en slager hadden een kleine pianobar waar ze hun jonge starlet het publiek lieten verbazen met haar stem. Het was echter pas op 12-jarige leeftijd dat Dion de aandacht trok van muziekmanager Rene Angelil, dat haar muziekcarrière begon.

Na Angelil een songdemo te hebben gestuurd, werd Celine Dion een ster. De internationale ster nam een handvol Franse albums op en won verschillende prijzen, voordat hij in de jaren tachtig de Verenigde Staten bereikte. Haar doorbraak kwam met de release van haar single "Beauty and the Beast" uit de gelijknamige Disney-film. Andere opmerkelijke prijzen die de artiest won, zijn onder meer het scoren van een Academy Award voor het Titanic-nummer 'My Heart Will Go On'. Bovendien speelde ze "The Power of a Dream" op de Olympische Spelen van 1996 in Georgië, wat haar carrière alleen maar bevorderde. De zangeres van "Ashes" werd een van de grootste zangers aller tijden. Tot op de dag van vandaag treedt ze op in verschillende residenties in Las Vegas. Het is duidelijk dat haar muziek tijd en ruimte overstijgt.

Van goed meisje naar slecht meisje

Celine Dion heeft misschien de betekenis van een Power Ballad opnieuw gedefinieerd, maar Madonna heeft de reikwijdte en het gevoel van popmuziek voor altijd veranderd. De 62-jarige heeft ook de elitetitel als "Queen of Pop" verdiend, waardoor ze een van de meest baanbrekende zangeressen ooit is. Bovendien heeft het Guinness World Records haar uitgeroepen tot een van de best verkopende vrouwelijke opnameartiesten aller tijden. Met zo'n hoge erkenning zouden velen denken dat Madonna met veel geluk begon.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, had de "Vogue" -zanger ook een soort "rags to riches"-achtergrondverhaal. Net als Celine Dion groeide Madonna op in een groot gezin en groeide ze op als het jongste kind tussen zes broers en zussen. Het is duidelijk dat Madonna zich onderscheidde van haar enorme familie, net als Celine Dion. Bovendien kreeg de 62-jarige ook haar start in Parijs, Frankrijk binnen de muren van een vaudeville-revue gerund door een wederzijdse vriend. Uiteindelijk werd Madonna smoorverliefd op zingen. Nadat ze in 1977 naar New York was verhuisd, maakte Madonna haar eerste nummer 'Everybody', waarmee ze een platencontract kon sluiten met producer Mark Kamins.

Kort daarna werd de ster een van de grootste popsensaties ooit. Madonna verwierf tonnen bekendheid met hits als "Borderline", "Holiday" en "Lucky Star. Om nog maar te zwijgen over haar MTV VMA-uitvoering van 'Like A Virgin' in 2003, waar ze de onvergetelijke kus deelde met Britney Spears en Christina Aguilera, gaf haar carrière een megaboost. Het is duidelijk dat Madonna niet bang is om haar seksuele kracht te tonen, wat haar ook tot een baanbrekende ster maakte. Haar seksualiteit heeft in de jaren 80 misschien voor nogal wat controverse gezorgd, maar het zorgde er ook voor dat ze zich in die tijd onderscheidde van andere artiesten.

Tegen de jaren 90 groeide Madonna's sterrenkracht, terwijl ze verschillende Grammy-nominaties, negen VMAS en vijf Billboard Awards scoorde. Ze stapte zelfs in de filmindustrie en speelde in films als Body of Evidence en Dick Tracy. Daarnaast richtte de ster haar eigen label Maverick Records op en publiceerde ze het bestverkochte boek Sex. Vandaag de dag blijft de ster wereldwijd optreden en maakt hij hits zoals zijn nobodies-business. Geen wonder dat Madonna het succes is geworden dat ze nu is.

Wie verzilvert meer geld?

Hoewel Madonna en Celine Dion twee van de grootste vrouwelijke solisten in de popgeschiedenis zijn geworden, wint slechts één van hen grotere cheques. Bovendien staan Celine Dion en Madonna bekend als slimme zakenvrouwen.

Volgens bronnen verdiende Celine Dion $ 500.000 per show in haar residenties in Las Vegas van de jaren 2011 tot 2019. Aan de andere kant verdient Madonna naar verluidt $ 1,4 miljard dollar aan verdiende concertkaartjes. Ze versloeg zelfs Dion toen Forbes haar uitriep tot de best verdienende muzikant ooit. Alle zangers verzilverden massa's cheques, waarbij Dion een nettowaarde had van $ 800 en Madonna $ 880.

Madonna heeft Celine Dion misschien een paar miljoen dollar overtroffen, maar uiteindelijk verdienen ze hetzelfde. Dat toont alleen maar aan dat beide supersterren met recht de titel "Queens of Pop" hebben verdiend.

Aanbevolen: