Waarom Dave Chappelle 'Saturday Night Live'-fans riep

Inhoudsopgave:

Waarom Dave Chappelle 'Saturday Night Live'-fans riep
Waarom Dave Chappelle 'Saturday Night Live'-fans riep
Anonim

Tijdens de begindagen van Dave Chappelle's carrière was er één ding dat de meeste mensen zeiden toen zijn naam opkwam, hij is hilarisch. In de afgelopen jaren is het imago van Chappelle echter sterk veranderd. De reden daarvoor is dat Dave tegenwoordig niet alleen graag controversiële standpunten inneemt, het lijkt soms alsof Chappelle wil worden geannuleerd omdat hij denkt dat het een grap is.

Sinds Netflix de thuisbasis is geworden van de controversiële comedyspecials van Dave Chappelle, is de streamingdienst herhaaldelijk in een lastige positie gebracht. De mensen bij Netflix zijn echter niet de enige machtsmakelaars in de entertainmentindustrie die Chappelle aantoonbaar een reden heeft gegeven om boos op hem te zijn. Het lijkt tenslotte waarschijnlijk dat Lorne Michaels niet onder de indruk was toen Chappelle de fans van Saturday Night Live riep.

Waarom Dave Chappelle Saturday Night Live-fans riep

Als de meeste mensen zouden worden gevraagd om te gaan zitten en een lijst samen te stellen van de twee meest controversiële entertainers van de afgelopen vijf jaar, dan zouden Dave Chappelle en Joe Rogan ongetwijfeld aanwezig zijn. Het gevolg was dat, toen Chappelle in 2021 op "The Joe Rogan Experience" verscheen, het samen hebben van de twee sterren een duidelijk recept voor controverse was.

Natuurlijk zijn Joe Rogan en Dave Chappelle allebei ervaren komieken die graag praten over wat er op dat moment in de wereld aan de hand is. Als gevolg hiervan was het voor niemand verrassend dat toen Rogan Chappelle interviewde, het resulterende gesprek breed en ongefilterd was. Toen bijvoorbeeld het onderwerp Saturday Night Live tijdens het interview ter sprake kwam, riep Chappelle de fans van de show bij zich.

Rond de tijd dat Dave Chappelle in 2021 zijn opwachting maakte in 'The Joe Rogan Experience', was er onlangs ophef ontstaan over Elon Musk die werd gekozen om Saturday Night Live te hosten. Aangezien Chappelle zelf SNL heeft gehost en het bekend is dat Dave tegen annulatiecultuur is, duurde het niet lang voordat de Musk-controverse opkwam. Het is niet verwonderlijk dat Rogan en Chappelle argumenteerden ter ondersteuning van Musk.

Op een gegeven moment in het gesprek over Elon Musk die SNL host, sprak Joe Rogan over de normen die fans willen dat beroemdheden zoals de Tesla-baas naleven. “Ik denk dat deze, of de mensen die klagen dat hij gaat worden op Saturday Night Live. Ik denk dat wat er nu aan de hand is, is dat ze willen dat iemand honderd procent meegaat met de ideologie waar ze deel van uitmaken en elke afwijking daarvan is problematisch.”

In reactie op de opmerkingen van Joe Rogan was Dave Chappelle het er onmiddellijk mee eens dat de normen onredelijk zijn. 'Zoals je al zei, niemand kan genoeg wakker worden. Van daaruit gaf Chappelle een meer genuanceerde kijk op het onderwerp door mensen te verdedigen die vechten voor wat ze geloven, terwijl ze de tactieken afkeurden. “Ik ben verscheurd, want ik hou van een krijger voor een goed doel, maar ik hou echt van tactiek. Je gaat mensen niet zeuren om zich te gedragen, op een manier die dat wel is, weet je. Sterker nog, als je doorgaat met deze toon, zelfs als je gelijk hebt, zul je heel moeilijk te horen zijn.”

Een andere komiek verdedigde Elon Musk als host voor Saturday Night Live

Toen werd aangekondigd dat Elon Musk Saturday Night Live zou hosten, leek het alsof de overgrote meerderheid van de mensen tegen het idee was. Natuurlijk zijn er verschillende redenen waarom sommige mensen boos waren omdat Musk werd afgeluisterd om SNL te hosten, waaronder zijn obscene rijkdom, zijn standpunt over COVID-19 en het feit dat Elon een internettrol kan zijn.

Naast alle gewone mensen die tegen Elon Musk waren die Saturday Night Live presenteerde, waren sommige sterren van de show ook openlijk tegen hem in de show. Dave Chappelle was echter niet de enige persoon die in het verleden in verband werd gebracht met SNL die zich uitsprak ter ondersteuning van Elon Musk na de controverse.

Toen de controverse van Elon Musk die Saturday Night Live hostte zijn lelijke kop opstak, was co-hoofdschrijver en Weekend Update-anker Michael Che in het talkshowcircuit. Tijdens verschillende van die interviews werd de komiek en SNL-host gevraagd naar de controverse en Che maakte duidelijk dat Musk-hosting hem niet stoorde. Tijdens een optreden in The Ellen DeGeneres Show bespotte Che bijvoorbeeld de controverse. “Ik was er helemaal mee bezig tot ik erachter kwam – wist je dat hij rijk is? Nu ben ik er tegen.”

Op dezelfde manier verdedigde hij Musk toen hij de show presenteerde toen Saturday Night Live-ster Pete Davidson op Late Night with Seth Meyers verscheen. “Ik weet niet waarom, maar de mensen zijn in paniek. Zoals, 'oh, ik kan niet geloven dat Elon Musk gastheer is.' En ik heb zoiets van, 'de man die de aarde beter maakt, een beetje, en coole dingen maakt en mensen naar Mars stuurt?"

Aanbevolen: