De echte reden waarom Kid Cudi een jurk droeg op 'Saturday Night Live

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Kid Cudi een jurk droeg op 'Saturday Night Live
De echte reden waarom Kid Cudi een jurk droeg op 'Saturday Night Live
Anonim

Kid Cudi is gemakkelijk een van de hardst werkende rappers in de industrie. De ster debuteerde voor het eerst in 2009 met zijn hitalbum, Man On The Moon: The End Of The Day, gevolgd door een Part II-album slechts een jaar later.

Het duurde niet lang voordat Kid Cudi een van de grootste namen ter wereld was, en nu is hij er weer. Na de release van zijn Part III Man On The Moon album afgelopen december, kondigde Kid Cudi aan dat hij zou optreden als de muzikale gast op SNL.

Saturday Night Live, dat sinds 1975 in de lucht is, heeft een overvloed aan artiesten door hun deuren zien stappen, maar het optreden van Kid Cudi heeft de krantenkoppen gehaald nadat de rapper een gebloemde jurk droeg tijdens zijn set. Dus, wat was de inspiratie achter de look? Laten we het uitzoeken!

Kid Cudi's 'SNL'-jurk gaat viraal

Via Rolling Stone
Via Rolling Stone

Saturday Night Live is een vast televisieprogramma sinds de start in 1975. De show heeft enkele van de grootste namen naar het sterrendom gekatapulteerd, van Bill Murray, Kristen Wiig, Maya Rudolph tot Pete Davidson.

Naast de vele bekende gezichten die ons al die jaren aan het lachen maken, staat de SNL bekend om het hebben van een muzikale gast, wat soms het hoogtepunt van de show is.

Nou, afgelopen weekend verscheen niemand minder dan Kid Cudi als de muzikale act van de avond, waardoor velen opgewonden waren om Cudi in actie te zien, vooral na de release van zijn meest recente album in december.

Kid Cudi zou zijn nummer "Sad People" spelen, maar de focus lag meer op zijn outfit dan op het nummer. De ster trad op in een Off-White bloemenjurk ontworpen door Virgil Abloh, en kijkers hadden wat vragen over de kledingkeuze.

Nou, volgens Kid Cudi zelf droeg de rapper de jurk als eerbetoon aan het icoon zelf, Kurt Cobain.

De 37-jarige droeg de jurk en onthulde dat deze was geïnspireerd door de print en stijl van de jurk die Kurt in de jaren 90 droeg als Nirvana's frontman als een manier om gendergrenzen te trotseren. Dit was niets nieuws voor Kurt, die tot aan zijn vroegtijdige dood in 1994 zowel rokken, jurken als outfits droeg.

Cudi onthulde later in een tweet dat hij van plan is om met Virgil samen te werken aan een nieuwe collectie met Off-White, en je kunt er zeker van zijn dat de jurk zal worden opgenomen!

De rapper werd door het publiek geprezen om zijn gedurfde keuze, die zeker "de zwarte mannelijkheid opnieuw definieert", zegt Your Tango.

De songwriter is heel open geweest over zijn worsteling met geestelijke gezondheid, iets dat niet vaak wordt gezien in de rapscene, dus fans vonden het erg verfrissend om te zien hoe Kid Cudi gendernormen doorbrak en een ruimte creëerde dat moedigt mensen aan hetzelfde te doen.

Aanbevolen: