Hier is waarom Kid Cudi optrad in een gebloemde jurk op 'Saturday Night Live

Hier is waarom Kid Cudi optrad in een gebloemde jurk op 'Saturday Night Live
Hier is waarom Kid Cudi optrad in een gebloemde jurk op 'Saturday Night Live
Anonim

Kid Cudi was de muzikale gast van Saturday Night Live bij gastheer Carey Mulligan in de aflevering van SNL van 10 april van deze week.

Rapper en producer Kid Cudi maakte zijn solo-muzikale gastdebuut op Saturday Night Live met een garderobe waar mensen niet over uitgepraat raken. Eén outfit in het bijzonder - een gebroken witte bloemenjurk - krijgt veel aandacht. De stijlkeuze van de artiest riep vragen op van degenen die niet begrepen waarom hij het droeg, en lof van fans die begrepen waarom hij ervoor koos om die specifieke jurk te dragen.

Geboren Scott Mescudi, de Kid Cudi heeft de overleden Nirvana-zanger Kurt Cobain altijd genoemd als een van zijn muzikale invloeden. Vorige week bespraken veel Nirvana-fans Cobain en de verjaardag van zijn dood door zelfmoord, die plaatsvond op 5 april. Toegewijde fans van Cobain herinneren zich misschien de zanger die een gebroken witte bloemenjurk droeg tijdens het uitvoeren van een van zijn hitnummers in de jaren negentig.

Hoewel Mescudi de jurk om zeer belangrijke redenen droeg, konden sociale media aanvankelijk alleen maar lachen - en een deel ervan niet-zo-vriendelijk, omdat de beweging voor non-conformiteit tussen mannen en vrouwen de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen, en de transfobe weerslag is in opkomst.

Na het lachen begonnen fans echter na te denken over hoe de artiest die jurk moest dragen om symbolische redenen die ze niet konden zien.

Mescudi trok de jurk aan voor zijn tweede nummer, 'Sad People', waardoor het eerbetoon aan deze artiest, die worstelde met zijn geestelijke gezondheid, nog dieper werd.

Een ander opvallend kledingstuk was zijn Chris Farley-t-shirt en een groen vest tijdens zijn uitvoering van 'Tequila Shots'.” Farley staat bekend als een van de meest legendarische castleden van Saturday Night Live, en net als Cobain worstelde hij met zijn geestelijke gezondheid en stierf hij onverwachts in de jaren negentig.

Het groene vest was ook een eerbetoon aan Cobain, aangezien de rockzanger de beroemde trui droeg tijdens zijn MTV Unplugged-optreden. Onlangs werd het vest op een tweedaagse muziekveiling verkocht voor meer dan $300.000.

Toen bekend werd over de redenen achter zijn garderobe, vooral zijn gebloemde jurk, werd hij door miljoenen fans geprezen voor zijn eerbetoon.

Vandaag de dag herinneren fans over de hele wereld hem het beste voor zijn hit "Smells Like Teen Spirit" en de MTV Unplugged-set. Cobain staat ook bekend als een belangrijke reden waarom grunge populair werd in de jaren negentig, en Nirvana is goed gedocumenteerd als een van de belangrijkste beïnvloeders in moderne punk, poppunk, rock en alternatieve muziek.

Mescudi's is slechts één keer eerder verschenen op Saturday Night Live, tijdens de première van seizoen 44 in 2018. Hij was te zien in een vooraf opgenomen film en was een artiest in de Kanye West-hit 'Ghost Town'.

Kid Cudi's nieuwste album, Man on the Moon III: The Chosen and Entergalactic is beschikbaar om te streamen op Spotify en Apple Music, en je kunt nu de uitvoeringen van "Tequila Shots" en "Sad People" bekijken op YouTube.

Je kunt de volledige aflevering van de SNL van deze week streamen op Hulu en Peacock.

Aanbevolen: