Jennifer Lopez bespreekt de cultklassieker 'The Cell' 20 jaar later

Inhoudsopgave:

Jennifer Lopez bespreekt de cultklassieker 'The Cell' 20 jaar later
Jennifer Lopez bespreekt de cultklassieker 'The Cell' 20 jaar later
Anonim

Jennifer Lopez heeft de 20e verjaardag gevierd sinds haar cultfilm The Cell werd uitgebracht met een aantal glorieuze throwback-video's.

De voor een Golden Globe genomineerde actrice, die hoofdrolspeler Catherine Deane speelt, deelde een YouTube-clip om de twee decennia van de film te vieren en besprak wat het betekende om in de geest van een seriemoordenaar te stappen.

Jennifer Lopez viert 20 jaar sinds 'The Cell' uitkwam

“Ik kan niet geloven dat het de 20e verjaardag is van mijn 12e film”, schreef ze.

"Het is een van de meest opwindende ervaringen die ik ooit heb gehad met het maken van een film," vervolgde ze, en benadrukte hoe elk detail - van de verhaallijnen tot decors en kostuums - het resultaat was van een grenzeloze verbeeldingskracht.

Geregisseerd door Tarsem Singh, de 2000 sci-fi psychologische horrorfilm met J. Lo als psycholoog Catherine Deane. Eerst ingehuurd om een experiment met virtual reality uit te voeren in de geest van een kleine jongen in coma, wordt Dean vervolgens gevraagd om de geest van een comateuze seriemoordenaar binnen te gaan om een van zijn ontvoerde slachtoffers te lokaliseren voordat het te laat is.

In de film spelen ook Vincent D'Onofrio als seriemoordenaar Carl Rudolph Starger en Vince Vaughn als speciaal agent Peter Novak. Ondanks dat het een commercieel succes was toen het werd uitgebracht, ontving The Cell gemengde kritieken, prees de esthetiek, regie en speciale effecten, terwijl ze de film ook beschuldigden van te gekunsteld en het aanbieden van masochistische beelden.

J. Lo Geprezen Regisseur Tarsem Singh

Regisseur Tarsem Singh
Regisseur Tarsem Singh

J. Lo haalde herinneringen op aan zijn samenwerking met Singh, ook bekend van het regisseren van Mirror Mirror, een bewerking van het Sneeuwwitje-verhaal met Lily Collins en Julia Roberts.

"Het geweldige aan Tarsem is dat hij precies weet wat hij wil in elk frame", zei J. Lo bij de release, en hij waardeerde Singh's veilige regiestijl.

In een recenter interview beschreef Lopez Singh als een "visual director".

"Hij had zo'n idee van wat deze bizarre beelden die hij daar wilde plaatsen en een soort van binnengaan in de geest van een seriemoordenaar, hoe dat eruit zou zien," zei ze.

J. Lo was van jongs af aan gehecht aan 'The Cell'

Jennifer Lopez en Jake Thomas in The Cell
Jennifer Lopez en Jake Thomas in The Cell

J. Lo beschreef ook het schokkende contrast tussen de geest van de jongen en de geest van de seriemoordenaar.

“Eerst ben ik in de geest van deze kleine jongen en het zijn allemaal sprookjes en prachtige woestijnen en kostuums, toen viel ik in de geest van deze moordenaar, en de beelden zijn zo surrealistisch en op een bepaalde manier mooi, maar ook walgelijk, dus het is echt een interessante film omdat er geen grenzen waren', zei ze.

De actrice en zangeres onthulden toen dat ze vanaf het begin aan het project gehecht was, zelfs voordat productiebedrijf New Line een regisseur had gevonden.

“Als je vanaf het begin deel uitmaakt van het project, vanaf de gedachte eraan, dan heb je een perspectief, heb je een mening over hoe de dingen zouden moeten zijn en zijn mensen meer bereid om naar je te luisteren en dat geeft veel voldoening als artiest,” zei ze.

Aanbevolen: