De moordzaak Robert Blake, 20 jaar later

Inhoudsopgave:

De moordzaak Robert Blake, 20 jaar later
De moordzaak Robert Blake, 20 jaar later
Anonim

Twintig jaar geleden was acteur Robert Blake de hoofdverdachte in de moordzaak van zijn vrouw Bonnie Lee Bakley. Blake heeft een lang Hollywood-cv. Hij begon in de jaren dertig als kindacteur in de korte filmserie Our Gang, die het moderne publiek misschien beter kent als de originele versie van The Little Rascals. Als volwassene speelde hij 3 jaar in de Emmy Award-winnende show Beretta, en hij gaf iconisch een huiveringwekkende uitvoering als echte moordenaar Perry Smith in de verfilming van de Truman Capote-klassieker In Cold Blood. Blake's laatste film voordat hij met pensioen ging, zou de noir Lost Highway van David Lynch uit 1997 zijn. Voordat hij stopte met acteren, werkte Blake sinds 1939 consequent in Hollywood.

Bonnie Lee Bakley werd neergeschoten terwijl hij in Blake's auto zat, die op 4 mei 2001 geparkeerd stond op een bouwplaats naast Blake's favoriete restaurant in Los Angeles. Blake was de laatste persoon die met Blakely werd gezien voordat ze werd meerdere keren in het hoofd geschoten. De twee hadden een notoir rotsachtig huwelijk, en sommigen vonden dat Bakley gewoon een Hollywood-goudzoeker was omdat Blake haar tiende echtgenoot was. Blake was maar één keer eerder getrouwd en Bakley had al een relatie met Marlon Brando's zoon Christian toen ze met Blake begon te daten.

Nu, meer dan 20 jaar sinds de dood van Bakley en zonder andere arrestaties, moet men zich afvragen wat er is gebeurd in de nacht van de moord, wat er na het proces is gebeurd en wat de acteur heeft uitgespookt sinds zijn vrijspraak.

8 Blake's zaak duurde 4 jaar om tot een conclusie te komen

Blake werd in 2002 gearresteerd, bijna een jaar na de moord, en hij zou bijna nog een jaar in de gevangenis doorbrengen in afwachting van zijn proces voordat hij op $ 1 werd vrijgelaten.5 miljoen borg. Zijn proces zou pas in 2005 worden afgerond, toen hij niet schuldig werd bevonden aan alle aanklachten, ook al had hij een geladen pistool bij zich op het moment van de moord.

7 Blake's Bizarre Alibi

Blake's alibi was dat hij Bonnie niet had kunnen neerschieten omdat hij terug was gegaan naar het restaurant dat ze net hadden verlaten om zijn pistool op te halen, dat Blake bij hem hield ter bescherming. Het was ook bekend dat Blake een wapenverzamelaar was. Aanklagers zouden later bevestigen dat Blake's pistool niet het moordwapen was, en evenmin konden ze Blake forensisch vastbinden aan het pistool dat werd gebruikt om Bakley te vermoorden.

6 Een stuntman getuigde dat Blake hem probeerde in te huren om een hit te maken

Een van de redenen waarom Blake werd gearresteerd was te danken aan de getuigenis van Roland "Duffy" Hambleton, een voormalige Hollywood-stuntman. Hambleton getuigde dat Blake hem een paar maanden voor de moord probeerde te contracteren om Bakley te vermoorden. Het verhaal werd ondersteund door een andere stuntman, Gary McLarty, die ook beweerde dat Blake hem probeerde in te huren om zijn vrouw te vermoorden.

5 De aanklager belasterde de jury

Na de vrijspraak zei de officier van justitie van Los Angeles, Stephen Cooley, aan de pers dat Blake een "ellendig mens" was en dat de juryleden "ongelooflijk dom" waren omdat ze de kant van de verdediging kozen. De opmerkingen lokten veel kritiek uit en sommige juryleden voerden aan dat Cooley gewoon "smoesjes verzon" om zijn werk niet te doen. Sommige hoogleraren in de rechten merkten ook op dat de opmerkingen van Cooley schadelijk waren voor het publieke imago van aanklagers en een negatieve invloed zouden hebben op hun relaties met juryleden. Cooley heeft zich nooit verontschuldigd en het kantoor van de officier van justitie van Los Angeles heeft nooit verder op de zaak gereageerd.

4 Blake werd aansprakelijk gesteld voor de burgerlijke rechtbank

Hoewel hij werd vrijgesproken van strafrechtelijke vervolging, koos een civiele rechtbank de kant van Bakley's kinderen dat Blake aansprakelijk was voor de dood van hun moeder. Ook oordeelde de publieke opinie nog steeds zwaar dat Blake schuldig was. Sinds het proces heeft Blake zware schulden. Hij was niet in staat om zijn tumultueuze juridische kosten te betalen, de $ 15 miljoen waarvoor hij aansprakelijk werd gesteld in de burgerlijke rechtbank, en meer dan $ 1 miljoen aan achterstallige belastingen. Blake vroeg in 2006 faillissement aan.

3 Blake werkt niet meer sinds 1997

Blak stopte met acteren na Lost Highways, maar hij heeft sindsdien aangegeven bereid te zijn om terug te keren naar Hollywood om hem te helpen uit de schulden te komen, ondanks het feit dat Blake nu 88 jaar oud is. Blake heeft zich onopvallend gehouden sinds zijn proces, maar is langzaam weer boven water gekomen, en gaf zelfs een interview aan 20/20 in 2019. Daarvoor was zijn laatste interview in 2012 met Piers Morgan, en video's van het interview gingen viraal omdat Blake was ongelooflijk prikkelbaar en defensief toen Morgan hem naar de zaak vroeg.

2 Hij heeft nu een YouTube-kanaal

In september 2019 dook Blake officieel weer op in de moderne wereld door een YouTube-kanaal te starten met de titel Robert Blake I Ain't Dead Yet, So Stay Tuned. Hij begon ook een website genaamd Robert Blake's Pushcart, waar mensen scripts uit zijn films kunnen lezen en memorabilia en kopieën van zijn boek kunnen bestellen.

1 Tarantino droeg zijn roman op aan Robert Blake

De sage van Robert Blake is bizar. Maar alsof dit allemaal niet bizar genoeg was, droeg filmregisseur Quintin Tarantino ook de roman van zijn film Once Upon A Time In Hollywood uit 2019 op aan Robert Blake. Twintig jaar na de dood van Bakley zijn velen nog steeds verdeeld over de vraag of Blake schuldig is of niet. Of hij nu schuldig is of niet, de man heeft een tumultueus leven geleid en het verhaal van zijn proces en de nasleep ervan is intens. Hollywood is een wispelturige maar vergevingsgezinde minnares, en of Blake zal merken dat hij aan het werk zal zijn, is een vraag die onbeantwoord blijft, samen met zoveel andere zaken over deze zaak.

Aanbevolen: