Hoeveel verdiende Ariana Grande in 2019?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Ariana Grande in 2019?
Hoeveel verdiende Ariana Grande in 2019?
Anonim

Ariana Grande is een van de grootste popsterren in de muziekindustrie geworden en terecht! De ster debuteerde voor het eerst in 2010 op Nickelodeon's "Victorious" als het personage Cat Valentine. Terwijl fans dol waren op de ster in de populaire kindershow, zou ze al snel een begrip worden. Grande bracht haar debuutstudio-album "Yours Truly" uit in 2013 en het was vanaf dat moment alleen maar op.

Ariana heeft commercieel succes gehad met elke albumrelease tot nu toe, maar haar grootste succes was vorig jaar met haar gewaardeerde album, "Thank U Next". Het album scoorde de zanger twee Billboard Hot 100 nummer 1-nummers, een primeur voor Ariana. De zangeres toerde later de wereld rond en werd in een jaar tijd de best gestreamde artiest op Spotify! Dat gezegd hebbende, hoeveel verdiende de zangeres van "7 Rings" vorig jaar? Laten we het uitzoeken!

Het grote leven leiden

Ariana Grande heeft zeker een lange weg afgelegd! De ster debuteerde voor het eerst in 2010 op "Nickelodeon", samen met grote namen Victoria Justice, Elizabeth Gillies en Daniella Monet. Hoewel ze misschien haar start op televisie heeft gekregen, is Ariana sindsdien allemaal opgeblazen dankzij haar waanzinnig succesvolle muziekcarrière. Hoewel we altijd wisten dat Ariana kon zingen, had niemand ooit kunnen verwachten dat ze de status van superster zou krijgen, zeker niet een die maar liefst $ 44,3 miljoen verdiende in 2019!

Hoewel fans dol waren op Grande's kijk op Cat Valentine, kwam er in 2013 een einde aan de tienershow nadat hoofdster, Victoria Justice, besloot een solo-muziekcarrière na te streven. Het was misschien het einde van "Victorious", maar het was het begin van iets ongelooflijks voor Ariana. De ster bracht haar debuutstudio-album "Yours Truly" uit, waarmee fans kennismaakten met Ari's eerste officiële hit, "The Way", met wijlen Mac Miller.

Ondanks problemen met de uitspraak, was het duidelijk dat Ariana Grande zo goed kon zingen en zingen dat ze meteen werd vergeleken met de levende legende Mariah Carey. Ondanks de vergelijkingen ontwikkelde Ariana al snel haar eigen stijl en schokte ze fans bij elke albumrelease, helemaal tot aan haar meest recente album uit 2019, "Thank U, Next".

Dit was een grote stap van Ariana, aangezien ze vijf maanden eerder haar vierde studioalbum, 'Sweetener', heeft uitgebracht. Hoewel "Sweetener" het goed deed, presteerde het lang niet zo goed als "Thank U, Next". Het album bevatte hits als "Thank U Next", "7 Rings", "Breakup With Your Boyfriend, I'm Bored" en "Imagine", die het allemaal uitzonderlijk goed deden, zo goed dat Ari haar twee van haar eerste Billboard Hot 100 No.1 nummers!

De ster begon toen aan haar Sweetener World Tour op 18 maart 2019, die nummers van zowel haar vierde als haar vijfde studioalbum combineerde. De tour duurde het hele jaar en eindigde op 22 december! Dit was niet alleen een enorm jaar voor Ariana met betrekking tot hitlijsten, maar ze verkocht een hele wereldwijde tournee uit. Volgens Billboard haalde de artiest het meeste uit haar inkomsten van $ 44,3 miljoen in 2019 met de Sweetener World Tour, sterker nog, ze verdiende $ 33,7 van haar tour alleen!

Als het gaat om de daadwerkelijke verkoop en inkomsten uit streams, deed Ariana Grande het ook waanzinnig goed op die afdeling! De zangeres verdiende zichzelf $ 1,1 miljoen aan fysieke verkopen en $ 8,2 miljoen aan streams van platforms zoals Apple Music, Spotify en Pandora. De resterende 1,2 miljoen dollar die Ari vorig jaar verdiende, was afkomstig van publicaties, waarmee het jaartotaal werd aangevuld met een waanzinnige 44,3 miljoen dollar.

Als er iemand is die in 2019 keihard heeft gewerkt, dan was het zeker Ariana Grande. De zanger maakte de afgelopen 2 jaar een behoorlijk moeilijke periode door, met het incident in Manchester, gevolgd door de dood van Mac Miller slechts een jaar later. Gelukkig voor Ari heeft ze een sterk team en een solide ondersteuningssysteem dat bestaat uit haar moeder, Joan, grootmoeder, Nonna Marjorie en broer, Frankie.

De zangeres heeft haar familie gecrediteerd als de reden achter haar succes. De ster werd zelfs herenigd met haar vader, van wie ze al 18 jaar vervreemd is. Dit was niet alleen een commercieel succesvol jaar voor Grande, maar ook een persoonlijk succesvol jaar. Hoewel Ariana nog geen nieuws heeft aangekondigd over nieuwe muziek, plaagde ze eerder deze week fans en volgers op Instagram nadat ze een schermopname had gepost waarop ze een set vooraf opgenomen vocalen speelde voor wat klinkt als een demo.

Fans verwachten binnenkort al nieuwe muziek, aangezien het 2 jaar geleden is sinds "Sweetener" en meer dan anderhalf jaar sinds "Thank U, Next". Ondanks dat dit jaar voor bijna iedereen behoorlijk zwaar was, heeft Ari deze isolerende tijden misschien gebruikt om nieuwe muziek te schrijven. Hoewel dat van onze kant misschien wishful thinking is, zijn we er zeker van dat haar fans niet kunnen wachten op nieuwe releases die Ari alleen maar meer miljoenen zullen opleveren!

Aanbevolen: