Hoeveel verdiende de dochter van Cicely Tyson na haar overlijden

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende de dochter van Cicely Tyson na haar overlijden
Hoeveel verdiende de dochter van Cicely Tyson na haar overlijden
Anonim

Bekroonde film- en televisieactrice Cicely Tyson was een van de meest succesvolle entertainers ter wereld. De beroemdheid stierf op 96-jarige leeftijd als gevolg van natuurlijke cursussen. Haar dood heeft schokgolven veroorzaakt onder haar fans en medeacteurs. Tyson begon haar professionele carrière als model voordat ze overstapte naar acteren. De lange acteercarrière van de gevierde Amerikaanse ster was versierd met vele succesvolle projecten. Sommigen van hen zijn: The Help, The Trip to Bountiful, Diary of a Mad Black Woman, The Autobiography of Miss Jane Pittman, Sounder, Roots, Madea's Family Reunion, A Fall from Grace, Bustin' Loose en Why Did I Get Married Ook?

Gedurende haar carrière ontving Tyson vier Black Reel Awards, drie Primetime Emmy Awards, één Tony Award, één Screen Actors Guild Award, een Peabody Award en een ere-Academy Award. Ze richtte ook de Cicely Tyson School of Performing and Fine Arts op in East Orange, New Jersey. Naast haar succesvolle acteercarrière had Cicely Tyson een gezin. Hoeveel verdiende Tysons dochter na haar overlijden?

Hoeveel heeft de dochter van Cicely Tyson geërfd na haar dood?

Tyson trouwde in november 1981 met Miles Davis. Zeven jaar later scheidde het paar. Voor Davis trouwde de actrice met Kenneth Franklin. Er is weinig bekend over de kinderen van Tyson, en hoewel sommige media melden dat ze geen kinderen had, sprak Tyson over haar dochter, die ze Joan noemt in haar memoires. De ster kreeg Joan toen ze 17 jaar oud was. In het boek dook ze in detail over de geboorte en jeugd van haar dochter. Voordat ze stierf, onthulde de actrice dat zij en haar dochter bleven werken aan hun relatie, "zo fragiel als kostbaar". Tyson droeg haar boek op aan Joan: "Degene die de grootste prijs heeft betaald voor dit geschenk aan iedereen."

Joan heeft geen openbare verklaring vrijgegeven na de dood van haar moeder. Fans denken echter dat ze waarschijnlijk het grootste deel van Tysons fortuin heeft geërfd. Er is niet genoeg informatie over de waarde van Tyson's eigendom, maar er wordt geschat dat haar totale vermogen kan variëren van $ 10 miljoen tot $ 15 miljoen. Joan groeide op uit de schijnwerpers, zoals Tyson altijd had gewild. Fans van de actrice denken dat het meer dan waarschijnlijk is dat Joan de begrafenis van haar moeder bijwoonde in de Abessijnse Baptistenkerk in Harlem.

Cicely Tysons relatie met haar familie

William Augustine Tyson was de vader van Cicely Tyson. Haar vader was een immigrant uit Nevis in West-Indië. William werkte als timmerman, schilder en elke andere baan die hij kon vinden om voor zijn gezin te zorgen. Hij arriveerde op 21-jarige leeftijd in New York City en werd op 4 augustus 1919 op Ellis Island verwerkt.

Haar vader was een echte heer. William werkte hard en voorzag zijn gezin van alles wat ze nodig hadden. Cicely Tyson omschreef haar vader als een echte discipline die ervoor zorgde dat ze heel goed werden opgevoed. Frederica Tyson is de moeder van Cicely Tyson. Ze was ook een immigrant uit Nevis, West-Indië, toen ze samen met haar man, William Augustine Tyson, in Harlem, New York aankwam. Haar moeder werkte als huishoudster. Ze was een strikte discipline die ervoor zorgde dat ze zich goed gedroegen. Bovendien was ze erg religieus en zorgde ze ervoor dat haar drie kinderen elke zondag naar de kerk gingen.

Soms vinden succesvolle vrouwen (Meghan Markle bijvoorbeeld) het moeilijk om een hechte relatie met een van hun ouders te hebben als ze hen niet vanaf het begin van hun carrière hebben gesteund. Toen Cicely Tyson haar modellenwerk en eerste acteerbaan kreeg, voelde haar religieuze moeder dat Tyson een zondig pad koos en haar uit haar huis schopte. Ze hebben jarenlang niet gepraat. Later verzoenden ze zich echter en begonnen te praten. Tegen de tijd dat haar moeder stierf, waren ze op goede voet.

Isaac Tyson is de enige broer die Cicely Tyson had, en ze waren erg close toen ze opgroeiden. De actrice was ook dicht bij haar zus, Sandra Tyson. Sandra en Cicely gingen samen naar de kerk om christelijke films te kijken en samen te spelen. De andere details van haar broers en zussen zijn echter niet bekend, omdat ze liever onopvallend bleven.

Wat waren de prestaties van Cicely Tyson?

Dankbaarheid, hoffelijkheid en lef zijn drie woorden die de stof beschrijven die Cicely Tyson was. Als een van de laatste officiële ambtshandelingen van president Obama reikte hij de 92-jarige actrice en activist The Presidential Medal of Freedom uit. En met een goede reden, want meer dan een bekroonde actrice, was Tyson een baanbrekende culturele uitblinker, die de weg vrijmaakte voor een generatie die achterop liep. Dit werd naar behoren opgemerkt toen ze in 2015 de Kennedy Center Honours ontving.

Cicely Tyson werd geboren in de wijk Harlem in New York City aan het begin van de roaring 20s, een tijd van gangsters en verboden. Haar vormende jaren: De Grote Depressie van de jaren dertig, waar miljoenen Amerikanen op de rand van dakloosheid en hongersnood leefden. Als tiener zag ze hoe vrienden en buren weg marcheerden om tegen de fascisten te vechten. Maar thuis was er een andere strijd waarbij ze vaak in de frontlinie stond. De opvallende schoonheid van Tyson trok de aandacht van een prominente modefotograaf die een indrukwekkende modellencarrière voortbracht. Het duurde echter niet lang voordat haar focus verschoof naar acteren, een pad dat haar relatie met haar moeder jarenlang zou verbreken. Hoewel het niet duidelijk is hoe dicht Tyson bij Joan stond, lijdt het geen twijfel dat de actrice ieders hart heeft geraakt.

Aanbevolen: