Harry Potter': het enige probleem dat J.K. Rowling had met Emma Watsons Hermelien Griffel

Inhoudsopgave:

Harry Potter': het enige probleem dat J.K. Rowling had met Emma Watsons Hermelien Griffel
Harry Potter': het enige probleem dat J.K. Rowling had met Emma Watsons Hermelien Griffel
Anonim

Nadat de "Harry Potter"-boeken een sensatie werden, was het slechts een kwestie van tijd voordat de studio's merkten hoe geliefd ze waren en ze naar het grote scherm brachten. Een van de meest succesvolle filmfranchises aller tijden, het lijdt geen twijfel dat de Harry Potter-films de wereld betekenen voor een hele generatie bioscoopbezoekers.

Gezien de genegenheid die zoveel mensen hebben voor de Harry Potter-films, is het begrijpelijk dat er sterke emoties kunnen zijn wanneer ze het gevoel hebben dat de franchise wordt aangevallen. Veel fans zijn bijvoorbeeld van mening dat sommige uitspraken die J. K. Rowling heeft gemaakt over de Harry Potter boeken en films die de afgelopen jaren hen hebben ontnomen en schokkend waren.

Absoluut geen onbekende voor Harry Potter-fans, sommigen van J. K. Rowlings uitspraken van vele jaren geleden maakten ook sommige fans van haar werk van streek. Rowling deed bijvoorbeeld ooit uitspraken waardoor veel Potter-fans het gevoel hadden dat ze Emma Watson bekritiseerde en ze werden door sommigen niet goed ontvangen.

Geliefde in de rol

Toen de wereld erachter kwam dat er films zouden komen op basis van de "Harry Potter"-boeken, maakten veel fans zich zorgen over de kinderen die de meest opvallende rollen zouden krijgen. Tot grote opluchting van praktisch iedereen werden Emma Watson, Rupert Grint en Daniel Radcliffe gecast als het belangrijkste Potter-trio en ze waren geweldig in de films.

Van de drie belangrijkste Harry Potter-acteurs zou kunnen worden gesteld dat Emma Watsons optreden als Hermelien Griffel de meeste lof kreeg. De vertolking van Watson hielp tenslotte om Granger een echt geliefd personage te maken onder bioscoopbezoekers en Hermione was een moeilijk personage om te spelen. Geobsedeerd door leren en cijfers, zou het heel gemakkelijk zijn geweest om Granger een cartoonachtig gevoel te geven. Gelukkig schilderde Watson Hermione af als een veel geloofwaardiger en genuanceerder persoon. Emma Watson was zelfs zo geweldig in de rol dat het zien van beelden van haar uit haar tijd dat ze Hermelien Griffel speelde, ervoor zorgt dat veel fans dat tijdperk missen.

J. K. Rowlings kijk op Emma Watson

Enkele jaren geleden, J. K. Rowling en Daniel Radcliffe gingen zitten voor een één-op-één gesprek over de Harry Potter-films en hun gesprek was interessant. Natuurlijk hadden veel waarnemers één belangrijke afleiding van het hele gesprek, Rowling was kritisch over Emma Watson die Hermione Granger uitbeeldde. In werkelijkheid had Rowling echter duidelijk veel genegenheid voor Watson, maar de meeste waarnemers schonken daar geen aandacht aan.

“Weet je wat, het was echt een geluk dat ik Emma eerst aan de telefoon sprak voordat ik haar ontmoette. Omdat ik helemaal verliefd op haar werd. Ze zei tegen me: "Ik heb alleen maar in schooldrama's gespeeld en oh mijn god, ik ben zo nerveus, ik kan niet geloven dat ik de rol kreeg" en toen sprak ze, tenminste 60 seconden zonder adem te halen en ik zei gewoon: 'Emma, je bent perfect.’”

Een cynischer persoon zou zich natuurlijk kunnen afvragen of ze dat verhaal zou vertellen in de hoop dat het afbreuk zou doen aan het meer controversiële wat ze op het punt stond te zeggen over de casting van Emma Watson. In de afgelopen jaren heeft J. K. Rowling heeft verschillende zeer controversiële uitspraken gedaan en ondanks een extreem grote terugslag heeft ze niet teruggetrokken. Met dat in gedachten lijkt het duidelijk dat we die anekdote over de eerste keer dat ze met Emma Watson sprak zonder meer kunnen accepteren.

Vragen over de casting van Emma Watson

Na te hebben gesproken over waarom ze dacht dat de jonge acteur geschikt was om Hermione Granger te spelen, J. K. Rowling was openhartig over haar enige probleem met de casting van Emma Watson. "En toen ik haar ontmoette en ze zo erg mooi was - wat ze natuurlijk nog steeds is - een mooie meid, moest ik gewoon "Oh, oké." Het is een film, weet je, deal with it. Ik ga nog steeds mijn sullige, geeky, lelijke eendje Hermelien in mijn gedachten zien.”

Van zijn kant reageerde Daniel Radcliffe op J. K. Rowlings verklaring door zich af te vragen of de natuurlijke schoonheid van Emma Watson afbreuk deed aan een gedenkwaardige Harry Potter-filmscène.

“Denk je dat we onszelf in zekere zin in de voet hebben geschoten met dat soort dingen? Emma's onthulling in de vierde film, waar ze de trap afkomt en er wordt verondersteld dat deze transformatie heeft plaatsgevonden…” “Omdat we allemaal kijken en gaan “nou, ze is al een mooi meisje.”

Eindelijk, J. K. Rowling was het eens met Daniel Radcliffe's kijk op die scène en ging toen nog verder. “Ja, groot probleem. Nu is ze een mooi meisje in een mooie jurk.” "En door haar in de eerste film truien aan te trekken, werd ze niet lelijk." "Niet dat Hermione in de boeken ooit "lelijk" is, maar het was nogal een groot probleem voor mij dat ik een sterk vrouwelijk personage had geschreven dat voornamelijk over de hersenen ging, en dat ze ervoor koos om wat verzorgder en glamoureuzer te worden, zoals wij geeks doen op een bepaald punt in ons leven. Maar ik accepteerde het. Emma is een geweldige actrice en ik hield van haar als persoon. En ik voelde dat er zoveel connecties waren tussen haar en Hermelien dat, maakte het uit dat ze mooi was? Kom op."

In reactie op J. K. Rowlings opmerkingen over Emma Watson tijdens dat gesprek met Daniel Radcliffe, kwamen sommige fans in het geweer namens de acteur. Er moet echter worden opgemerkt dat Rowling een vergelijkbare mening had over de andere kind Potter-acteurs, ze sprak er alleen niet uitgebreid over. 'Om eerlijk te zijn, zien jij en Rupert en Emma er eerlijk gezegd maar al te goed uit. Jij bent. Weet je, de karakters waren nerds, en jij…'

Aanbevolen: