De belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen Bella Swan en Hermelien Griffel

Inhoudsopgave:

De belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen Bella Swan en Hermelien Griffel
De belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen Bella Swan en Hermelien Griffel
Anonim

In de Twilight-filmfranchise wordt het personage Bella Swan gespeeld door Kristen Stewart. In de franchise speelt ze een tienermeisje dat verliefd wordt op een vampier en moet uitzoeken hoe ze voor eeuwig bij hem kan zijn. Uiteindelijk verruilt ze haar menselijke ziel voor een eeuwig leven met Edward Cullen.

In de Harry Potter-filmfranchise wordt het personage van Hermione Granger gespeeld door Emma Watson. In de franchise speelt ze een klein meisje dat opgroeit vlak voor de ogen van bioscoopbezoekers tussen de eerste en de laatste films. Ze beheerst haar magische krachten, doet haar best om uit te blinken op school en beleeft zelfs een eigen romance. Er is een reden waarom deze twee altijd worden vergeleken.

10 Hetzelfde: Beide gemakkelijk bevriend raken met jongens

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Bella Swan raakte meteen bevriend met Jacob Black. Ook al had hij romantische gevoelens voor haar terwijl ze bezig was met smachten over Edward Cullen, haar vriendschap met Jacob Black bestond nog steeds en bleef sterk. Hermelien Griffel raakte snel bevriend met Harry Potter en Ron Wemel toen ze hen ontmoette. Hoewel het niet meteen klikte, leerden ze snel genoeg met elkaar om te gaan. Zowel Bella als Hermione hadden geen problemen om met mannelijke vrienden om te gaan.

9 Anders: Bella is humeurig en lacht nauwelijks, terwijl Hermelien typisch aangenaam is

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Bella Swan was altijd zo humeurig en ze glimlachte bijna nooit. Ze had constant een onbehaaglijke blik op haar gezicht… alsof alles zo huiveringwekkend voor haar was. Ze leek niet de leukste of plezierigste persoon om tijd mee door te brengen. Hermelien daarentegen was echt vol leven en veel aangenamer. Ze kwam soms over als een betweter, maar dat was alleen omdat ze gepassioneerd was over haar kennis.

8 Hetzelfde: zowel brunette als visueel mooi

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Zowel Bella Swan als Hermione Granger hebben bruin haar en beide jonge dames zijn visueel mooi. Dit komt door het feit dat ze werden gespeeld door een aantal uitstekende actrices. Bella Swan werd gespeeld door Kristen Stewart en Hermione Granger werd gespeeld door Emma Watson.

Kristen Stewart speelde in films als Seberg, Snow White & the Huntsman en Charlie's Angels. Emma Watson speelde verder in Beauty & the Beast, The Perks of Being a Wallflower en The Bling Ring.

7 Anders: Bella leidt Jacob maar Hermelien doet zoiets nooit

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Bella Swan leidde Jacob Black op de slechtste manier. Ze wist diep van binnen dat ze altijd Edward Cullen zou kiezen, dus waarom speelde ze spelletjes met Jacobs hart? Jacob en Edward hadden op een gegeven moment zelfs een serieus drama tussen elkaar vanwege jaloerse gevoelens. De waarheid is dat Bella de schuldige is. Ze had Jacob vanaf de sprong als vriend kunnen en moeten hebben in plaats van zijn hoop te koesteren dat hij op een dag een kans bij haar zou hebben. Ze verspilde zijn tijd volledig.

6 Idem: Beiden gingen naar middelbare schooldansen

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Bella Swan en Edward Cullen woonden een dansfeest op de middelbare school bij aan het einde van de eerste film. Ze dansten samen terwijl ze een koningsblauwe jurk droeg met een wit vest. Dit was een heel lief en romantisch moment voor hen twee, omdat het het begin van iets nieuws markeerde. Hermelien Griffel woonde een dansfeest bij op Zweinstein met Viktor Krum, ook al wilde ze heel graag naar het dansfeest met Ron Wemel.

5 Anders: Bella stond mannen altijd toe haar te beïnvloeden, maar Hermelien deed dat nooit

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Bella Swan stond haar gevoelens voor Edward Cullen toe om al haar acties te beheersen. Ze kreeg een soort MIA bij haar vrienden nadat ze met Edward begon te daten, wat helemaal niet cool was. Het is normaal dat jonge mensen verstrikt raken in de relaties die ze aangaan en de rest van de wereld vergeten, maar dat is geen gezonde manier van daten. Hermelien Griffel was nooit het type om zoiets te doen.

4 Hetzelfde: Beiden begrijpen de bovennatuurlijke wereld

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Beide schoonheden hebben een algemeen begrip van de bovennatuurlijke wereld. Bella Swan begreep het bestaan van weerwolven en vampiers toen ze nog een mens was.

Ze werd uiteindelijk zelf een vampier en baarde een half mens, half vampier dochter. Hermelien Griffel is een halfbloed die zelf half mens, half heks is. Ze begrijpt duidelijk de bovennatuurlijke wereld met al zijn magische en mythische wezens.

3 Anders: Hermelien gaf prioriteit aan haar opleiding terwijl Bella andere focus had

Hermelien Griffel
Hermelien Griffel

Hermelien Griffel gaf duidelijk om haar opleiding. Ze kwam soms over als een betweter, maar dat kwam omdat ze zo toegewijd was aan haar studie. Het was erg indrukwekkend van haar om zoveel te weten als zij. Als studente van Zweinstein wilde ze echt magische vaardigheden, spreuken en meer leren. Bella Swan leek daarentegen nooit zo gefocust op school. Ze was te zeer geobsedeerd door Edward Cullen.

2 Hetzelfde: beiden eindigen uiteindelijk met hun ware liefdes

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Hermelien Griffel hield van Ron Wemel en ze eindigde bij hem! Bella Swan hield van Edward Cullen en ze kwam bij hem terecht. Beide schoonheden kwamen terecht bij de jongens die ze wilden. Hermelien groeide op met Ron en ontwikkelde in de loop van de tijd gevoelens. Bella ontmoette Edward en was al na een paar dagen tot over haar oren verliefd. Ongeacht hoe hun liefdesverhaal begon, ze eindigden allebei met wie ze wilden zijn.

1 Anders: Hermelien stuiterde terug van hartzeer terwijl Bella haar liet consumeren

twilight_harrypotter
twilight_harrypotter

Toen Hermelien Griffel verdrietig was over het feit dat haar liefdesleven niet perfect verliep, ging ze niet mokken en stoven in de ellende. Bella Swan aan de andere kant? Ze zat maandenlang op één plek in één kamer en begon toen roekeloze dingen te doen om weer visioenen van Edward te zien. Bella liet hartzeer haar volledig verteren, tot in de kern. Ze koesterde zich in haar depressie in plaats van te proberen zichzelf op te rapen om te genezen.

Aanbevolen: