Shang-Chi' Star Simu Liu heeft echt spijt van het spelen van deze rol

Inhoudsopgave:

Shang-Chi' Star Simu Liu heeft echt spijt van het spelen van deze rol
Shang-Chi' Star Simu Liu heeft echt spijt van het spelen van deze rol
Anonim

Acteur Simu Liu staat op het punt een van de grootste sterren te worden in the Marvel Cinematic Universe (MCU) terwijl hij zich voorbereidt om de aankomende Marvel-film Shang-Chi te headlinen en de legende van de tien ringen. Hij is enorm trots op het krijgen van de rol en heeft zich er duidelijk op voorbereid, zelfs door intensief te trainen om de juiste vorm te krijgen.

Voor zijn Marvel-casting had Liu verschillende rollen op zich genomen in film, televisie en korte films om zijn Hollywood-droom na te jagen. Helaas heeft de acteur gezegd dat hij ook een personage heeft gespeeld waar hij vandaag spijt van heeft.

Simu Liu begon met het aannemen van kleine acteerbaantjes

Voor Liu was het pad naar het sterrendom een behoorlijk zware strijd geweest. Om te beginnen waren Liu's eigen ouders tegen het idee dat hun zoon aanvankelijk acteur zou worden. En dus nam Liu de beslissing om de wensen van zijn ouders te honoreren, ervoor te kiezen om naar de business school te gaan en een baan als accountant bij Deloitte veilig te stellen. Dat duurde echter niet lang. "Ik dacht dat ik een leuke baan had waar ik elke dag een mooi shirt zou kunnen aantrekken, naar mijn werk zou kunnen gaan, en ik dacht dat dat voldoening zou geven, maar dat was het niet", legde Liu uit terwijl hij met NBC News sprak. "En heel snel denk ik dat dat zichtbaar werd in mijn werkprestaties en dat ik ongeveer acht maanden later werd ontslagen."

Na te zijn losgelaten, besefte Liu dat het tijd was om zijn dromen na te jagen. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Desalniettemin werkte de acteur met wat we konden vinden. Dat leidde hem uiteindelijk naar de set van een grote sciencefictionfilm. "De eerste set waar ik op belandde, was Guillermo del Toro's Pacific Rim die aan het filmen was in Toronto en ze hadden een aantal Aziatische figuranten nodig, en om de een of andere reden plaatsten ze hun advertentie op Craigslist", herinnert Liu zich."Ik pakte het op en verscheen op de set en werd gewoon weggeblazen omdat het honderden mensen waren, deze grote machine, een film van $ 200 miljoen dollar … maar iedereen wilde erbij zijn. Het was heel anders dan in een boekhoudkantoor zitten.”

Liu nam toen elke baan die hij kon krijgen. Hij werkte ook aan studentenfilms. Op een gegeven moment poseerde Liu zelfs als de webslingerende superheld Spider-Man tijdens een kinderverjaardagsfeestje. Hij zou flips doen en de jonge feestgangers vermaken. Hij slaagde erin dit werk te blijven doen zolang zijn masker nooit afging. De acteur wees er tenslotte op dat "de hele geloofwaardigheid zou worden verbrijzeld."

Afgezien hiervan deed Liu meer werk als figurant. Zo deed hij zich voor als baliemedewerker voor de tv-serie Nikita. Later was hij een schutter in de tv-serie Played. Daarnaast heeft Liu zich ook voorgedaan als ober en barman. En terwijl hij verschillende extra rollen speelde, kreeg de acteur ook een rol in een actiefilm uit 2013.

Hij kreeg spijt van het spelen van deze rol

Tijdens het begin van zijn Hollywood-carrière werd Liu gecast om een man genaamd Yakusa Koto te spelen in de film Bike Cop: Begins. Bij het uitbeelden van de rol merkte de acteur dat hij een overdreven Japans accent gebruikte, een beweging die Aziatische stereotypen alleen maar verder promootte. Vandaag wenst Liu dat hij dat nooit had gedaan. "Als ik nu terugkijk, zou ik willen dat ik mezelf in het gezicht kon slaan", merkte de acteur op terwijl hij sprak met Men's He alth.

Gelukkig had de beslissing om deze rol op zich te nemen ook geen invloed op Liu's vermogen om meer onderdelen te bemachtigen. In feite zou de acteur slechts een paar jaar later zijn doorbraakrol veiligstellen.

Snel genoeg boekte Simu Liu reguliere optredens, inclusief zijn breakout-rol

Nadat hij aan Bike Cop: Begins had gewerkt, nam Liu verschillende kleinere rollen op zich. En toen boekte hij een rol in de tv-serie Blood and Water, waarvoor hij zowel Mandarijn als Engels moest spreken. "Omdat ze die vereiste hadden om te casten, was ik de enige die het kon doen en ze moesten me casten", legde Liu uit."Dus uiteindelijk kreeg ik daar mijn eerste serie vaste rol." Toegegeven, Liu zei dat "niemand het heeft gezien." Desalniettemin zei hij dat de hoofdrol in die show "mijn profiel een beetje hielp verbeteren." En dat hielp hem zijn doorbraakrol te veroveren.

Voor Liu was zijn eerste show zijn "ticket in" als het erop aankwam om als een andere serie regelmatig te worden gecast. De co-showrunner van Kim's Convenience deed zelfs zijn uiterste best om Liu te ontmoeten. “Ik deed destijds een toneelstuk voor The Factory Theatre in Toronto en Ins Choi, die het stuk schreef en de co-showrunner van de show is, kwam op een dag opdagen om te repeteren en zei gewoon: 'Hé, ik wilde gewoon ontmoet je, '" herinnerde de acteur zich. "Een paar weken later werd ik gebeld om binnen te komen."

Deze Canadese serie zou een behoorlijk succes worden op Netflix. De show werd eerder zelfs verlengd voor een vijfde en zesde seizoen. Helaas werd onlangs echter aangekondigd dat de show na seizoen vijf was geannuleerd. Na het nieuws over de annulering had Liu getweet: "Ik ben er kapot van. Ik heb het gevoel dat mijn reis met Jung werd afgebroken.” In zijn verklaring zei de acteur ook: "Als Kim's Convenience ergens voor kan staan, laat het dan zijn dat er verbazingwekkende dingen kunnen gebeuren als je de poorten opent en meer diverse en authentieke verhalen laat vertellen." Dat is in wezen wat Liu graag wil doen bij Marvel.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings wordt naar verwachting in september 2021 uitgebracht. En zoals het geval is voor alle Marvel-superhelden, is het waarschijnlijk dat Liu's Shang-Chi ook in toekomstige MCU-films zal verschijnen, dus fans kunnen daar naar uitkijken.

Aanbevolen: