Deze iconische acteur heeft onthuld dat hij alleen voor het geld in deze vreselijke film speelde

Inhoudsopgave:

Deze iconische acteur heeft onthuld dat hij alleen voor het geld in deze vreselijke film speelde
Deze iconische acteur heeft onthuld dat hij alleen voor het geld in deze vreselijke film speelde
Anonim

Betrokken raken bij een grote filmfranchise kan een geweldige manier zijn voor een acteur om geld te verdienen en tegelijkertijd positieve exposure te krijgen. Kijk maar eens wat er gebeurt als iemand een primaire rol in de MCU krijgt. Het verandert alles onmiddellijk.

Michael Caine is een acteerlegende die de vruchten plukte van het werken met DC. Jaren daarvoor verscheen Caine echter in een franchise die werd afgetrapt met een Spielberg-klassieker. Helaas was de film waarin hij verscheen verschrikkelijk, maar zijn reden om erin te verschijnen was behoorlijk geniaal.

Laten we eens kijken naar Michael Caine en de reden waarom hij speelde in een verschrikkelijke franchisefilm.

Michael Caine is een acteerlegende

In dit stadium van zijn ongelooflijke carrière is Michael Caine een artiest die miljoenen filmfans briljant hebben zien optreden op het grote scherm. Caine heeft een geweldig acteerbereik dat hij door de jaren heen heeft ontwikkeld, en hij is een echte legende van de filmindustrie.

Caine werd aanvankelijk beroemd in de jaren zestig en sindsdien heeft hij tientallen jaren in het vak doorgebracht met fantastische optredens. Hij kan het allemaal terwijl de camera's draaien, en hem te zien in recente grote hits als The Dark Knight, Inception, Kingsman en Interstellar was geweldig voor fans.

Caine kan op elk moment met pensioen gaan, maar de acteur blijft doorzetten.

De acteur zei: "Wat betreft mijn pensioen, ik heb meer dan 50 jaar om 6:00 uur opgestaan om films te maken, en ik doe mijn wekker niet weg!"

Caine heeft een legendarische carrière achter de rug, maar zelfs hij is niet immuun geweest voor de hoofdrol in een slechte film.

Hij speelde in 'Jaws 4'

In 1987 werd de Jaws-franchise in leven gehouden met Jaws 4, ook bekend als Jaws: The Revenge. Op dat moment was de franchise behoorlijk uitgespeeld, maar de films verdienden nog steeds wat geld aan de kassa.

Nog nooit Jaws 4 gezien? Nou, je mist niet veel. Er is een reden waarom deze film nooit naast de klassieker wordt genoemd, en het is meer een voetnoot in de geschiedenis van de franchise. Hoewel het niet alles is, heeft Rotten Tomatoes deze film momenteel met een score van 0% critici en een publieksscore van 15%. Eerlijk gezegd zijn we verrast dat het publiek het zo leuk vond.

In wat voor velen als een verrassing kwam, stemde Michael Caine ermee in om in de film te schitteren. We zien tegenwoordig enkele grote sterren rollen spelen in verschrikkelijke films, maar de meeste van deze artiesten hebben niet hetzelfde bereik als Michael Caine. Dit leek zeker een vreemde beslissing van de acteur in de jaren 80, en uiteindelijk zou hij openhartig zijn over waarom hij een rol speelde in een film die zowel door critici als fans werd afgeranseld.

Hij deed het voor het geld

Dus, waarom zou een ervaren en gevierde artiest als Michael Caine een rol spelen in een film als Jaws 4? Soms moet je gewoon de tas vastmaken, en dat is precies wat Caine al die jaren geleden deed.

"Volgens Caine waren hij en zijn gezin zich aan het voorbereiden om van Los Angeles naar Oxfordshire, Engeland, te verhuizen en een huis te laten bouwen. Helaas waren de bouwkosten veel hoger dan verwacht, en Caine had last van een beetje een droge spreuk wat betreft acteren, dus de zaken werden zorgelijk. Toen werd Caine aangeboden wat hij een " geweldig gratis " noemt om in Jaws 4 te verschijnen, naar verluidt ongeveer $ 1,5 miljoen dollar voor een week werk ", meldde ScreenRant.

Dat is een flink salaris voor elke artiest, vooral gezien het tijdperk waarin de film werd gemaakt. Dus, omdat hij wat extra geld nodig had voor zijn nieuwe huis, tekende Caine aan boord van deze verschrikkelijke film, verzamelde zijn cheque en genoot van zijn nieuwe paleis.

Caine zou zelf zeggen: "Ik heb de film nog nooit gezien, maar het was in alle opzichten verschrikkelijk. Ik heb echter het huis gezien dat het heeft gebouwd en het is geweldig."

Of het nu uit liefde voor het vak is of uit liefde voor de cheque, we kunnen niet doen alsof betaald worden geen groot deel uitmaakt van de beslissing van een acteur om mee te doen aan een slechte film. Er zijn enkele huidige artiesten die schijnbaar altijd in slechte films zitten, maar je weet gewoon dat ze geld verdienen, ongeacht hoeveel mensen er daadwerkelijk naar kijken en ervan genieten. Je moet de drukte op een gegeven moment respecteren.

Jaws 4 is een film die Michael Caine nooit zal kijken, maar waar hij jarenlang van heeft kunnen genieten van zijn prachtige huis.

Aanbevolen: