"Fight Song"-zangeres Rachel Platten is door de wringer geweest, maar ze komt er aan de andere kant uit

Inhoudsopgave:

"Fight Song"-zangeres Rachel Platten is door de wringer geweest, maar ze komt er aan de andere kant uit
"Fight Song"-zangeres Rachel Platten is door de wringer geweest, maar ze komt er aan de andere kant uit
Anonim

Enkele jaren geleden werd Rachel Platten beroemd door haar hitsingle "Fight Song", die de wereld stormenderhand veroverde en zoveel mensen hielp moeilijke tijden door te komen. Het lied werd ook gebruikt voor de presidentiële campagne van Hillary Clinton. Fans van haar nummer vragen zich misschien af waar de zangeres is geweest sinds ze beroemd werd en waarom ze al een tijdje geen nieuwe muziek heeft uitgebracht.

Van het krijgen van baby's tot het omgaan met postpartumdepressie tot het worstelen met de pandemie, Platten heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt. Het is ook vermeldenswaard dat ze niet langer bij haar oude platenlabel is en dat ze op zoek moest gaan naar nieuw management. Platten heeft de wringer doorstaan, maar ze slaagt er nog steeds in om fans op de hoogte te houden op sociale media. Laten we eens kijken wat de zanger de afgelopen jaren heeft uitgespookt.

8 Rachel Platten heeft een tweede album uitgebracht

Platten bracht in oktober 2017 haar tweede album van een groot label uit. Om de een of andere reden kreeg het album heel weinig promotie en is het misschien gemakkelijk onopgemerkt gebleven door degenen die de zangeres niet volgden op sociale media. Ze had een single van het album met een bijbehorende videoclip, getiteld 'Broken Glass'. Platten vertelde Refinery29 dat het lied haar "samenkomstkreet van bevrijding, genezing, opwinding, hoop en vreugde was. Het is de viering van de kracht van vrouwen - onze eenheid, onze kracht en felheid, en van hoe waanzinnig geweldig we zijn."

7 Rachel Platten had twee baby's

Platten is de afgelopen jaren bevallen van twee babymeisjes. Toen ze eenmaal besefte dat haar tweede album niet goed presteerde, vatte ze dat op als een teken dat het tijd was om haar carrière even stil te leggen en eindelijk een gezin te stichten met haar man, Kevin Lazan. Ze beviel in januari 2019 van haar eerste dochter, Violet, en in september 2021 van haar tweede dochter, Sophie. Voor haar tweede moest ze tweeënhalve dag bevallen en thuis bevallen. Platten plaatste op Instagram dat "toen ik dacht dat ik het niet meer aankon, deze geweldige, wijze kleine tegen me bleef fluisteren 'we kunnen deze mama, we kunnen dit.' Dus ging ik maar één wee tegelijk."

6 Rachel Platten kampte met postpartumdepressie

Na de geboorte van haar eerste dochter, Violet, was Platten heel open over haar worsteling met postpartumdepressie. Na de geboorte van haar tweede heeft ze het weer aangepakt. Het kostte haar vele maanden om het te overwinnen en weer de muziek te maken waar ze van houdt, maar ze heeft gezegd dat het nu veel beter met haar gaat dan voorheen. Natuurlijk hielp het ook niet om deze keer midden in een pandemie te zitten terwijl ze door de postpartum ging. Platten heeft gesproken over het feit dat ze in het verleden een empathie is op sociale media, dus ze heeft de neiging om de emoties van iedereen om haar heen in zich op te nemen en het gewicht van alles wat er in de wereld gebeurt, raakt haar meer dan de meesten.

5 Rachel Platten toerde met Pentatonix

Platten koos ervoor om op tournee te gaan met de a capella-band Pentatonix drie maanden na de geboorte van haar eerste dochter, Violet, in 2019. Ze was onderweg met haar man en een pasgeboren baby, al die tijd worstelde ze met onverwachte postnatale depressie. Ook al worstelde de zangeres met veel, ze slaagde erin om het elke avond op het podium te doden.

4 Rachel Platten neemt haar tijd met nieuwe muziek

Platten heeft de afgelopen jaren verschillende berichten geplaatst over haar werk aan nieuwe muziek in de studio. Ze hield onlangs ook een klein concert in Los Angeles, waar ze debuteerde met een aantal van de nieuwe nummers waaraan ze heeft gewerkt. Hopelijk is ze van plan in de toekomst een album uit te brengen.

3 Rachel Platten verliet haar oude platenlabel

Platten lijkt haar oude platenlabel, Columbia Records, te hebben verlaten. Haar meest recente singles, waaronder 'You Belong', zijn uitgebracht op een label genaamd Violet Records, wat ook de naam is van haar eerstgeboren dochter. Het is onduidelijk of het Plattens eigen persoonlijke label is waar ze haar muziek onder uitbrengt, maar de kans is groot dat dit het geval is. In een interview met Esquire verklaarde Platten dat ze "mijn platenlabel verloor en in dezelfde maand zwanger werd."

2 Rachel Platten heeft een nieuwe manager gevonden

Platten liet haar oorspronkelijke manager, Ben Singer, vallen nadat haar tweede album was uitgebracht. Ze vond toen een vrouwelijke manager met wie ze momenteel nog steeds samenwerkt. Ze vertelde Esquire onlangs dat ze, nadat ze haar platenlabel had verloren, "van manager veranderde en dat de dingen echt veranderden. Het was een grote afrekening, in zekere zin vernederend."

1 Rachel Platten schreef een kinderboek

Platten schreef een kinderboek genaamd You Belong, dat is gebaseerd op een lied dat ze schreef toen ze zwanger was van Violet. Zowel het lied als het boek gaan over jonge kinderen het gevoel geven erbij te horen en dat ze in deze wereld thuishoren, wat er ook gebeurt. Het boek werd uitgebracht in maart 2020, direct nadat de pandemie begon.

Aanbevolen: