Rupert Vriend zei bijna nee tegen 'Anatomy Of A Scandal

Inhoudsopgave:

Rupert Vriend zei bijna nee tegen 'Anatomy Of A Scandal
Rupert Vriend zei bijna nee tegen 'Anatomy Of A Scandal
Anonim

De psychologische thriller Anatomy of a Scandal is de laatste tijd een van de grootste Netflix-hits. De serie is gebaseerd op een roman en vertelt het verhaal van een spraakmakende Britse politicus James Whitehouse die geschokt raakt nadat een assistent met wie hij een affaire had, hem beschuldigt van verkrachting. De show draait misschien grotendeels rond het perspectief van zijn vrouw, maar kijkers kunnen het niet helpen, maar ook aangetrokken worden tot dit personage, aangezien hij naadloos van vertederend naar ongevoelig gaat.

Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat zo'n genuanceerde uitvoering alleen mogelijk is gemaakt omdat de acteur achter het personage niemand minder is dan Rupert Friend. De Emmy-genomineerde ster kan bogen op een Hollywood-carrière die helemaal teruggaat tot het begin van de jaren 2000. En hoewel Friend het leuk lijkt te vinden om met mensen als Sienna Miller, Michelle Dockery en Naomi Scott samen te werken, was de acteur blijkbaar terughoudend om in eerste instantie zelfs maar deel te nemen aan de cast.

Rupert was perfect voor de rol van James Whitehouse

Aan het begin van het verhaal komt James' affaire met een assistent (Scott) aan het licht, waardoor Sophie worstelt met de gevolgen van het schandaal voor hun gezin en huwelijk. Tegelijkertijd slaagt James er schijnbaar in om zijn vrouw ervan te overtuigen dat de affaire slechts een toevallige afspraak was geweest en niets meer. En in een blijk van publieke eenheid besluit Sophie haar man tijdens het proces te steunen.

Als het een andere acteur was geweest, was het misschien moeilijk geweest om kijkers te overtuigen waarom Sophie op de ontrouw van haar man zou reageren zoals zij deed. En zo vroegen de uitvoerende producenten van de show, Melissa James Gibson en David E. Kelley, samen met serieregisseur S. J. Clarkson, wist dat het cruciaal was om de juiste man te vinden. Toen kwam Friend binnen.

"Het was erg belangrijk voor hem om charmant en charismatisch te zijn en vol overtuiging te zijn over zijn onschuld", legde Gibson uit. “Het is geen interessant verhaal als dit iemand is die weet dat hij ergens mee weg is gekomen. Als we hem ontmoeten, denkt hij letterlijk dat hij niets verkeerd heeft gedaan, in het heden of verleden, in termen van datgene waarvan hij is beschuldigd.'

In de serie brengt Friend dat zo moeiteloos in beeld, wat Gibson op prijs stelde. "Rupert bewoonde het deel met zo'n complexiteit en bracht echt nuance in het perspectief van James", merkte ze op. "Hij denkt dat hij alles heeft verdiend wat op zijn pad komt."

Hier is waarom Rupert Friend bijna nee zei tegen 'Anatomy Of A Scandal'

Now Friend heeft in het verleden misschien met tv geliefhebberd (de acteur speelde memorabel CIA-agent Peter Quinn in Homeland, de Emmy-winnende show die zelfs DC-insiders zo nauw volgden), maar hij bleef meestal in films. Sinds zijn debuut in de door Johnny Depp geleide biopic The Libertine, is de inwoner van Oxfordshire gaan schitteren in films als Pride & Prejudice, The Young Victoria, Hitman: Agent 47, The Death of Stalin en The French Dispatch van Wes Anderson..

Zelden waagde Friend zich op televisie. Maar als hij dat doet, zoekt de acteur op zijn minst iets meeslepends. In dit opzicht leek Anatomy of a Scandal iets voor hem. Na het lezen van de scripts voor alle zes afleveringen van de show, realiseerde Friend zich echter dat hem werd gevraagd om een monster te spelen. Dat zat hem aanvankelijk niet goed.

"Ik wilde het niet doen omdat ik de man helemaal niet mocht, laat staan de wereld waarin hij zich bewoog", bekende de acteur. Bij het lezen van de scripts kwam Friend ook tot een vergelijkbare conclusie over het personage.

“James was overtuigd van zijn onschuld,” legde hij uit. “Vanaf het begin was de enige manier waarop dit interessant zou worden, door die nuance te ontginnen. Want als hij gewoon een slechterik is die iets slechts heeft gedaan en ermee wegkomt, is dat gewoon een sociopaat of een monster en gewoon niet erg interessant.'

Vriend kende meteen de complicatie die gepaard ging met een personage als James. Uiteindelijk realiseerde hij zich ook dat het interessant zou zijn om een rol als deze op zich te nemen. Het zou hem immers de kans geven om zijn vak nog wat aan te scherpen. "En natuurlijk, uiteindelijk is een moeilijk iets om te doen waarschijnlijk een goed ding om te doen, want een uitdaging is best geweldig om te omarmen", legde Friend uit.

Ondertussen kunnen fans, na Anatomy of a Scandal, Friend zien in de aankomende Apple TV+-komedie High Desert. Daarnaast is de acteur ook te zien in de langverwachte Disney+ serie Obi-Wan Kenobi waar hij de Grootinquisiteur zal spelen.

Afgezien hiervan heeft Friend ook een aantal interessante filmprojecten op stapel staan. Deze omvatten twee Wes Anderson-films, de rom-com Asteroid City met Margot Robbie en de avonturenkomedie The Wonderful Story of Henry Sugar waarin Benedict Cumberbatch het titulaire personage speelt. Ondertussen is Friend ook te zien in Zack Snyder's aankomende avonturendrama Rebel Moon, waarin ook Charlie Hunnam en Kingsman-ster Sofia Boutella te zien zijn.

Aanbevolen: