8 Enorme projecten die hits werden dankzij crowdfundingcampagnes

Inhoudsopgave:

8 Enorme projecten die hits werden dankzij crowdfundingcampagnes
8 Enorme projecten die hits werden dankzij crowdfundingcampagnes
Anonim

Kickstarter en crowdfunding hebben ervoor gezorgd dat veel onafhankelijke filmmakers en ondernemers projecten een vliegende start kunnen geven met kapitaalfinanciering die ze anders nooit zouden hebben. Een voordeel van crowdfunding van film- en televisieprojecten is dat ze een kans bieden voor makers en producenten om rechtstreeks met de fans in contact te komen, waardoor de fan een directe deelnemer aan de productie kan zijn als geldschieter.

Hoewel de praktijk om verschillende redenen is bekritiseerd, blijft het waar dat Kickstarter en andere crowdfundingwebsites veel geliefde shows en films tot leven hebben gebracht en in sommige gevallen weer tot leven hebben gebracht. Veronica Mars, Mystery Science Theater 3000 en What We Do In The Shadows bestaan vandaag allemaal dankzij crowdfunding. Wat is er nog meer dankzij crowdfunding dan deze, de fidget-kubus en de TGT-portemonnee?

8 Samurai Cop 2

Het vervolg op de cultklassieker uit 1991 zag een succesvolle crowdfunding-campagne die werd aangewakkerd door de filmmakers in 2015. Samurai Cop is een notoir goedkope film vol onsubtiele seksuele toespelingen. Het werd uitgebracht als een direct-naar-videofilm, maar kreeg een cultstatus onder b-filmfans. Die aanhang nam toe nadat Samurai Cop werd bespot door Rifftrax, een comedy-team dat riffs op b-films. In beide films zijn verschillende beruchte b-filmacteurs te zien, zoals Robert Z'Dar en de oom van Charlie Sheen, Joe Estevez.

7 Wakfu

Wakfu is een in Frankrijk geproduceerde serie die sterk is beïnvloed door Japanse anime. Gebaseerd op de gelijknamige videogame, volgt het een grote verzameling personages die hun superkrachten en vechtsportvaardigheden ontwikkelen terwijl de strijd tussen goed en kwaad zich ontvouwt. Dat is een zeer beknopte versie van het verhaal van de show en de game, er zijn te veel personages om op te noemen om een samenvatting te geven in een artikel zo kort als dit. De campagne werd gelanceerd zodat producenten de eerste paar seizoenen van de show konden nasynchroniseren en deze naar een Engelssprekend publiek konden brengen. Alle campagnes voor fondsen waren doorslaande successen, vooral de campagne om de nasynchronisatie van het vierde seizoen te financieren. De campagne van het vierde seizoen, gelanceerd in 2020, bereikte zijn doel binnen een uur na lancering.

6 De legende van Vox Machina

Dit bordspel werd live gestreamd door spelers en had een enorme aanhang in de gamecommunity. Zo enorm en loyaal dat toen de campagne om van het spel een animatieserie te maken werd gelanceerd, fans niet alleen het campagnedoel, $ 750.000, overschreden, ze overschreden het met miljoenen. De campagne heeft bijna 11 miljoen dollar opgebracht!

5 PREMature

Na de succesvolle Kickstarter-campagne had deze show de eer om in 2015 de eerste dramaserie te worden op het toen nieuwe Community Channel van Engeland. De surrealistische show volgt Prem Mehta, een middelbare scholier die leert omgaan met verlies en isolement als hij ontmoet een reeks verrassende personages. De miniserie heeft zes afleveringen en is in zijn geheel gratis te bekijken op YouTube.

4 DTLA

Deze innovatieve show heeft de eer om de eerste door Kickstarter gefinancierde show te zijn die zowel nationale als internationale distributie ontvangt. De show, uitgebracht op het LGBTQIA-netwerk LOGO, vertelt het verhaal van zeven verschillende homoseksuele personages terwijl het drama van hun leven zich afspeelt in het centrum van Los Angeles, door de lokale bevolking gewoonlijk DTLA genoemd. De slogan van de show vat het het beste samen: "One City, Seven Lives / Old Friends, New Stories."

3 Veronica Mars

In een van de meest recordbrekende crowdfunding-campagnes zet de reboot van Veronica Mars het verhaal van het titelpersonage voort negen jaar nadat ze haar geboorteplaats Neptunus verliet. De regisseur, Rob Thomas, schreef het script toen de show in 2007 werd geannuleerd. Maar dankzij Kickstarter en de loyaliteit van fans kon hij het project in 2014 tot leven brengen. Kristen Bell keerde terug naar de film in haar titelrol.

2 Wat we doen in de schaduw

Deze film heeft Taika Waititi aantoonbaar veranderd in de ster die hij vandaag is, en te bedenken dat de vampier-mockumentary misschien nooit aan het licht zou zijn gekomen (of liever de nacht, omdat vampiers niet in het zonlicht kunnen). Met Jemaine Clement van Flight of The Conchords als medeschrijver van Waititi, ontwikkelde de film een budget van $ 1,6 miljoen en verdiende hij, door een beperkte release, $ 6 miljoen. Hoewel dat niet zoveel geld is als blockbuster-hits, ontwikkelde het heel snel een enorme fanbase en werd het uiteindelijk een televisieserie, die nu wordt uitgezonden op FXX.

1 Mystery Science Theater 3000

Het lijkt erop dat de sleutel tot een succesvolle Kickstarter/crowdfunded film of tv-show een loyale fanbase is, en weinig fanbases zijn zo loyaal als 'msties', een term voor fans van de show Mystery Science Theater 3000 (MST3k). De film riffing show heeft een interessant verleden. Het werd jarenlang uitgezonden op Comedy Central in de jaren tachtig en negentig en was een van hun eerste originele shows. Na de annulering werd het drie seizoenen lang weer opgepikt op het Sci-Fi Channel (nu SyFy genoemd). Toen, na meer dan tien jaar uit productie, lanceerde de maker van de show, Joel Hodgson, een Kickstarter-campagne die records brak en de nieuwe show werd gedurende 2 seizoenen uitgezonden op Netflix. Daarna werd het weer geannuleerd. Maar Hodgson is net zo loyaal aan zijn fans als aan hem. Hij beloofde dat hij meer MST3k zou maken en lanceerde een nieuwe Kickstarter-campagne voor een tweede reboot! De campagne brak de records die de eerste campagne al had neergezet. De nieuwe afleveringen worden nu uitgezonden op de MST3k-app, waardoor Hodgson de inhoud rechtstreeks aan fans kan geven zonder distributeurs zoals Netflix of kabelnetwerken. Je moet de moed en loyaliteit van zo'n toegewijde showrunner bewonderen.

Aanbevolen: