Raya And The Last Dragon': andere projecten die de stemacteurs hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Raya And The Last Dragon': andere projecten die de stemacteurs hebben gedaan
Raya And The Last Dragon': andere projecten die de stemacteurs hebben gedaan
Anonim

Ondanks dat veel bioscopen nog steeds niet open zijn, domineert de nieuwste W alt Disney animatiefilm, Raya and the Last Dragon de theaters die open zijn. Hoewel de film nog maar een paar weken uit is, is hij al goed op weg om een Disney-animatieklassieker te worden.

Raya en de laatste draak heeft veel te bieden. Het is de eerste Disney-film met een Zuid-Aziatische hoofdrol, het is prachtig geanimeerd en het heeft een waanzinnig getalenteerde cast die helpt de geanimeerde personages tot leven te brengen. Het publiek zal waarschijnlijk de stem van elk personage herkennen dankzij hun succesvolle carrière op het scherm.

10 Kelly Marie Tran

Kelly Marie Tran
Kelly Marie Tran

Kelly Marie Tran is absoluut een rijzende ster en nu ze Raya heeft geuit in Raya and the Last Dragon is er geen houden meer aan.

Tran is vrij nieuw in Hollywood en speelde in verschillende korte films toen hij begon. Het duurde echter niet lang voordat ze een rol kreeg in een van de meest iconische franchises aller tijden: Star Wars. Tran speelt natuurlijk Rose Tico, een monteur met de weerstand. Hoewel haar tijd bij de Star Wars-franchise niet zo spannend was als ze had verwacht, liet Tran zich er niet door weerhouden door te gaan met acteren.

9 Awkwafina

Awkwafina en SIsu
Awkwafina en SIsu

Sisu de draak heeft een grote persoonlijkheid, dus het is logisch dat Disney een actrice zou casten met een even grote persoonlijkheid. Awkwafina en Sisu zijn dus de perfecte matchen.

Awkwafina is de laatste tijd een krachtpatser in Hollywood geworden. Ze begon te verschijnen in de MTV-serie Girl Code en haar carrière is sindsdien omhooggeschoten. Ze verscheen in films als Ocean's 8, Crazy Rich Asians en Farewell, waarvoor ze een Golden Globe won. Ze heeft ook haar eigen sitcom die wordt uitgezonden op Comedy Central.

8 Gemma Chan

Afbeelding
Afbeelding

Raya and the Last Dragon markeert Gemma Chan's eerste grote voice-over-acteerrol, maar het zal zeker niet haar laatste zijn. Chan heeft zeker geholpen Namaari tot leven te brengen op een manier waardoor fans haar zowel haatten als van haar gingen houden.

Hoewel Chan niet veel voice-acting doet, zou ze een herkenbaar gezicht moeten zijn. Het meest opvallende was dat Chan de hoofdrol speelde in de succesvolle romantische komedie van 2018 Crazy Rich Asians die Astrid speelde. Meest recent speelde Chan Minn-Evra in Captain Marvel en ze staat gepland om te verschijnen in de nieuwe Marvel-film Eternals.

7 Daniel Dae Kim

Daniel Dae Kim
Daniel Dae Kim

Daniel Dae Kim heeft een handvol voice-over gedaan voor televisie en videogames, maar zoals de meeste van de cast is Raya and the Last Dragon de eerste keer dat hij een personage, Chief Benja, inspreekt in een grote animatiefilm film.

Kim heeft een waanzinnig succesvolle carrière gehad in Hollywood. Hij kreeg al vroeg een rol en speelde Jin-Soo Kwon in de iconische cultserie Lost. Sindsdien was hij te zien in shows als Hawaii Five-0, ingesproken personages in She-Ra and the Princess of Power en speelde hij in verschillende films, waaronder de iconische tienerfilms The Divergent-serie.

6 Izaac Wang

Izaac Wang
Izaac Wang

Izaac Wang is dertien jaar oud en is een van de jongste castleden die een personage in Raya and the Last Dragon uitspreekt. Laat zijn jonge leeftijd echter niet minder over Wang denken, want hij doet geweldig werk door de charismatische en energieke Boun tot leven te brengen.

Wang was eerder te zien in de R-rated film Good Boys waar hij Soren speelde en in de familiefilm Think Like A Dog. Hij heeft ook zijn stem laten horen bij twee aankomende projecten: de film Clifford the Big Red Dog en de televisieshow Gremlins Secrets of the Mogwai.

5 Benedict Wong

Benedict Wong
Benedict Wong

Benedict Wong is een geweldige en getalenteerde acteur die is verschenen in films, televisie, toneelstukken en zelfs videogames. Natuurlijk leende hij onlangs zijn stem aan Raya and the Last Dragon, waar hij Tong speelde, het laatst overgebleven lid van Spine Land.

Wong is vooral bekend door het spelen van Kublai Khan in de originele Netflix-serie Marco Polo. Hij maakt ook deel uit van het Marvel Cinematic Universe, waar hij Wong speelt in Doctor Strange, Avengers: Infinity Wars en Avengers: Endgame.

4 Sandra Oh

Sandra Oh
Sandra Oh

Sandra Oh is zeker het best bekend voor het werk dat ze voor de camera doet, maar ze heeft tijdens haar carrière een handvol stemacteurs gedaan. Het uiten van Virana in Raya and the Last Dragon is zeker haar grootste stemacteurrol.

Oh is waarschijnlijk het best bekend voor haar hoofdrol in Grey's Anatomy gedurende bijna een decennium, waar ze Cristiana Yang speelde. Meest recentelijk was Oh te zien als Eve Polastri in de bekroonde spionagethrillerserie Killing Eve. Raya is niet de eerste keer dat Oh met Disney samenwerkt sinds ze in de tienerfilm The Princess Diaries verscheen en de stem van personages in verschillende Disney-animatieshows deed.

3 Alan Tudyk

Alan Tudyk
Alan Tudyk

Alan Tudyk heeft de laatste tijd een sterke relatie met Disney, dus het is geen verrassing dat hij werd benaderd om de schattige en hilarische Tuk Tuk, Raya's pil-bug/gordeldier/pug-sidekick, uit te spreken.

In termen van zijn stemacteergeschiedenis bij Disney, is Tudyk vooral bekend door het uiten van King Candy in Wreck it Ralph. Hij verscheen ook in Frozen, Big Hero 6 en verschillende andere iconische animatiefilms. Tudyk speelt ook de hilarische en gedenkwaardige K-2SO in Rogue One: A Star Wars Story.

2 Lucille Soong

Lucille Soong
Lucille Soong

Lucille Soong is onmiskenbaar het meest succesvolle lid van de cast van Raya and the Last Dragon. Hoewel Soong geen hoofdpersoon uitspreekt, is haar optreden als de kwaadaardige Dang Hu zeker memorabel.

In de afgelopen jaren is Soong vooral bekend geworden door het spelen van oma Huang in de populaire sitcom Fresh Off the Boat van de ABC-familie, maar ze is tijdens haar carrière in tal van films en tv-shows verschenen. Van Disney-films als Freaky Friday en Sky High tot shows als Desperate Housewives, Soong heeft zeker een breed scala aan rollen.

1 Thalia Tran

Thalia Tran
Thalia Tran

Thalia Tran is het andere jonge castlid van Raya and the Last Dragon, maar haar optreden als Little Nui, de oplichter, steelt zeker de show.

Wat nog indrukwekkender is, is dat Little Nui Tran's allereerste stemacteur is. Ze speelde eerder in tv-shows zoals Hotel Du Loone en de originele Disney Channel-serie Sydney to the Max. Daarnaast had ze ook een rol in de film Little uit 2019.

Aanbevolen: