Mighty Morphin Power Rangers was verwikkeld in een aantal echt schokkende en gruwelijke schandalen

Inhoudsopgave:

Mighty Morphin Power Rangers was verwikkeld in een aantal echt schokkende en gruwelijke schandalen
Mighty Morphin Power Rangers was verwikkeld in een aantal echt schokkende en gruwelijke schandalen
Anonim

In 1993 ging de superheldenactieshow Mighty Morphin Power Rangers in première en veroverde plotseling de wereld stormenderhand. Volledig omarmd door een hele generatie kinderen, werd het al snel gebruikelijk dat kinderen naar school gingen met allerlei Power Rangers-merchandise. Verbazingwekkend genoeg, nadat de show aanvankelijk een sensatie werd, is de franchise sindsdien in een of andere vorm doorgegaan.

Hoewel de Power Rangers-franchise in de loop der jaren verbluffend veel succes heeft gehad, wil dat niet zeggen dat alles wat het heeft aangeraakt in goud is veranderd. Er zijn tenslotte verschillende controverses geweest die op de een of andere manier rond de Power Rangers-franchise draaiden, inclusief de tijd dat de originele Red Ranger werd gearresteerd. Dat kleine schandaal is echter een voetnoot in vergelijking met de grootste controverses die verband houden met de Power Rangers.

6 De cast van Mighty Morphin Power Rangers had beschuldigingen van racisme

In de jaren sinds Mighty Morphin Power Rangers in première ging, is het oorspronkelijke seizoen om twee redenen beschuldigd van racisme. Ten eerste hebben sommige waarnemers beweerd dat het personage Zack Taylor van W alter Emanuel Jones stereotiep is vanwege zijn liefde voor hiphop en dansen. Ten tweede heeft het feit dat de Black Ranger werd gespeeld door een zwarte acteur en een Aziatische acteur werd gecast als de Yellow Ranger geleid tot beschuldigingen van racisme. Als reactie op deze beschuldigingen heeft Jones zijn casting verdedigd en beschuldigingen van racisme rond zijn karakter afgeschreven. Er is ook op gewezen dat de originele acteur die werd gecast als de gele boswachter Spaans was, maar dat ze werden vervangen en dat hun personage nooit verscheen.

5 Waarom drie van de originele Rangers de show verlieten

Voordat Mighty Morphin Power Rangers oorspronkelijk op televisie in première ging, waren er veel redenen om te denken dat de show zou mislukken. Alle originele castleden van de show waren op dat moment bijvoorbeeld volledig onbekend, dus er was geen manier om een publiek aan te trekken. Gelukkig voor de producers van Mighty Morphin Power Rangers, werd de show een enorm succes, wat ertoe leidde dat de seriesterren geliefd werden. Nadat ze zich realiseerden dat ze lange dagen aan een hitshow werkten, eisten de oorspronkelijke Rangers loonsverhogingen of ze zouden lopen. Nadat de producers van de show hun eisen hadden afgewezen, volgden Austin St. John, W alter Emanuel Jones en Thuy Trang allemaal hun dreigement om te stoppen. Geen wonder dat de originele Power Rangers-sterren tegenwoordig niet stinkend rijk zijn.

4 De homofobie gericht op Blue Ranger David Yost

Van 1993 tot 1996 speelde David Yost de originele Blue Ranger Billy Cranston. Helaas, in plaats van een geweldige tijd te hebben met de hoofdrol in een populaire show, werd Yost's tijd aan het maken van Mighty Morphin Power Rangers besteed aan het omgaan met homofobie van de crew en producers van de show. Tijdens een gesprek met NBC News in 2016 legde Yost uit hoe schadelijk de situatie was voor zijn mentale toestand. "Om al deze mensen dingen over mij te laten zeggen, het was erg schadelijk voor mijn geestelijke gezondheid en begon zo'n tol van me te eisen dat ik suïcidaal werd terwijl ik op de show was." Helaas is Yost verre van de laatste artiest die met dat soort haat als Lil' Nas X te maken heeft gehad, heeft ook veel homofobie op hem gericht gehad.

3 Rode boswachter Ricardo Medina Jr. gewond in de gevangenis

In het jaar 2002 speelde Ricardo Medina Jr. Cole Evans, de Red Wild Force Ranger, en in 2011 en 2012 bracht hij Deker tot leven in Power Rangers Samurai. Gezien het feit dat Medina Jr. bijna tien jaar na zijn eerste ambtstermijn terugkeerde naar de Power Rangers-franchise, was hij duidelijk in de goede gratie van de producenten van de serie. Als Medina Jr. echter ooit hoopte terug te keren naar de Power Rangers-franchise, maakte hij in 2015 een einde aan die mogelijkheid. Dat waren tenslotte de jaren dat Medina Jr.nam het leven van zijn kamergenoot Joshua Sutter en hoewel hij aanvankelijk zelfverdediging beweerde, pleit hij later schuldig aan vrijwillige doodslag. Uiteindelijk werd Medina Jr. veroordeeld tot zes jaar achter de tralies en na het uitzitten van zijn tijd werd hij in 2020 vrijgelaten.

2 Een veronderstelde Power Rangers heeft een gruwelijke misdaad begaan

Volgens Skylar Deleon waren ze een niet-gecrediteerde extra in een Mighty Morphin Power Rangers-aflevering getiteld "Second Chance". Hoewel er wordt gedebatteerd over de vraag of Deleon daadwerkelijk deel uitmaakte van die aflevering, blijft het een feit dat mensen haar associëren met de show. Jaren nadat die aflevering was uitgezonden, nam Skylar het leven van drie mensen op een extreem wrede manier. Gearresteerd voor haar misdaden en berecht, werd Deleon schuldig bevonden en zit nu in de dodencel.

1 Rode boswachter Pua Magasiva misbruikte zijn vrouw

In 2003 en 2004 konden fans zien hoe Pua Magasiva de Red Wind Ranger, Shane Clarke, tot leven bracht in Power Rangers Ninja Storm en Power Rangers Dino Thunder. Nadat Magasiva de Power Ranger-franchise achter zich had gelaten, hoorden de meeste fans niet veel van hem totdat het nieuws over zijn overlijden de krantenkoppen bereikte. In mei 2019 waren Power Rangers-fans geschokt toen ze hoorden dat Magasiva niet langer onder de levenden was en men geloofde dat hij zichzelf van het leven had beroofd. Maanden later werd een spreekverbod opgeheven en werd onthuld dat voordat Magasiva stierf, hij zijn vrouw tijdens hun huwelijk mishandelde en haar dwong zijn daden geheim te houden.

Aanbevolen: