De waarheid over het vermogen van R. Kelly voordat zijn gruwelijke schandalen alles vernietigden

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van R. Kelly voordat zijn gruwelijke schandalen alles vernietigden
De waarheid over het vermogen van R. Kelly voordat zijn gruwelijke schandalen alles vernietigden
Anonim

Robert Sylvester Kelly, beter bekend als R. Kelly, werd beroemd als zanger en platenproducent, maar staat tegenwoordig bekend als een veroordeelde zedendelinquent. Ooit bekend als "de koning van de R&B" met een recordverkoop van meer dan 75 miljoen wereldwijd, is Kelly tegenwoordig vooral in het nieuws dankzij de talrijke dappere vrouwen die naar voren zijn gekomen over hun ervaringen. Hits als "I Believe I Can Fly" en "Ignition (Remix)" katapulteerden de muzikant op enkele van 's werelds grootste podia, maar zijn nalatenschap is aangetast door zijn misdaden.

Vandaag nemen we de bankrekening van R. Kelly onder de loep. Van ongelooflijk rijk zijn tot miljoenen schuldig zijn - blijf scrollen om te zien hoeveel het vermogen van R. Kelly de afgelopen decennia is veranderd!

R. Kelly had vroeger een nettowaarde van $ 100 miljoen

R. Kelly werd begin jaren '90 beroemd en gedurende dat decennium was hij een van de meest succesvolle R&B-muzikanten. In dat decennium bracht hij enkele van zijn beroemdste werken uit, waaronder de albums Born into the '90s (1992), 12 Play (1993), R. Kelly (1995) en R. (1998). In 2016 bracht de muzikant zijn meest recente album uit, 12 Nights of Christmas.

In de loop van zijn carrière heeft Kelly 14 studioalbums, vijf compilatiealbums en drie samenwerkingsalbums uitgebracht. Voor zijn hit "I Believe I Can Fly" uit 1996 won Kelly drie Grammy Awards. Tussen 1994 en 2013 ging de muzikant ook op 12 officiële tournees waarmee hij veel geld verdiende. Door de jaren heen heeft R. Kelly samengewerkt met tal van collega-muzikanten zoals Celine Dion, Justin Beiber, Lady Gaga, Aaliyah, Jay Z, Nick Cannon en nog veel meer.

Volgens Celebrity Net Worth, op het hoogtepunt van zijn carrière, R. Kelly werd geschat op een vermogen van maar liefst $ 100 miljoen. Hoewel R. Kelly herhaaldelijk is beschuldigd van seksueel misbruik van jongvolwassenen en minderjarigen, kwam het schandaal helaas pas in de Lifetime-televisiedocuserie Surviving R. Kelly in 2019 weer aan de oppervlakte en beschadigde het permanent de carrière van de muzikant.

Wat is de nettowaarde van R. Kelly vandaag?

In de loop der jaren heeft Kelly naar verluidt tientallen miljoenen dollars betaald om tientallen rechtszaken te schikken die waren aangespannen door vrouwen die beweerden dat ze door de zangeres waren misbruikt. Afgezien van zijn uitbundige levensstijl waar hij veel geld aan uitgaf - en ook het feit dat hij in de jaren 2010 lang niet zoveel verdiende als in de voorgaande twee decennia - lijkt de schikking van rechtszaken het nettovermogen van de muzikant te hebben verminderd. veel waard. Al snel begon zijn ongelooflijke vermogen af te nemen.

Op het moment van schrijven heeft R. Kelly naar schatting een negatief vermogen van $ 2 miljoen. In het voorjaar van 2020 werd bekend dat Kelly bijna $ 1 schuldig is.9 miljoen aan de IRS alleen. Naar verluidt verloor de muzikant ook een groot deel van zijn vermogen door zijn scheiding van zijn tweede vrouw, danseres en actrice Andrea Lee met wie hij van 1996 tot 2009 getrouwd was. Voorafgaand aan Lee was R. Kelly getrouwd met wijlen zanger Aaliyah die hij had ontmoet toen ze 12 jaar oud was, en illegaal getrouwd toen ze nog maar 15 was. Een jaar later werd het huwelijk nietig verklaard.

Op 29 juni 2022 werd R. Kelly veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor afpersing en sekshandel nadat hij was berecht door de Amerikaanse procureur voor het oostelijke district van New York. Vanaf juni 2022 moet Kelly opnieuw een federaal proces ondergaan in het noordelijke district van Illinois, dat op 15 augustus 2022 zal beginnen.

VS Districtsrechter Ann M. Donnelly zat het federale proces in Brooklyn voor, en in de rechtbank zei ze dat Kelly de jonge slachtoffers leerde 'dat liefde slavernij en geweld is'. Ze voegde eraan toe dat "deze zaak niet over seks gaat. Het gaat over geweld, wreedheid en controle." Rechter Kelly richtte zich tot rechter Donnelly en zei: "Je had een systeem dat jonge mensen in je baan lokte - en toen nam je hun leven over."

Natuurlijk zullen sommige fans die R. Kelly tijdens het proces hebben gesteund, hem blijven steunen, wat betekent dat de muzikant hoogstwaarschijnlijk geld zal blijven verdienen - zelfs vanuit de gevangenis. Kelly's advocaat, Jennifer Bonjean, zei dat de muzikant "accepteert dat hij een gebrekkig persoon is, maar hij is niet dit eendimensionale monster dat de regering heeft geportretteerd, en de media heeft geportretteerd." R. Kelly blijft zijn veroordeling in New York aanvechten.

Aanbevolen: