Saturday Night Live' heeft een aantal echt strikte regels voor een comedyshow

Inhoudsopgave:

Saturday Night Live' heeft een aantal echt strikte regels voor een comedyshow
Saturday Night Live' heeft een aantal echt strikte regels voor een comedyshow
Anonim

Saturday Night Live is een instelling en een van NBC's langstlopende shows, samen met Law and Order en The Tonight Show. Aan het roer van de sketchcomedy staat showrunner Lorne Michaels. Nadat hij zijn tanden had gezet als komedieschrijver voor Laugh-In en The Phyllis Diller Show, debuteerde hij in 1975 met SNL en de show schoot hem en zijn cast omhoog naar succes dankzij de reputatie van de show als onvoorspelbaar en baanbrekend.

Michaels runt een strak schip, wat een van de vele redenen is waarom de show zo lang heeft geduurd. Hoewel de show voor het publiek misschien onvoorspelbaar is, is het achter de schermen een gedisciplineerde en soms strikte omgeving. Breek een van deze regels en Michaels zal niet verlegen zijn om je uit zijn show te weren. Sommige van deze regels worden strenger gehandhaafd dan andere, maar er is één regel die je nooit wilt overtreden als je aan Michaels goede kant wilt blijven.

6 Nee (Ongeplande) Zelfpromotie

Veel sterren zijn verbannen van het hosten van SNL omdat ze de regels van Lorne Michaels hebben overtreden, of gewoon omdat ze de cast op de verkeerde manier hebben gewreven. Het verrast sommige fans van de show om te horen dat comedy-legende Milton Berle, ook bekend als Uncle Milty voor zijn fans, werd verbannen uit de show na het hosten in 1979 en de aflevering is nooit opnieuw uitgezonden. Berle brak constant de vierde muur te midden van schetsen om oneliners voor het publiek te improviseren, waarvan de meeste ongemakkelijke grappen waren over zijn eerdere projecten. Nu gaan veel hosts naar SNL om aankomende shows te promoten en ze zullen ze vermelden in de openingsmonoloog, maar buiten dat gescripte moment is de show verder geen tijd om zichzelf te promoten. Berle onderbrak zijn schetsen en gebruikte de show om zichzelf te promoten. Milton Berle werd niet alleen verbannen, maar hij wordt ook beschouwd als een van de slechtste SNL-gasten ooit.

5 Wees op tijd

Deze regel is net zo goed van toepassing op castmates als gastgastheren. SNL heeft een strak weekschema om live-afleveringen net zo regelmatig op te nemen als zij. Dat betekent dat schrijvers op tijd scripts moeten inleveren, acteurs op tijd op de repetitie moeten zijn, en timing is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van het filmen van iets live. Andy Samberg sprak met mede-SNL-alumn Conan O'Brien over het strakke en drukke schema dat schrijven voor SNL hem ophield.

4 Bedreig zijn werknemers niet

Iedereen heeft het drama van Kim Kardashian, Pete Davidson en Kanye West gevolgd, en ondanks zijn beste inspanningen om de vete te bezweren, zijn de collega's van Pete Davidson in de puinhoop gezogen. Kanye bood SNL-castlid en Weekend Update-host Michael Che miljoenen dollars aan als hij beloofde nooit meer met Davidson samen te werken. Che weigerde niet alleen, maar bespotte ook openlijk de ex-man van Kardashian. Sinds deze vernedering is Kanye doorgegaan met uithalen naar Pete Davidson, en zelfs zijn volgelingen aanmoedigend om Pete en Kim te pesten en lastig te vallen als ze hem in het openbaar zien. Kanye begon toen Davidson te bedreigen, waardoor Lorne Michaels betrokken raakte bij de vete. Hoewel de verhalen tegenstrijdig zijn over het al dan niet officieel zijn van het verbod, lijkt het erop dat Michaels overweegt Kanye West uit de show te weren.

3 Behandel de cast met respect

Er is één gastheer waarvan bijna elke SNL-medewerker het erover eens is dat deze een van de slechtste is, en nee, het is niet Donald Trump, hoewel hij hoog op de lijst met slechtste gastheren staat. Michaels denkt dat de meest onbeschofte SNL-gastgastheer ooit de actiester uit de jaren 90, Steven Seagal, was. Seagal was blijkbaar ongelooflijk onbeleefd tegen de cast en crew, en vaak te laat voor de repetitie, nog een belangrijke SNL nee-nee. Seagal begreep blijkbaar ook de grappen die hij kreeg niet en hekelde de schrijvers ervoor. Na zijn hosting van één aflevering verbood Michaels Steven Segall voor het leven van SNL.

2 Geen scheldwoorden

Samuel L. Jackson trok wat woede van SNL-castmates en Michaels toen hij uitglipte in de lucht en een van zijn beroemde leveringen van het f-woord in een schets invoegde. Castlid Kenan Thompson kwam weg met één regel improvisatie in deze sketch "Hey man, kom op, dat kost geld." Waarop Jackson knikte en de situatie grotendeels werd weggelachen en de glib werd uitgegeven in heruitzendingen. Toch zou het vanzelfsprekend moeten zijn, want het is de regel sinds televisie werd uitgevonden in de jaren 1940, je kunt niet zweren op live televisie, punt uit. Dit is niet alleen een SNL-regel, maar het is nog steeds een van de belangrijkste van de show.

1 Geen improvisatie

Kenan Thompson had het geluk dat dit de enige keer was dat improvisatie nodig was, want er is één regel op SNL die belangrijker is dan alle andere. Je kunt niet improviseren terwijl de show wordt uitgezonden, punt, einde verhaal. Michaels heeft verschillende hosts verboden wegens improvisatie tijdens de uitzending, zoals Milton Berle en rocklegende Frank Zappa. Improvisatie kan er zelfs voor zorgen dat je ontslagen wordt. Halverwege de jaren tachtig had Damon Wayans een korte ambtstermijn bij SNL, maar toen hij improviseerde tijdens een politieschets waren de producers woedend en ontsloegen hem onmiddellijk. Wayans maakte het seizoen niet eens af. Maar voel je niet slecht voor Damon Wayans, hij ging door met het maken van In Living Color, dat een van de belangrijkste sketchcomedyshows van de jaren negentig werd. Toch is het belangrijk om te onthouden dat iedereen die op SNL verschijnt, zich aan het script houdt of de toorn van Lorne Michaels voelt.

Aanbevolen: