Snoop Dogg-fans hebben geen idee dat zijn carrière tientallen jaren geleden bijna ten einde kwam

Inhoudsopgave:

Snoop Dogg-fans hebben geen idee dat zijn carrière tientallen jaren geleden bijna ten einde kwam
Snoop Dogg-fans hebben geen idee dat zijn carrière tientallen jaren geleden bijna ten einde kwam
Anonim

Als we terugkijken op de rapgeschiedenis, zijn er maar een handvol artiesten die nauwkeurig kunnen worden omschreven als levende legendes die nog steeds op de top van hun kunnen presteren. Gelukkig zijn Snoop Dogg, Dr. Dre en Eminem nog steeds goed genoeg om op te treden tijdens de Super Bowl, wat bewijst dat ze in die categorie thuishoren. Die artiesten zijn tenslotte decennia geleden beroemd geworden en ze blijven een van de meest gerespecteerde artiesten in het rapgenre, ook al is het jaren geleden dat ze regelmatig bovenaan de hitlijsten stonden.

Iedereen die de carrière van Snoop Dogg heeft gevolgd, weet natuurlijk dat hij zich heeft ontwikkeld tot een allround ster. Snoop is tenslotte zelfs co-host van een variétéshow waarbij de massa alles wil weten over zijn relatie met Martha Stewart. Bovendien heeft Snoop een lange lijst acteerrollen op zich genomen, staat hij in de WWE Hall of Fame en lijkt het alsof vrijwel iedereen hem tegenwoordig aanbidt. Met dat alles in gedachten, is het gewoon geweldig om in gedachten te houden dat de carrière van Snoop tientallen jaren geleden bijna abrupt tot een einde kwam.

De waarheid over de aanklacht van Snoop Dogg

Gedurende zijn hele carrière heeft Dr. Dre bewezen dat hij een goed oor heeft voor jong talent. Een van de vroegste voorbeelden van dat feit is Dre's beslissing om Snoop Dogg te laten opnemen in het nummer "Deep Cover", dat diende als de eerste single van zijn debuutalbum "The Chronic". Nadat de wereld gecharmeerd raakte van Snoops vocale talenten na de release van die single, bracht hij zijn debuutalbum uit. Verbazingwekkend genoeg debuteerde dat album, "Doggystyle", in 1993 bovenaan de Billboard 200-hitlijst, wat een ongelooflijke prestatie is.

Nadat Snoop Dogg begin jaren '90 de muziekwereld stormenderhand veroverde, stond Snoop Dogg op het punt om in 1996 een topjaar te hebben. In november van dat jaar werd tenslotte Snoops tweede album "Tha Doggfather" uitgebracht. Natuurlijk lopen dingen in het leven vaak niet zoals mensen plannen en het blijkt dat Snoop dat album heeft opgenomen na een extreem moeilijke tijd in zijn leven.

Toen Snoop Dogg bezig was met het opnemen van zijn debuutalbum, werd hij gearresteerd in verband met de dood van een lid van een rivaliserende bende. Volgens de politie nam Snoops lijfwacht destijds het leven van dat bendelid terwijl hij een wapen afvuurde uit een voertuig waarin de beroemde rapper op dat moment reed. Hoewel de politie nooit heeft beweerd dat Snoop degene was wiens hand het wapen afvuurde, werd hij toch beschuldigd van de misdaad. Als gevolg hiervan werd Snoop berecht voor tweedegraads moord en samenzwering tot mishandeling.

Als Snoop Dogg schuldig was bevonden aan beide aanklachten, zou hij zeker enkele jaren achter de tralies hebben gezeten. Dat zou natuurlijk de oorzaak zijn geweest van het tot stilstand komen van Snoops carrière, aangezien hij niet achter tralies kon touren of hitmuziek kon opnemen.

Toen Snoop Dogg terechtstond, huurde hij destijds de bekendste advocaat ter wereld in, Johnnie Cochran. Uiteindelijk werd Snoop vrijgesproken waardoor hij zijn carrière kon voortzetten en een van de weinige levende legendes werd die tot op de dag van vandaag nog actief is in de muziekbusiness.

Langdurige impact van het gecompliceerde verleden van Snoop Dogg

Hoewel de terechtstelling voor extreem ernstige aanklachten geen einde maakte aan de carrière van Snoop Dogg, betekent dat niet dat dit geen extreem belangrijke gebeurtenis was. Het belangrijkste is dat de reden waarom Snoop in de eerste plaats werd berecht, is dat een man zijn leven heeft verloren en het is belangrijk om niet uit het oog te verliezen hoe tragisch dat is. Afgezien daarvan heeft Snoop duidelijk gemaakt dat de berechting zijn muziek heeft veranderd. Immers, tijdens een Instagram Live-interview in 2021 met Fatman Scoop, zei Snoop dat hij de manier waarop hij muziek schreef na zijn proces veranderde.

“… Rond die tijd, ik, Tupac, Biggie, [Ice] Cube… alle rappers die rond die tijd aan het rappen waren; we schreven wat we leefden. Sommigen van ons schreven het leven en sommigen van ons schreven de dood, maar dat is wat we leefden." "Op mijn tweede album, Tha Doggfather, heb ik, toen ik mijn moordzaak versloeg, mijn pen omgeleid om het leven te schrijven, omdat ik het gevoel had dat ik tot dan toe de dood had geschreven,"

Vanaf daar legde Snoop Dogg uit dat hij door zijn verandering in stijl fans verloor, maar dat deed er niet toe omdat zijn perspectief was veranderd. “Toen ik Tha Doggfather begon te schrijven, verloor ik veel fans; Ik verloor veel vrienden omdat ze wilden dat ik het gangsta hield na het verslaan van de moordzaak. Ze wilden dat ik verheerlijkte en verheerlijkte, maar ik had zoiets van, iemands leven was verloren. Mijn leven was veranderd. Dit is een echte situatie.”

Aanbevolen: