The Summer I Turned Pretty Amazon-serie zal anders zijn dan het boek, hier is hoe

Inhoudsopgave:

The Summer I Turned Pretty Amazon-serie zal anders zijn dan het boek, hier is hoe
The Summer I Turned Pretty Amazon-serie zal anders zijn dan het boek, hier is hoe
Anonim

Na lang en moeizaam wachten kregen de lezers van The Summer I Turned Pretty eindelijk hun geliefde roman op het kleine scherm te zien. De langverwachte show, die op 17 juni op Amazon Prime begon te streamen, voegt een coming-of-age-draai toe aan een drama rond een liefdesdriehoek tussen Isabel "Belly" Conkin (Lola Tung) en de broers Jeremiah (Gavin Casalegno) en Conrad (Christopher Briney).

Hoewel de serie de meeste innemende aspecten van de roman heeft behouden, heeft auteur en showrunner Jenny Han enkele monumentale wijzigingen aangebracht in de personages en verhaallijnen. We bekijken alle manieren waarop de tv-adaptatie van The Summer I Turned Pretty verschilt van de roman.

8 The Summer I Turned Pretty Series heeft een Aziatisch-Amerikaanse hoofdrol

When The Summer I Turned Pretty voor het eerst op boekenplanken verscheen in 2009, bevatte de omslagillustratie van een brunette met sproeten waarvan de lezers natuurlijk aannamen dat het Isabel "Belly" Conklin was. Voor de tv-adaptatie verandert Belly echter in een tiener van gemengd ras met Koreaanse roots.

Jenny Han legde deze wijziging uit aan CinemaBlend en zei: "Toen ik de aanpassing naderde, wilde ik echt het moment weerspiegelen waarin we leven. En ik denk dat de diversiteit aan personages daar een onderdeel van is."

7 The Summer I Turned Pretty Series heeft een jaarlijks debutantenbal

De serie Summer I Turned Pretty geeft kijkers de kans om zich te verdiepen in alle emotie en drama voorafgaand aan Belly's eerste debutantenbal. Ondanks dat het een centraal punt van de show was, kwam Belly's debuutreis niet voor in de roman.

Jenny Han legde deze specifieke verandering aan TheWrap uit en zei: "De Deb Ball was een kans om echt een overgangsritueel te brengen, zoals een ceremoniële overgangsrite om op te groeien tot leven."

6 Hoe het karakter van Jeremiah verandert in de zomer, ik werd een mooie serie

De serie Summer I Turned Pretty voegt ook een onverwachte dimensie toe aan Jeremiahs personage. In aflevering twee van de serie wordt het duidelijk dat Jeremia seksueel vloeibaar is als hij alle mensen aanwijst met wie hij intiem was geweest op een zwembadfeestje.

In een interview met E! News, erkende Jenny Han dat hoewel de onthulling sommige kijkers zou kunnen schrikken, "het niet als een te grote verrassing zou moeten voelen" na een grondig onderzoek van de boeken en Jeremia's karakter.

5 Nicole's rol verandert in de zomer dat ik een mooie serie werd

In The Summer I Turned Pretty Series ondergaat Nicole, alias Red Sox Girl, een grote karaktertransformatie. In het boek streven Belly en Nicole allebei een relatie met Conrad na, waardoor hun relatie puur vijandig wordt. De serie cultiveert echter een mentor-mentee-relatie tussen de twee.

Jenny Han legde de verandering uit aan TV Insider en merkte op: "Met Nicole dacht ik dat dit een kans was om nog een vrouwelijke vriendschap te tonen en dat het niet zo'n vijandige zaak hoefde te zijn."

4 Buik en Jeremiah's liefdesverhaal ontvouwt zich anders in de zomer die ik mooie serie draaide

Het liefdesverhaal van Belly en Jeremiah ondergaat ook een grote revisie in de serie, waarbij Jeremia zijn interesse kenbaar maakt en Belly besluit iets eerder dan verwacht een relatie met hem aan te gaan.

Jenny Han legde deze onverwachte ontwikkeling uit aan TV Insider en zei: "De liefdesdriehoek was erg belangrijk om in het eerste seizoen vast te stellen om te weten welk verhaal we vertellen. Dus zelfs als we niet nog een seizoen zouden krijgen, hadden mensen dat een beetje kunnen ervaren … dus dat werd een beetje opgeschoven."

3 How The Summer I Turned Pretty Cast verschilt van het boek

De vernieuwde cast van de Summer I Turned Pretty-serie heeft een geheel nieuw personage. Het nieuwe personage, Cleveland (Alfredo Narciso), wordt uiteindelijk een emotionele uitlaatklep voor Conrad (Christopher Briney), waardoor een dieper begrip van de interne strijd van de tiener ontstaat.

Volgens Briney: "Omdat Conrad een hele mentor in Cleveland had, was het geweldig als acteur om zijn reis te begrijpen en waar hij vandaan komt."

2 The Summer I Turned Pretty Series zet Belly's oudere broer niet buitenspel

De serie Summer I Turned Pretty blaast ook nieuw leven in de oudere broer van Belly, Steven (Sean Kaufman). In de roman kiest Steven ervoor om het grootste deel van de zomer op schoolreisjes door te brengen, waardoor een diepgaande verkenning van zijn karakter onpraktisch wordt.

In de show wordt Stevens verhaallijn echter uiteengezet door hem een liefdesbelang te geven en zijn karakter te gebruiken als een venster op raciale vooroordelen en sociaaleconomische ongelijkheid in de gemeenschap.

1 Laurel en Susannah's verhaallijn verandert in de zomer dat ik een mooie serie werd

De personages van Laurel (Jackie Chung) en Susannah (Rachel Blanchard) krijgen meer diepgang in de tv-bewerking van The Summer I Turned Pretty.

De show cultiveert geleidelijk een zusterlijke band tussen de twee moeders, wat van pas komt bij het navigeren door Susannah's kankerdiagnose. Laurel verandert ook in een worstelende auteur, terwijl Susannah haar artistieke kant mag ontdekken.

Aanbevolen: