Hier is hoe Hulu's 'Little Fires Everywhere' anders is dan het boek

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Hulu's 'Little Fires Everywhere' anders is dan het boek
Hier is hoe Hulu's 'Little Fires Everywhere' anders is dan het boek
Anonim

Hulu's nieuwe serie Little Fires Everywhere speelt Reese Witherspoon en Kerry Washington als twee moeders met verschillende achtergronden in het Ohio van de jaren negentig.

Met solide optredens van de cast onder leiding van Witherspoon en Washington, die ook als uitvoerende producenten dienen, is de show een diepe duik in het moederschap en hoe dat voor elke vrouw iets anders betekent.

De serie van acht afleveringen is een bewerking van de bestseller uit 2017 van romanschrijver Celest Ng, waarin thema's als sociaal welzijn en klassenverschillen worden onderzocht naast moederschap en gezin. Het webdrama voegt een nieuwe betekenislaag toe aan het verhaal door op verschillende manieren uit het boek te vertrekken en raciale kwesties in de schijnwerpers te zetten.

Mia en Pearl op Little Fires Everywhere
Mia en Pearl op Little Fires Everywhere

Overal kleine vuurtjes

De serie begint in 1997 met het afbranden van het huis van Richardson in Shaker Height, Ohio. Een flashback naar vier maanden eerder toont de rijke, blanke Elena Richardson (Witherspoon), een journaliste voor een lokale krant die een perfect leven leidt met haar man Bill (Joshua Jackson) en vier kinderen: Lexi (Jade Pettyjohn), Trip (Jordan Elsass), Moody (Gavin Lewis) en Izzy (Megan Stott).

Terwijl Elena haar controle over haar drie oudere kinderen kan uitoefenen, worstelt ze met Izzy, het zwarte schaap van de familie die probeert in het reine te komen met haar eigen identiteit.

De levens van Richardson worden op zijn kop gezet door de komst van de zwarte kunstenaar Mia Warren (Richardson) en haar dochter Pearl (Lexi Underwood) uit de arbeidersklasse, die nieuw zijn in Shaker Heights en Elena's eigendom huren.

Mia en Elena's conflictueuze relatie reflecteert op hun kinderen en dreigt onuitsprekelijke geheimen aan de oppervlakte te brengen.

De serie voegt racisme en onbewuste vooroordelen toe aan het plot

Het eerste significante verschil met het boek is dat Mia en Pearl zwart zijn in de serie, terwijl hun etnische achtergrond niet wordt gespecificeerd in de roman. Dit verergert het conflict tussen Elena en Mia, die korte tijd als huishoudster voor de Richardsons werkt, waardoor de personages gedwongen worden hun privileges te controleren en hun onbewuste vooroordelen aan te pakken.

Een andere grote verandering, en een die het publiek een kijkje geeft in de gekwelde aard van Izzy, is de seksualiteit van het personage. Hoewel het nooit in het boek wordt genoemd, is Izzy in de show queer. Terwijl ze met haar queerheid omgaat, wordt ze op school gepest en kan ze niet openlijk praten over wat haar thuis van streek maakt. Het meisje toont interesse in kunst en krijgt een band met Mia, die in het verleden ook een relatie heeft gehad met een vrouw. In tegenstelling tot wat er in het boek gebeurt, had Mia een relatie van hetzelfde geslacht met haar professor en mentor Pauline Hawthorne (Anika Noni Rose).

Deze verandering gaf Izzy en Mia de kans om dichterbij te komen omdat het een bres opende met de moeder van het meisje, Elena. Maar de wortels van deze rotsachtige moeder-dochterrelatie zijn dieper dan in eerste instantie werd uitgelegd. In de serie wordt een jonge Elena (gespeeld door AnnaSophia Robb) gezien die worstelt met drie kinderen en staat te popelen om weer aan het werk te gaan wanneer ze merkt dat ze voor de vierde keer zwanger is. Ze overweegt haar opties om de zwangerschap te beëindigen, maar haar moeder en Bill raden haar af. In het boek plande Elena haar vier zwangerschappen en overwoog ze nooit abortus.

Elena en Izzy op Little Fires Everywhere
Elena en Izzy op Little Fires Everywhere

Pearl daarentegen is gefascineerd door Elena en haar familie. Ze gaat om met Moody en begint een geheime relatie met Trip. Haar vriendschap met Lexi laat zien hoe de oudste dochter van de Richardsons voortdurend misbruik van haar maakt, eerst door haar discriminatieverhaal te stelen voor haar toelatingsopstel van Yale en vervolgens Pearls naam te gebruiken in plaats van die van haarzelf om een abortus te laten plegen. In de roman is Lexi's exploitatie van Pearl's verhaal minder duidelijk omdat Pearl het essay van Lexi vrijwillig schrijft en Lexi haar toestemming vraagt om haar naam in de kliniek te gebruiken.

Net als Mia en Izzy ontwikkelen Pearl en Elena een tedere relatie, waarbij het meisje naar haar opkijkt. Het is Elena die Pearl de waarheid vertelt over haar afkomst en achter Mia's rug om sluipt om haar pijn te doen. In een flashback-aflevering leert het publiek dat Mia ermee had ingestemd om op te treden als surrogaat voor een rijk echtpaar uit Manhattan, op het laatste moment een back-up te maken na de plotselinge dood van haar geliefde broer Warren en vervolgens de stad en Pauline verliet.

Dit pijnlijke geheim waar Mia mee moet leven, zet haar ertoe aan om collega Bebe (Huang Lu) te helpen vechten voor de voogdij over haar dochtertje May Ling nadat ze haar had opgegeven omdat ze niet in staat was om voor haar te zorgen haar. Nadat ze is hersteld van een depressie en een stabielere baan heeft, probeert Bebe haar dochter terug te krijgen, aangezien de baby nu wordt geadopteerd door Elena's rijke vrienden, de McColloughs, die haar de naam Mirabelle hebben gegeven.

In het boek helpt Mia Bebe May Ling te vinden en de vrouw verschijnt bij de McColloughs, maar wordt afgewezen, terwijl Bebe tijdens de show het herenhuis van Richardson binnenstormt terwijl ze Mirabelle's eerste verjaardagsfeestje organiseren. Bovendien biedt Elena Bebe geld aan om haar weg te laten gaan in de serie, maar dit gebeurt nooit in de roman van Ng.

Het einde

Het belangrijkste verschil tussen boek en serie is waarschijnlijk de identiteit van de dader van de brand. In het boek is het Izzy die kleine brandjes sticht in de slaapkamers van haar broers en zussen, in de show is er niet slechts één brandstichter. Lexi, Trip en Moody staken hun slaapkamers in brand nadat Elena tegen Izzy had gezegd dat ze haar nooit wilde hebben, wat ertoe leidde dat Izzy weg zou gaan op het moment dat Pearl en Mia ook de stad verlaten. In de serie is het Elena die de schuld op zich neemt voor de brand, deels in het besef van de druk die ze op haar kinderen had uitgeoefend om perfect te zijn.

Fans van Little Fires Everywhere zullen waarschijnlijk teleurgesteld zijn omdat het er niet naar uitziet dat er een tweede seizoen komt. Showrunner Liz Tigelaar sloot de mogelijkheid uit in een interview met Entertainment Tonight.

"Nou, kijk, egoïstisch wil ik ja zeggen," zei Tigelaar.

“Dit is een van de beste ervaringen van mijn leven geweest. Ik zou voor altijd in die schrijverskamer zijn, en ik zou natuurlijk de rest van mijn leven schrijven voor Reese [Witherspoon] en Kerry [Washington] en alle betrokkenen. Dus ik wil ja zeggen. In mijn hart heb ik het gevoel dat het een beperkte serie is, ik heb het gevoel dat we het verhaal hebben verteld."

Aanbevolen: