Hoe 'Moon Knight' anders zal zijn dan de Marvel-shows die eraan voorafgingen

Inhoudsopgave:

Hoe 'Moon Knight' anders zal zijn dan de Marvel-shows die eraan voorafgingen
Hoe 'Moon Knight' anders zal zijn dan de Marvel-shows die eraan voorafgingen
Anonim

Moon Knight debuteert op Disney+ in het voorjaar van 2022, en de verwachting lijkt hooggespannen te zijn. Met zware slagmensen, zoals Oscar Isaac (die de laatste tijd synoniem lijkt te zijn met de Marvel, waarbij de man erin slaagde zichzelf in drie afzonderlijke Marvel Cinematic-universums te belanden) en Ethan Hawke, die centraal staan, heeft de streaming-serie de juiste ingrediënten om weer een hit te worden voor het kleine scherm van de MCU.

Moon Knight is echter maar een van de vele Marvel-series die debuteren op Disney+, en met het steeds groter wordende aantal shows dat opduikt in de MCU, hoe wil Moon Knight precies verschillen van de shows die eraan voorafgingen het? Grappig, je zou het moeten vragen. Laten we een beetje kijken naar wat we kunnen verwachten van de nieuwste serie van Marvel, zullen we?

6 Wie is Moon Knight?

Moon Knight is een bovennatuurlijke antiheld die debuteerde op de pagina's van Marvel's Werewolf by Night in 1975. Een voormalige marinier werd huurling die dodelijk gewond is, Moon Knight, ook bekend als Marc Spector, wordt de wrekende "linkervuist" van de Egyptische god Khonshu. Op het eerste gezicht lijkt Moon Knight het antwoord van Marvel op Batman (een burgerwacht die 's nachts werkt enz.); hier houden de overeenkomsten echter op. Moon Knights connectie met het bovennatuurlijke en het omgaan met psychische problemen (daarover later meer) onderscheidt hem niet alleen van de caped crusader maar ook van zijn mede-Marvel-personages.

5 In tegenstelling tot de andere MCU-helden debuteert ‘Moon Knight’ in zijn show

De meeste MCU-personages die in hun eigen serie worden gebruikt, hebben de luxe (of het ongemak) gehad om op het grote scherm te debuteren. Bekende fanfavorieten zoals Wanda Maximoff, Sam Wilson (ook bekend als Falcon, ook bekend als Captain America) en Loki beleefden allemaal hun eerste avonturen in MCU-films. Moon Knight, aan de andere kant, zal debuut in de streaming-serie die zijn naam draagt, waarbij Kevin Feige aangeeft dat de held dan zal overstappen naar de eigenlijke MCU. Terwijl Daredevil debuteerde in zijn eigen serie, en die personages maken inderdaad deel uit van de MCU, was die serie een Netflix-streamingshow en geen eigendom van Disney+ … zes van één, toch?

4 Oscar Isaac en Ethan Hawke zijn de beroemdste sterren die debuteren in een MCU-serie

De MCU is niet alleen verantwoordelijk geweest voor het nieuw leven inblazen van de carrière van Robert Downey Jr, maar ook voor het veranderen van nieuwkomers zoals Chris Evans, Chris Hemsworth en Chris Pratt (dat is veel Chris) in supersterren. Oscar Isaac, aan de andere kant, was al goed ingeburgerd en werd alom geprezen voordat hij in de MCU-bubbel belandde. Evenzo was Ethan Hawke's carrière bekend en behoorlijk uitgebreid voordat hij de wereld van Marvel betrad. Het paar high-profile acteurs dat naar de MCU wordt getrokken, is niets nieuws, aangezien de franchise Hollywood-zware hitters heeft aangetrokken nadat ze een formidabele financiële kracht bleken te zijn. Isaac heeft in het verleden populaire fictieve personages geportretteerd, maar nooit een complexe antiheld zoals Moon Knight. Je vraagt je af hoe Isaac denkt over het uitbeelden van de antiheld. Hawke zal Arthur Harrow vertolken, wat een beetje een vertrekpunt is voor de acteur. Dit leidt tot de vraag: waarom speelt Hawke het personage?

3 'Moon Knight' zal veel donkerder zijn dan elke MCU-show ervoor

Moon Knight zal veel donkerder van toon zijn van andere MCU-series. De serie zal gaan over elementen van het bovennatuurlijke, maar ook over psychische stoornissen, die duistere onderwerpen zijn. Volgens Deseret.com heeft Kevin Feige commentaar geleverd op de donkere toon van de show: "Het was leuk om met Disney Plus te werken en de grenzen te zien verschuiven van wat we kunnen doen," vervolgde Feige, "Er zijn momenten waarop Moon Knight jammert over een ander personage, en het is luid en brutaal, en de reflexmatige reactie is: "We gaan dit terugtrekken, toch?" Nee. We trekken ons niet terug. Er is een toonverschuiving. Dit is iets anders. Dit is Moon Knight.”

2 'Moon Knight' heeft een held met een dissociatieve identiteitsstoornis

Dissociatieve identiteitsstoornis is een ernstige psychische stoornis (voorheen bekend als meervoudige persoonlijkheidsstoornis) waarbij een persoon meerdere verschillende persoonlijkheden heeft. Moon Knightis in dit opzicht uniek, met deze aandoening die hem tot een van de meest interessante superhelden binnen de MCU maakt. Het personage heeft drie prominente persoonlijkheden in de strips getoond, en het spreekt vanzelf (vooral omdat Marvel vaak erg trouw is aan het bronmateriaal), hij zal dat ook in de serie doen. Zowel trailers als promotiebeelden hebben tot nu toe een van zijn persoonlijkheden getoond: die van Mr. Knight. Het lijkt erop dat we kunnen verwachten dat de andere persoonlijkheden van Moon Knight niet ver achter zullen blijven.

1 'Moon Knight' zal Egyptische goden en mythologie bevatten

De rijke mythologie van Egypte zal te zien zijn in de serie, aangezien Moon Knight de menselijke avatar is van de maangod Khonshu. De MCU heeft (uiteraard) de Noorse mythologie verkend, en met de aanstaande Thor: Love and Thunder zal de MCU Zeus introduceren. Het is verfrissend om te zien dat de studio een mythologie wil laten zien die nog moet worden gezien in de MCU.

Aanbevolen: