The Summer I Turned Pretty lijkt een hit voor Amazon Prime

Inhoudsopgave:

The Summer I Turned Pretty lijkt een hit voor Amazon Prime
The Summer I Turned Pretty lijkt een hit voor Amazon Prime
Anonim

Het is geen geheim dat coming-of-age-drama's die zich afspelen op warme locaties tot de meest bekeken zomershows behoren. Terwijl fans wachten op een nieuw seizoen van de Netflix-tienerhit Outer Banks, komt er een nieuwe zomershow uit.

Het tienerdrama The Summer I Turned Pretty lijkt zeker een show met veel potentie om een hit te worden, dus blijf scrollen om meer te weten te komen over de gloednieuwe coming-of-age-show van Prime Video!

8 The Summer I Turned Pretty is gebaseerd op een YA-roman

Net als veel andere geweldige shows, is The Summer I Turned Pretty ook gebaseerd op een boekenreeks. The Summer I Turned Pretty is een trilogie van romans voor jonge volwassenen die zijn geschreven door auteur Jenny Han. Het eerste boek met de titel The Summer I Turned Pretty werd uitgebracht in 2009, gevolgd door It's Not Summer Without You in 2010 en We'll Always Have Summer in 2011. Het derde boek in de serie bracht uiteindelijk meer dan een maand door in The New York Times Bestseller lijst.

7 Jenny Han staat ook achter alle jongens van wie ik vroeger hield

Als de naam Jenny Han bekend klinkt, komt dat waarschijnlijk omdat dit niet haar eerste boekenreeks is die een bewerking heeft ondergaan. Han is de auteur achter de serie To All the Boys, die werd aangepast in een film met dezelfde naam.

To All the Boys ging in 2018 in première op Netflix en kreeg uiteindelijk twee sequels - To All the Boys: P. S. I Still Love You, dat in 2020 werd uitgebracht, en To All the Boys: Always and Forever, dat in 2021 werd uitgebracht.

6 Wat zal de zomer zijn waarin ik mooi werd?

Volgens de IMDb-pagina van de show volgt The Summer I Turned Pretty een 'liefdesdriehoek tussen een meisje en twee broers." De show draait om de 16-jarige Isabel "Belly" Conklin die haar zomer doorbrengt in de fictieve badplaats Cousins Beach met haar familie. Volgens de titelpagina van de show van Amazon Prime "zullen relaties worden getest, pijnlijke waarheden worden onthuld, en Belly zal voor altijd veranderd zijn. Het is een zomer van eerste liefde, eerste liefdesverdriet en opgroeien - het is de zomer waarin ze mooi wordt."

5 Wie zijn de hoofdrolspelers in de zomer waarin ik knap werd?

Actrice Lola Tung is gecast als Belly Conklin, de hoofdrol van de show (dit is het acteerdebuut van Tung). De andere twee delen van de liefdesdriehoek worden gespeeld door acteurs Christopher Briney en Gavin Casalegno. De twee portretteren Conrad en Jeremiah - de twee broers met wie Belly Conklin aardig in de buurt komt.

4 Wie is er nog meer in de show?

Belly's oudere broer Steven wordt gespeeld door Sean Kaufman, en haar moeder Laurel wordt gespeeld door Jackie Chung. De moeder van Conrad en Jeremiah, Susannah Fisher, wordt gespeeld door Rachel Blanchard. De rest van de cast bestaat uit Minnie Mills, Summer Madison, David Iacono, Rain Spencer en Tom Everett Scott.

3 The Summer I Turned Pretty werd uitgebracht op 17 juni

Het tienerdrama werd op 17 juni 2022 uitgebracht op Prime Video. De show is gemaakt door auteur Jenny Han en televisieschrijver Gabrielle Stanton. De twee dames dienen ook als producenten van de show, naast Karen Rosenfelt, Paul Lee, Nne Ebong en Hope Hartman. In februari 2021 kreeg de show groen licht van Amazon Studios. In april van hetzelfde jaar werd een meerderheid van de cast onthuld. De show werd uiteindelijk gefilmd in Wilmington, North Carolina.

"Het wachten is bijna voorbij totdat het publiek over de hele wereld Jenny Han's buitengewone stijl van verhalen tot leven kan zien komen op het scherm, terwijl haar nieuwe en oude fans onze opwinding delen voor seizoen één van The Summer I Turned Pretty to zijn wereldwijde debuut maken", onthult producer Paul Lee aan Variety.

2 Komt er een tweede seizoen van de zomer waarin ik mooi werd?

Terwijl seizoen één van The Summer I Turned Pretty nog niet in première gaat, heeft Amazon Studios al aangekondigd dat de show ook een tweede seizoen zal krijgen. "Toen ik besloot om Summer te verfilmen voor televisie, wist ik dat we meer dan één seizoen nodig zouden hebben om het verhaal dat we vertellen te eren", gaf auteur Jenny Han toe. "Het is mijn stoutste dromen om een pick-up voor het tweede seizoen te ontvangen voorafgaand aan de première van seizoen één. Ik ben Amazon Studios zo dankbaar voor dit geweldige blijk van vertrouwen in onze show en kan niet wachten om ons ongelooflijke team weer bij elkaar te brengen om de volgende hoofdstuk in ons verhaal."

1 Amazon is erg enthousiast over het project

Vernon Sanders, het hoofd van de wereldwijde televisie bij Amazon Studios, onthulde ook dat hij enthousiast is over het project. "Aangezien fans anticiperen op het strandplezier en de jonge romantiek in het komende eerste seizoen, zijn we verheugd om meer zomer aan te kondigen met een tweede seizoen van The Summer I Turned Pretty", zei Sanders."We kijken ernaar uit dat onze Prime Video-klanten terugkeren naar Cousins Beach met Jenny Han en haar personages terwijl ze hun coming-of-age-reis nog een seizoen voortzetten."

Aanbevolen: