Tom Cruise had Iron Man kunnen zijn (maar wees het af)

Inhoudsopgave:

Tom Cruise had Iron Man kunnen zijn (maar wees het af)
Tom Cruise had Iron Man kunnen zijn (maar wees het af)
Anonim

Tom Cruise heeft een lange en illustere carrière genoten, van actiehelden tot romantische leads tot hilarisch profane sigarenkauwende filmproducenten. Maar één ding dat Cruise nog nooit heeft gespeeld? Een superheld. Zeker, veel van de personages die hij speelt zijn zo waanzinnig onverwoestbaar dat ze net zo goed superhelden kunnen zijn.

De grens tussen Ethan Hunt en een echte superheld is zo flinterdun dat hij nauwelijks bestaat. De acteur onthulde echter dat hij halverwege de jaren '00 het dichtst in de buurt kwam van het spelen van een superheld uit een stripboek, toen hij klaar was voor de rol van Tony Stark's Iron Man in het Marvel Cinematic Universe. Natuurlijk ging de rol uiteindelijk naar Robert Downey Jr.en de rest is geschiedenis.

Tom Cruise zegt dat hij niet geschikt is voor Iron Man

Tom Cruise vliegt hoog dankzij het wereldwijde kassucces van zijn nieuwe film, Top Gun: Maverick, waarmee hij de grootste opening ooit in zijn carrière veiligstelde. Het vervolg op de klassieker uit de jaren 80 bewijst dat hij nog steeds populair is als het gaat om het grote scherm - wat de deur zou moeten openen naar meer mogelijkheden in de toekomst.

Een van die deuren van kansen zou kunnen leiden tot het Marvel Cinematic Universe. Vóór de release van Iron Man uit 2008 kreeg Cruise de kans om Tony Stark te spelen. Hij wees de rol echter af en uiteindelijk werd deze aan een andere acteur gegeven. Hij vertelde waarom hij de rol afwees en legde uit dat hij vond dat de film niet bij hem zou passen.

“[Marvel Studios] kwam op een bepaald moment naar me toe en als ik iets doe, wil ik het goed doen. Als ik me ergens voor inzet, moet het op een manier worden gedaan waarvan ik weet dat het iets speciaals gaat worden. En terwijl het in de rij stond, had ik gewoon niet het gevoel dat het zou werken. Ik moet in staat zijn om beslissingen te nemen en de film zo goed mogelijk te maken, zo ging het gewoon niet, "legde hij uit.

Gezien zijn reputatie van gedegen werk, lijkt Cruise controle over het project als een van zijn prioriteiten te hebben gewild. Zijn carrière is gebaseerd op zijn precieze gevoel voor de rollen die het beste bij hem passen en de projecten die zijn specifieke vaardigheden gebruiken.

Hij heeft over het algemeen een uitstekende radar als het gaat om het selecteren van onderdelen. Zijn films zijn gevuld met een reeks krankzinnige stunts die alleen Cruise zou durven proberen. Het is zelfs algemeen bekend dat hij zijn eigen dodelijke tartende stunts uitvoert in het CGI-tijdperk. Hij is inderdaad een van de groten van Hollywood.

Tom Cruise zegt dat Robert Downey Jr. de perfecte ijzeren man is

In een ander interview geloofde Tom Cruise zelf dat de rol van Tony Stark perfect is voor collega-acteur Robert Downey Jr. Hij zei: "Niet dichtbij en ik hou van Robert Downey Jr. Ik kan me niemand anders in die rol voorstellen en ik denk dat het perfect voor hem is." Hij en de MCU-fans waren het erover eens dat de rol van superheld was gemaakt voor Downey, hoewel hij een moeilijke weg aflegde voordat hij de kans kreeg.

We kunnen ons herinneren dat Downey de originele film een groot succes maakte met $ 585 miljoen aan de kassa wereldwijd. Hij heeft de rol meerdere keren hernomen in andere MCU-films. Hij is zo gefuseerd met de rol van Tony Stark dat, zoals Cruise zei, het moeilijk is om iemand anders in de rol voor te stellen.

Maar zullen fans ooit zien dat Tom Cruise het voorbeeld van Downey volgt en het universum van superhelden betreedt? De acteur sluit het niet uit. Wel zegt hij dat het project aan zijn eisen zou moeten voldoen. Hij legde uit: Ik kijk naar een film en ik sluit niets uit. Het is: 'Wat is het verhaal? Interesseert het me?”

De acteur voegde er verder aan toe dat het publiek hem ook interesseert, samen met de andere normen, en zei: Heb ik het gevoel dat het publiek me hier graag zou zien? Wat kan ik leren?’ En ‘Wat kan ik bijdragen?’ Zo kies ik mijn films.”

Tom Cruise heeft misschien Iron Man gemist, maar zijn carrière is hoe dan ook prima verlopen. Hij blijft de zeldzame grote Hollywood-ster die erin is geslaagd zijn naam de moeite waard te houden om in de eregalerij te staan. Misschien zal hij op een dag toegeven en lid worden van de MCU of DCEU, maar waarschijnlijk pas nadat de bron van actiefilms opdroogt.

Aanbevolen: