Shia LaBeouf wees deze klassieker van $ 225 miljoen af die zijn carrière had kunnen veranderen

Inhoudsopgave:

Shia LaBeouf wees deze klassieker van $ 225 miljoen af die zijn carrière had kunnen veranderen
Shia LaBeouf wees deze klassieker van $ 225 miljoen af die zijn carrière had kunnen veranderen
Anonim

De ster gebruikte komedie als uitweg, tijdens een moeilijke omgeving in zijn jeugd. Al op 10-jarige leeftijd deed Shia LaBeouf stand-upacts in echte clubs, iets waar anderen jaren over doen om de moed te ontwikkelen om het ook echt te proberen.

In het begin van de jaren 2000 nam zijn carrière een hoge vlucht dankzij 'Even Stevens', dat zijn lanceerplatform zou zijn voor enkele grote films in de jaren die zouden volgen.

De eerste grote hit van zijn carrière was een thriller in 2007, 'Disturbia' naast Megan Fox. Al snel presenteerde hij ' SNL ' en later kwam de miljardenfranchise ' Transformers ' aan de deur.

Sinds 2010 besloot Shia echter om zijn carrière een andere weg in te slaan. Hij wilde grote blockbusterfilms vermijden en in plaats daarvan werken aan passieprojecten. De beslissing is bewonderenswaardig, hoewel het hem een aantal grote rollen zou kosten. Eén in het bijzonder had zijn carrière ten goede kunnen veranderen.

We bekijken welke rol hij besloot af te wijzen en waarom hij nee zei. We zullen ook de film bespreken waaraan hij besloot te werken. Als hij terugkijkt, heeft hij misschien wat spijt.

Hij koos 'Wall Street: Money Never Sleeps'

De film die Shia in plaats daarvan koos, verdiende uiteindelijk de helft aan de kassa. 'Wall Street: Money Never Sleeps' was een vervolg op de Oliver Stone-film uit de jaren '80, 'Wall Street'.

Recensies waren wisselend, het werd grotendeels als een gewone film gezien. Roger Ebert vermeldde dat de film geen agressie had.

"Het is een slimme, glanzende, prachtig gefotografeerde film die de weg weet in de straat (Stones vader was een effectenmakelaar). Ik wou dat het bozer was geweest. Ik wou dat het verontwaardigd was. Misschien zijn de instincten van Stone correct en is het Amerikaanse publiek daar niet klaar voor. Ze hebben nog niet genoeg van hebzucht."

Wat Shia betreft, geloof het of niet, hij wist destijds heel weinig over waar hij aan begonnen was. Voorafgaand aan de film haastte hij zich om onderzoek te doen.

"Ik wist niets over financiën in deze film, dus ik moest alles vanaf het begin leren. Ik had een afspraak met Oliver Stone in Los Angeles en ongeveer drie of vier dagen voor die ontmoeting liep ik Schwab Investment binnen Services en vroeg hen om me door alles te leiden."

LaBeouf heeft niet alleen zijn kennis verbeterd, maar hij heeft er ook een enorme financiële boost door gekregen.

"Ik wilde zoveel mogelijk leren over het bedrijf en handelen. Ik opende een account met $ 20.000 van mijn eigen geld en begon te handelen, en de waarde van het account steeg tot $ 300.000 in twee en een halve maand."

Het was een behoorlijk leerzame ervaring voor de acteur, hoewel fans zich misschien afvragen wat er zou zijn gebeurd als hij in plaats daarvan groen licht had gegeven aan een andere aangeboden rol.

'Het sociale netwerk'

de sociale netwerkposter
de sociale netwerkposter

Zeg wat je moet zeggen over Shia's persoonlijke leven, maar voor de camera brengt hij het altijd. Shia is ook betrokken geweest bij zoveel films, sommige klassiekers waar hij nee tegen zei.

Volgens Mashable bevat de lijst met afgewezen rollen '127 Hours', 'The Bourne Legacy' en misschien wel de grootste spijt, ' The Social Network'.

LaBeouf maakte op dat moment in zijn carrière de sprong naar films met oprechtheid, in tegenstelling tot enorme blockbusters.

'The Social Network' deed het prima zonder hem, met een brutowinst van bijna $ 225 miljoen wereldwijd. Bovendien waren de recensies zeer positief, geleid door Aaron Sorkin en David Fincher, bloeide de jonge cast van Jesse Eisenberg, Andrew Garfield en Armine Hammer. We kunnen ons alleen maar voorstellen dat LaBeouf er rekening mee zou houden en wat het met zijn carrière had kunnen doen.

Desalniettemin, voel je niet al te slecht voor de ster, want hij had een druk 2011 met drie films, één van de miljardenfilms, 'Transformers: Dark of the Moon'.

Bovendien had Shia een goede tijd om te praten over een wereld die wordt gedreven door hebzucht.

"Ik denk dat waar je op Wall Street vaak mee eindigt, de jongens zijn die op school niet in het sportteam konden komen; velen van hen wilden competitieve atleten worden en kwamen terecht in de financiële wereld, wat net zo competitief als een veld. Het is een 'doden of gedood worden'-mentaliteit. Het is erg competitief - erger dan Hollywood."

Zou hij nog een soortgelijke film maken… waarschijnlijk niet, maar het was in ieder geval een nieuw avontuur, en hij mocht naast Michael Douglas schitteren, wat ook best gaaf is.

Aanbevolen: