Adam Sandler had zijn leven kunnen verliezen als hij ja had gezegd tegen deze Quentin Tarantino-rol

Inhoudsopgave:

Adam Sandler had zijn leven kunnen verliezen als hij ja had gezegd tegen deze Quentin Tarantino-rol
Adam Sandler had zijn leven kunnen verliezen als hij ja had gezegd tegen deze Quentin Tarantino-rol
Anonim

Al tientallen jaren maakt Adam Sandler fans aan het lachen met enkele iconische films zoals Big Daddy, Happy Gilmore, Billy Madison, Grown Ups en nog veel meer. Maar als hij dat wil, kan Sander ook gedijen in de "serieuze" rol. De hit Netflix film Uncut Gems was een duidelijk voorbeeld van Adams bereik als acteur en hoe hij die kan aanzetten als dat nodig is. Terugkijkend op zijn carrière is het echter duidelijk dat hij meer tevreden is met de luchtige rollen. Vraag het maar aan Quentin Tarantino. Volgens de La Times zou Tarantino Adam Sandler hebben in 'Inglorious Basterds'. Hij wilde Adam voor de rol van Donny Donowitz, een in Boston geboren Joodse Amerikaan, net als Sandler.

Ondanks de spraakmakende cast en het succes van de film, zei Sandler nee. Het is niet elke dag dat we horen dat een acteur de iconische regisseur afwijst. Adam heeft een specifieke visie voor zijn carrière en naar alle waarschijnlijkheid paste de rol gewoon niet. Gezien hoe gewelddadig de film was, zijn we het er allemaal over eens dat Sandler misschien de juiste beslissing heeft genomen. Hoewel Eli Roth niet de eerste keuze was, kreeg hij uiteindelijk de rol: "Ik had eigenlijk iemand anders in gedachten", zei Tarantino. "Dus ik schreef voor een echte Boston-man. En ik leerde Eli kennen vlak voordat ik begon het script opnieuw aan het schrijven. Eli komt uit Boston en hij is een soort van perfecte casting. In 'Death Proof' deed hij mijn dialoog net zo goed als iedereen in de film. En hij hield van het idee om zijn hand te proberen bij acteren en echt te zijn een karakter.”

Terugkijkend werd het filmproces erg gevaarlijk, zo erg zelfs dat Roth een paar seconden verwijderd had kunnen zijn van zijn leven. Sandler moet ongetwijfeld ongemakkelijk zijn geweest bij het lezen van die kop, dat zou hem kunnen zijn.

Gebrand krijgen

Eli Roth en Brad Pitt
Eli Roth en Brad Pitt

Dit is niet ongebruikelijk, soms kunnen stunts of speciale effecten erg mis gaan. Dat is precies wat er gebeurde met Eli Roth, die met enkele nare brandwonden naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij herinnert zich de ervaring: We werden bijna verbrand. Het vuur komt op. Ze dachten dat het zou branden bij 400 graden Celsius en het brandde bij 1.200. Dat is ongeveer 2.000 graden Fahrenheit! Je ziet de swastika vallen. Het was niet de bedoeling. Het was vastgemaakt met staalkabels; het staal werd vloeibaar.”

Het zou leiden tot een reis naar het ziekenhuis en Roth onthulde dat de situatie bijna dodelijk was: Ik moest naar het ziekenhuis. Ik lag op de grond, mijn voeten waren omhoog, ik had overal ijspakken … De brandweer zei nog 10 of 15 seconden dat de structuur zou zijn ingestort.”

Ondanks het succes van de film, had hij zeker een prijs, zoals de acteur het zelf zei, hij overleefde de film in veel opzichten nauwelijks. We kunnen ons niet eens voorstellen dat Sandler door dit soort strijd gaat.

Aanbevolen: