Tien mensen die Taylor Swift bij naam heeft genoemd in haar liedjes

Inhoudsopgave:

Tien mensen die Taylor Swift bij naam heeft genoemd in haar liedjes
Tien mensen die Taylor Swift bij naam heeft genoemd in haar liedjes
Anonim

Hoewel Taylor Swift vaak over haar persoonlijke leven schrijft, heeft ze de neiging om namen eruit te laten. Het is veel waarschijnlijker dat ze aanwijzingen achterlaat die haar fans met arendsogen kunnen interpreteren. Op basis van deze aanwijzingen hebben fans bepaald welke nummers over welke van haar ex-vriendjes gaan, waaronder Joe Jonas, Taylor Lautner, Harry Styles en Jake Gyllenhaal. Ze heeft ook veel liedjes geschreven over haar huidige vriend, acteur Joe Alwyn.

Sinds Scooter Braun Taylor's meesters heeft verkocht, heeft ze haar eigen versies van haar eerdere albums opnieuw opgenomen en uitgebracht. Dankzij deze heruitgaven konden fans de verhalen en mensen opnieuw bekijken die Taylor's inspiratie voor deze nummers waren. In een paar van deze nummers is Taylor afgedwaald van haar patroon van discreet zijn en heeft ze zelfs specifieke namen in de teksten genoemd. Ze heeft ook extra namen genoemd op haar nieuwere folklore en steeds meer albums. Lees verder om erachter te komen welke namen ze noemt en waarom ze ze noemt.

10 Tim McGraw In "Tim McGraw"

Taylor opende haar titelloze debuutalbum met een nummer vernoemd naar countryzanger Tim McGraw. Ze schreef dit nummer als eerstejaarsstudent op de middelbare school tijdens haar wiskundeles. Ze zingt over hoe ze wilde dat haar toenmalige vriend haar zou herinneren door haar favoriete nummer van Tim McGraw, "Can't Tell Me Nothin'", nadat hij was verhuisd naar de universiteit. Tijdens haar reputatietournee mocht ze "Tim McGraw" uitvoeren met Tim en zijn vrouw Faith Hill.

9 trok in "Teardrops On My Guitar"

In het hartverscheurende nummer 'Teardrops On My Guitar' zingt Taylor over haar verliefdheid op een klasgenoot genaamd Drew Dunlap. Ze vertelt hoe Drew met haar over zijn vriendin zou praten en hoe ze wanhopig zelf zijn vriendin wilde zijn. In 2015 werd Dunlap gearresteerd wegens kindermishandeling, dus het is veilig om te zeggen dat ze toch beter af was zonder hem.

8 Cory In "Blijf Mooi"

Taylor noemde nogal wat namen op haar debuutalbum. Ze heeft een ander nummer genaamd "Stay Beautiful", waar ze zingt over een man genaamd Cory. Ze zingt: "Cory's ogen zijn als een jungle / Hij lacht, het is als de radio." Ondanks dat ze helemaal verliefd op hem leek, ging ze niet echt uit met Cory. Taylor gaf toe: "Dit is een nummer dat ik heb geschreven over een man met wie ik nooit heb gedate."

7 Stephen In "Hey Stephen"

Op haar tweede album Fearless schreef Taylor een nummer genaamd 'Hey Stephen'. Stephen is eigenlijk Stephen Barker Liles van Love and Theft, de groep die voor haar opende tijdens haar Fearless-tour. Ze vertelde Philadelphia Magazine: "Dit is een man op wie ik verliefd was. Ik schreef over al deze redenen waarom hij bij mij zou moeten zijn in plaats van andere meisjes." Stephen reageerde op dit nummer met zijn eigen "Try To Make It Anyway."

6 John In "Dear John"

On Speak Now, Taylor's nummer "Dear John" gaat over haar ex-vriend John Mayer. Gezien het feit dat er een leeftijdsverschil van 12 jaar was tussen het paar, vertelt Taylor hoe ze vond dat John tijdens hun relatie misbruik maakte van haar jeugd en onschuld. Ze zingt: "Denk je niet dat ik te jong was om ermee te sollen?" In 2013 reageerde John op Taylor op zijn nummer "Paper Doll".

5 Rebekah In "The Last Great American Dynasty"

Op haar folkloristische album zingt Taylor over Rebekah Harkness, de socialite en oprichter van het Harkness Ballet, die eerder eigenaar was van het herenhuis in Rhode Island (ook bekend als "Holiday House") dat Taylor nu bezit. Taylor schrijft over hoe ze zich verhoudt tot het oordeel dat Rebekah van anderen kreeg voor haar persoonlijkheid en grootse feesten.

4 Betty, Inez en James In "Betty"

Een paar nummers van Taylors folklore-album waren gebaseerd op een tienerliefdesdriehoek die Taylor creëerde. De liefdesdriehoek heeft betrekking op James en het titulaire personage van dit nummer, Betty. Dit nummer noemt ook een personage genaamd Inez. Veel fans weten dat Blake Lively en Taylor Swift beste vrienden zijn (vooral omdat Blake te gast was op Taylor's "Holiday House"-feesten), dus het was passend dat Taylor de personages in dit nummer noemde naar Blake's drie dochters met Ryan Reynolds.

3 Dorothea In "Dorothea"

Dorothea was het eerste nummer dat Taylor schreef voor haar album voor altijd. Hoewel er veel theorieën zijn over hoe Taylor de naam kreeg, is er een gerucht dat de naam van Dorothea West komt. In 1938 werd een meisje genaamd Marjorie West vermist in Pennsylvania, en de naam van haar zus was Dorothea. Gezien Taylors roots in Pennsylvania en haar andere nummer genaamd 'Marjorie', zou Taylor op deze tragedie kunnen zinspelen.

2 Marjorie In "Marjorie"

"marjorie" gaat over de overleden grootmoeder van Taylor, Marjorie Finlay. Marjorie was een operazangeres en zij was een deel van de reden waarom Taylor besloot zelf zangeres te worden. Taylor heeft uitgelegd dat het proces van het maken van deze track 'emotioneel' voor haar was. Ze zei: "een van de moeilijkste vormen van spijt om door te werken, is de spijt dat je zo jong bent toen je iemand verloor dat je niet het perspectief had om te leren en te waarderen wie ze waren."

1 Este In "No Body, No Crime"

"no body, no crime" is een liefdesdriehoek moordmysterie lied dat Taylor zingt met HAIM. Taylor is erg close met de Haim-zussen en ze koos ervoor om het hoofdpersonage van het nummer naar Este Haim te vernoemen. Ze noemt zelfs Este's favoriete restaurantketen, Olive Garden, in de tekst. Taylor vroeg de zussen pas om mee te zingen nadat ze de tekst zelf had geschreven.

Aanbevolen: