Een wetenschapper heeft een unieke duizendpoot genoemd naar Taylor Swift

Inhoudsopgave:

Een wetenschapper heeft een unieke duizendpoot genoemd naar Taylor Swift
Een wetenschapper heeft een unieke duizendpoot genoemd naar Taylor Swift
Anonim

Beroemdheidsstatus brengt tal van voordelen met zich mee. Van luxegoederen tot superieure ervaringen, een van de sterren heeft voordelen die de meeste mensen zich alleen maar kunnen voorstellen. En Taylor Swift, die meerdere prijzen in de muziekindustrie heeft gewonnen, waaronder een Emmy, heeft onlangs een uitzonderlijke behandeling gekregen die velen misschien niet overwegen.

Met al die roem en rijkdom zouden mensen een geweldig leven verwachten. Designerkleding, snelle voertuigen, grote huizen en gastronomische ma altijden lijken vrij standaardvoordelen te zijn voor iemand die de top van de entertainmentindustrie heeft bereikt.

Wat fans zich misschien niet realiseren, is dat alle volgers van Taylor op de wereld zijn en hun eigen stempel drukken op hun gebied, en sommigen van hen zijn entomologen. In feite heeft een wetenschapper onlangs een duizendpoot met verdraaide klauw genoemd naar Taylor Swift.

Taylor Swift heeft een duizendpoot naar haar vernoemd

Het hebben van een bug die naar haar is vernoemd, staat waarschijnlijk niet hoog op de prioriteitenlijst van Taylor Swift. Het is waarschijnlijk niet zo'n prestigieuze eer voor de zangeres - vooral gezien haar record en prestaties in de industrie. Hoewel het een voorrecht is voor beroemdheden als beroemdheden, is het een beetje raar om een wezen te hebben.

Nu kan de populaire singer-songwriter een ongebruikelijke plaat toevoegen aan haar groeiende lijst met onderscheidingen: een nieuwe duizendpootsoort die naar haar is vernoemd. Het wezen in kwestie is een duizendpoot met verdraaide klauwen genaamd Nannaria swiftae, een van de 17 nieuwe soorten die zijn geïdentificeerd door Dr. Derek Hennen, een entomoloog en myriapodoloog. Maar waarom bedacht de wetenschapper het om het naar Taylor Swift te noemen?

Dr. Dat maakte Hennen begin 2022 bekend op zijn Twitter-pagina. Hij zei dat hij als fan de geleedpotige naar de zanger noemde om zijn waardering voor zijn idool te tonen.“Deze nieuwe duizendpootsoort is Nannaria swiftae: ik heb hem vernoemd naar [Taylor Swift]! Ik ben een grote fan van haar muziek, dus ik wilde mijn waardering tonen door deze nieuwe soort uit Tennessee naar haar te noemen. Een grote eer!”

Ondanks hun griezelige uiterlijk zijn duizendpoten gunstig voor ons milieu. Ze eten rottend plantaardig materiaal en geven mineralen af aan de bodem, waardoor deze wordt verrijkt. De onschadelijke dieren zijn bekwame gravers die het grootste deel van hun tijd ondergronds doorbrengen. Ze produceren chemische gifstoffen wanneer ze worden bedreigd, die een potentieel roofdier ontmoedigen maar niet doden.

Taylor Swift's fans gemengde reacties op het nieuws

De zangeres heeft haar mening over het eerbetoon van de wetenschapper nog niet openbaar gemaakt. Dit bracht haar fans ertoe haar stilte te omschrijven als 'oorverdovend'. Ze stroomden naar sociale media om hun verbazing en ongeloof over het nieuws te uiten.

One Swiftie schreef: "Niet om serieus te zijn of iets anders dan het stilzwijgen van Taylor Swift op de duizendpoot die naar haar is vernoemd, is echt oorverdovend." Een andere fan merkte op dat, gezien de "schattige en nerdy" persoonlijkheid van de zangeres, ze zeker "er iets over zou willen zeggen".

Een fan schreef: "Het bereik van haar invloed. Ik ga nu zeker iets ontdekken om het naar haar te vernoemen.” Een ander merkte op: "Op dit moment zijn Swifties letterlijk overal op deze planeet en ook daarbuiten!!!" terwijl iemand grapte, "en ze zeggen dat ze geen invloed heeft … zelfs de miljoenpoten stromen."

Ondertussen voelde niet iedereen hetzelfde en zag deze daad als een belediging voor hun idool. Een verwarde fan merkte op: Ik weet nog steeds niet of dat een belediging of een eer is. Ik kan niet beslissen', terwijl een ander opmerkte: 'De bedoelingen hiervan zijn zo, zo lief, maar ik heb het gevoel dat veel mensen haar als beledigend kunnen en zullen beschouwen…'

Taylor Swift, een 11-voudige Grammy Award-winnaar, zou zich ongetwijfeld vereerd moeten voelen dat haar naam op zo'n indrukwekkende manier wordt doorgegeven. Ze is een van de beroemdheden die dit voordeel heeft ontvangen, maar ze is niet de enige!

Wetenschappers noemden ook een insect naar koningin Beyoncé. De beyonceae-vlieg komt alleen voor in het noorden van Queensland, Australië. De soort dazen is zeer zeldzaam, wat ook de superster en haar scala aan talenten zou kunnen beschrijven. De ontdekking en naamgeving vonden plaats in 2012, maar de kans is vrij groot dat ze te veel te vertellen had over de bug ter ere van haar.

Bovendien hebben wetenschappers een superoud fossiel ontdekt met enkele onderscheidende kenmerken. Het nieuwe fossiel, Kootenichela deppi genaamd, dankt zijn naam aan zijn schaarachtige klauwen. Weet je nog hoe Johnny Depp Edward Scissorhands speelde? Daar kwam de inspiratie voor het fossiel vandaan.

Taylor Swift, Johnny Depp en Queen Bey zijn ook niet de enigen; veel beroemdheden hebben het voorrecht gekregen om onderzoekers en entomologen te beïnvloeden in hun naamgevingspraktijken.

Aanbevolen: