Dit is hoe Taylor Swift en haar vriend samen liedjes schrijven

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Taylor Swift en haar vriend samen liedjes schrijven
Dit is hoe Taylor Swift en haar vriend samen liedjes schrijven
Anonim

Taylor Swift onthult vaak weinig over haar relaties in de pers, en haar relatie met haar Engelse acteur-vriend Joe Alwyn is niet anders geweest. Het schattige stel ontmoette elkaar ergens in 2016, maar er wordt nog steeds gespeculeerd door fans over wanneer hun eerste ontmoeting precies plaatsvond. Hoe dan ook, het paar lijkt meer te hebben dan alleen romantische chemie tussen hen twee. Het paar werkte samen aan verschillende nummers op Swift's folkloristische en e vermore-albums.

Zoals met de meeste van haar eerdere relaties, is het meeste dat Swift over haar relatie met Alwyn heeft onthuld, te danken aan haar songwriting. Het komt echter zelden voor dat ze daadwerkelijk met haar vriendjes samenwerkt aan haar liedjes. In 2016 werd Swift gecrediteerd voor het co-schrijven van ex-vriend Calvin Harris' hit "This Is What You Came For" onder het pseudoniem "Nils Sjöberg". Deze keer werd Swifts huidige vriend gecrediteerd als co-schrijver en co-producer van veel van de nummers van haar pandemische lockdown-albums, waardoor velen zich afvragen hoe deze samenwerkingen tot stand kwamen.

9 Welke nummers hielp Joe Alwyn Taylor Swift bij het schrijven?

Tijdens de pandemische lockdown in 2020 werkte Alwyn met Swift aan een aantal van de hits uit haar folklore en steeds meer albums. Onder het pseudoniem William Bowery wordt Alwyn gecrediteerd met het co-schrijven van "ballingschap" en "betty" voor Swift's folklore-album. Hij wordt ook gecrediteerd voor het co-produceren van 'ballingschap', 'betty', 'mijn tranen ketsen', 'augustus', 'dit probeer ik' en 'illegale affaires'. Op Swift's evermore album hielp Alwyn de ster met het schrijven van 'champagne problems', 'coney island' en 'evermore'.

8 Alwyn en Swift schrijven graag samen droevige liedjes

Ondanks het feit dat ze een gelukkige relatie hebben, geniet het paar ervan om samen droevige liedjes te schrijven. Swift legde in een Apple Music-interview met Zane Lowe uit dat ze allebei "echt dol zijn op droevige liedjes". Swift gaf ook inzicht in hoe een belangrijk deel van haar relatie met Alwyn hun gedeelde muzieksmaak was, vooral als het gaat om droevige liedjes.

7 Hoe schreven Joe Alwyn en Taylor Swift samen?

Hoewel de pandemische lockdowns velen tot wanhoop brachten, gaven ze Alwyn en Swift de kans om samen te werken aan niet één maar twee albums. Alwyn beschreef hun samenwerking als het "meest toevallige wat er in de lockdown kan gebeuren". Swift hoorde toevallig Alwyn spelen wat nu de melodie van "ballingschap" is op de piano en zingen wat het openingsvers van het lied zou worden. Swift vertelde Zane Lowe van Apple Music dat het paar "steeds meer" schreef met een soortgelijk proces.

6 Wat zegt Taylor Swift over hun samenwerkingen?

In Swift's Disney+ documentaire Folklore: The Long Pond Studio Sessions, onthulde Swift dat het couplet dat Alwyn schreef voor "ballingschap" uiteindelijk werd gezongen door Bon Iver's Justin Vernon in een duet met Swift. Swift vertelde dat zowel zij als Alwyn grote fans zijn van Bon Iver, waardoor Swift te nerveus werd om zelfs producer Aaron Dessner te vragen om het nummer naar Vernon te sturen. Toen Dessner uiteindelijk de demo naar Vernon stuurde, stemde Vernon er niet alleen mee in om Alwyn's couplet te zingen, maar, tot grote opwinding van Swift, schreef hij uiteindelijk ook de brug voor het nummer.

5 Hoe koos Joe Alwyn zijn pseudoniem William Bowery?

Alwyns pseudoniem was William Bowery, en hij onthulde onlangs hoe hij het koos. Alwyn vertelde Kelly Clarkson dat zijn pseudoniem de combinatie is van de voornaam William van zijn overgrootvader en de naam van een gebied in New York dat Alwyn bezocht toen hij daarheen verhuisde. Alwyn legde uit dat ze een pseudoniem gebruikten om fans naar de nummers te laten luisteren zonder in eerste instantie te beseffen dat hij achter hen stond.

4 Swift en Alwyn wonnen een Grammy voor hun songwriting

Bij de Grammy Awards van 2021 won Swift Album van het Jaar voor folklore, waardoor Alwyn ook een Grammy-winnaar werd. Deze eer maakte Swift de eerste vrouwelijke artiest die drie keer Album van het Jaar won. Swift won haar eerste Album of the Year-prijs voor Fearless en haar tweede voor 1989.

3 Wie schrijft de meeste nummers van Taylor Swift?

Het komt niet vaak voor dat Swift samenwerkt met haar vriendjes, maar enkele van haar grootste hits zijn het resultaat van samenwerkingen met andere songwriters en producers. Swift werkt regelmatig samen met Jack Antonoff van Bleachers, Aaron Dessner van The National en Ed Sheeran. Swift heeft in haar eentje meer dan vijftig nummers geschreven. Voor de nummers op haar albums die ze niet zelf schreef, wordt ze gecrediteerd als co-schrijver.

2 Welke nummers heeft Swift over Alwyn geschreven?

Alwyn is niet alleen de medewerker van Swift, maar hij dient ook als haar muze. Veel van Swift's nummers op haar reputatie (2017) en Lover (2019) albums lijken over haar relatie met Alwyn te gaan. Swift's nummers "Gorgeous", "London Boy", "Paper Rings" en "Lover" zijn geïnspireerd op Swifts relatie met Alwyn, waaronder zijn blauwe ogen, zijn Londense afkomst en zelfs het leren kennen van zijn jongere broer Patrick.

1 Zal Joe Alwyn meer liedjes schrijven met Taylor Swift?

Vanaf nu, nee. In een interview met Elle magazine verklaarde Alwyn dat hij momenteel niet van plan is om in de toekomst meer muziek te schrijven. Alwyn is momenteel bezig met acteren. Hij speelde onlangs in Hulu's miniserie-aanpassing van Sally Rooney's roman Conversations with Friends, en zijn volgende film, The Stars at Noon, wordt op 25 mei uitgebracht. Maar gezien het feit dat Swift en Alwyn's samenwerkingen op folklore en eeuwigheid ook niet gepland waren, zeg nooit nooit?

Aanbevolen: