Gisele Bündchen kwam dicht bij 'Hitting Rock Bottom' tijdens het daten met Leonardo DiCaprio

Inhoudsopgave:

Gisele Bündchen kwam dicht bij 'Hitting Rock Bottom' tijdens het daten met Leonardo DiCaprio
Gisele Bündchen kwam dicht bij 'Hitting Rock Bottom' tijdens het daten met Leonardo DiCaprio
Anonim

Toen ze de modescene veroverde, werd Gisele Bündchen een niet te stoppen kracht. Sinds haar grote doorbraak eind jaren 90 is deze Braziliaanse schoonheid een catwalkfavoriet geworden van veel ontwerpers. Ze won ook fans van over de hele wereld, en daarom was het geen verrassing toen het tijdschrift Rolling Stone Bündchen in 2004 uitriep tot 'Mooiste meisje ter wereld'.

Terugkijkend was het leven echter niet allemaal gelukkig en glamoureus voor Bündchen. In feite beschouwt ze die tijd als een dieptepunt in haar leven.

Te midden van al haar succes had Gisele Bündchen het gevoel dat ze 'de bodem zou raken'

Bündchen begon met modellenwerk toen ze nog maar 14 was. Vanuit haar geboorteland Brazilië vloog ze de halve wereld over naar Tokio voordat ze voor Alexander McQueen in Londen liep en werd erkend als 'het lichaam'. Kort daarna veroverde Bündchen de modewereld stormenderhand.

Zo was ze overal tegelijk. Niemand kon genoeg krijgen van Bündchen terwijl ze liep voor onder meer Christian Dior, Balenciaga, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Michael Kors, Valentino, Missoni en Louis Vuitton.

Op het hoogtepunt van haar carrière domineerde Bündchen moeiteloos de catwalks toen ze een van de meest gewilde modellen ter wereld werd. Slechts een select aantal kreeg ooit de titel supermodel, en zij was een van hen. Bündchen tekende in 2000 ook beroemd een contract van $ 25 miljoen met Victoria's Secret en werd daarna meerdere jaren op rij het bestbetaalde model ter wereld.

Zoals verwacht, werd het datingleven van Bündchen ook een onderwerp van fascinatie voor de meesten. In de loop der jaren was ze gekoppeld aan beroemdheden als Josh Hartnett en Chris Evans (wat Bündchen heeft ontkend). Het model had ook een knipperlichtrelatie met acteur Leonardo DiCaprio, een van de meest begeerde vrijgezellen in Hollywood.

Hoewel het zeker leek alsof alles goed ging, had Bündchen het moeilijk en ze kon het voelen.

“Van de buitenkant leek het alsof ik alles had, en ik was pas 22 jaar oud. Van binnen voelde ik me alsof ik een dieptepunt had bereikt', bekende Bündchen in een recent interview. Dit is niet de eerste keer dat ze zich uitspreekt over de giftigheid die gepaard ging met haar roem en misschien wel de spraakmakende Hollywood-romantiek.

De afgelopen jaren vertelde ze hoe paniekaanvallen frequenter werden naarmate haar carrière van de grond kwam. Het enige waar ik toen om gaf, was om zo te zijn. Zoals, ik wilde erbij horen, ik wilde dat mensen me aardig vonden, en het was belangrijk voor mij, dus ik deed mijn best om ja tegen iedereen te zeggen. Ik wilde iedereen een plezier doen', herinnert Bündchen zich.

“God verhoede dat ik iemand zou teleurstellen. En hey, daarom kreeg ik paniekaanvallen.”

Ondanks hoe ze zich voelde, hield ze haar strijd voor zichzelf en bleef ze doorgaan. "Ik dacht dat ik misschien niet het recht heb, iedereen maakt zoveel moeilijke dingen mee in de wereld, en ik heb niet het recht om me zo te voelen", zei Bündchen. "Dus ik zou het onderdrukken, en hoe meer ik het onderdrukte, hoe groter het werd."

Ze dacht er op een gegeven moment zelfs aan om van een balkon te springen, maar slaagde erin die gedachte uit haar hoofd te zetten.

Om de druk van haar leven het hoofd te bieden, wendde het model zich tot ongezond eten en veel cafeïne. “Ik at elke avond biefstuk en friet. Ik dronk een fles wijn en rookte sigaretten en nam een mokka-cappuccino als ontbijt. Dat was niet zo goed', bekende Bündchen.

"Het waren ups en downs, het waren geen drugs, maar ik kon niet slapen omdat ik overdag zoveel koffie dronk."

Gisele Bündchen is gezonder geworden om haar strijd aan te pakken

Uiteindelijk kwam Bündchen tot het besef dat de sleutel tot genezing van haar lichaam en ziel was om te ontgiften, alcohol, sigaretten, suiker, granen, zuivel en zelfs cafeïne af te zweren. Het model koos ook voor een holistische benadering van wellness, geïnspireerd door haar eigen 'medicijnvrouw' van een grootmoeder die 'voor alles thee had'.

Bündchen heeft ook meer plantaardig voedsel in haar dieet opgenomen, en zelfs ma altijden gemaakt met ingrediënten uit haar eigen moestuin.

Wat betreft de paniekaanvallen, ze wist ook dat er geen snelle oplossing voor was. "Het idee dat het nemen van één pil mijn problemen kan oplossen, heeft me altijd verkeerd gevoeld, want dat was nooit mijn ervaring", zei Bündchen. "Als je een pleister op een snee doet, betekent dit niet dat het zal verdwijnen." In plaats daarvan concentreerde ze zich op meditatie en 'ademhalingswerk'.

Vandaag heeft Bündchen meer balans gevonden, haar carrière nastrevend en tegelijkertijd genietend van haar samengesteld gezin met echtgenoot Tom Brady. Ze is ook merkbaar vrolijker. "Ik denk dat ik me op mijn veertigste beter voel dan toen ik in de twintig was en niet alleen fysiek, omdat ons allemaal wordt verteld dat het leven voorbij is op mijn veertigste, en ik heb het gevoel dat ik nog maar net begin", zei Bündchen zelfs.

Aanbevolen: