Waarom zoveel mensen denken dat Amy Schumer het verdient te worden geannuleerd

Inhoudsopgave:

Waarom zoveel mensen denken dat Amy Schumer het verdient te worden geannuleerd
Waarom zoveel mensen denken dat Amy Schumer het verdient te worden geannuleerd
Anonim

Amy Schumer is bekend met controverse, sterker nog, ze heeft er praktisch haar werk van gemaakt. Nadat ze door de rangen was gestegen als een edgy stand-upcomedian, vertakt ze zich al snel in de wereld van televisie en film, met in de hoofdrol in hitfilms en haar eigen tv-show Inside Amy Schumer, die 4 seizoenen op Central werd uitgezonden.

Maar niet iedereen is een fan van de komiek. Sommigen zijn zelfs zo ver gegaan dat ze haar ervan beschuldigen een grappendief te zijn, wat volgens sommigen het ergste is waar je van beschuldigd kunt worden in de comedywereld. Hoewel de meningen over de annuleringscultuur gemengd zijn, smeken sommigen Schumer om geannuleerd te worden. Hier zijn een paar redenen waarom;

8 FWIW, vrouwelijke comedians hebben de neiging om veel haat te krijgen

Ten eerste, om eerlijk te zijn tegenover Schumer, moet worden opgemerkt dat vrouwelijke comedians vaak veel meer haat krijgen dan mannelijke comedians. Online trollen lijken te genieten van het belasteren van vrouwen die banen aannemen die in het verleden door mannen werden gedomineerd, en stand-upcomedy is daar een van. Dus hoewel Amy Schumer een aantal twijfelachtige dingen heeft gezegd en gedaan, is het belangrijk op te merken dat niet iedereen zijn kritiek te goeder trouw is.

7 Ze was het eens met de problematische opmerkingen van Lena Dunham

Dat gezegd hebbende, Schumer heeft haar voet meer dan eens in haar mond gestopt. Een van haar meest beruchte momenten van ineenkrimpen was toen ze in 2016 een podcast deed met Lena Dunham. Het paar ventileerde over het Met Gala, waar ze allebei een hekel aan hadden, maar Dunham zei dingen die als racistisch en egoïstisch werden beschouwd. Dunham beschuldigde atleet Odell Beckham Jr. van seksisme en vrouwenhaat omdat hij niet met haar wilde praten. Sociale media wezen er snel op dat het feit dat Beckham geen gesprek met Dunham begon, niet betekende dat hij haar beoordeelde op haar uiterlijk. Dunham verontschuldigde zich al snel, maar tijdens de betreffende podcast stemde Schumer ermee in en steunde hij de opmerkingen van Dunham. Dit viel ook niet goed bij het publiek.

6 Amy Schumer ondersteunde Amber Heard

Schumer was een van de weinige celebs die aanvankelijk de kant van Amber Heard koos tijdens haar rechtszaak met Johnny Depp. Toen het nieuws over het vonnis dat in het voordeel van Johnny was bekend werd gemaakt, verklaarde Schumer publiekelijk dat het "een trieste dag was voor vrouwenrechten". Ze verwijderde echter kort daarna haar berichten ter ondersteuning van Heard, misschien vanwege de reacties van Depp-fans en -supporters.

5 Sommigen waren niet cool met haar kijk op het Will Smith-incident

Ze verstoorde ook wat veren, vooral in de zwarte gemeenschap, toen ze zei dat ze "getriggerd" was nadat ze Will Smith Chris Rock zag slaan tijdens de Oscars van 2022. Velen op sociale media, waaronder Wayne Brady (die de komiek op een Tik Tok-livestream afkeurde), voerden aan dat dit egocentrisch was en in zekere zin racistisch omdat het een blanke vrouw was die een dispuut maakte over twee zwarte mannen over zichzelf.

4 Haar films doen het niet zo goed als vroeger

Hoewel dit niet per se een opzegbare overtreding is, wijzen haar tegenstanders er snel op dat haar laatste paar films en stand-upspecials in de soep liepen in vergelijking met haar succesvolle films zoals Trainwreck. Degenen die graag zien dat Schumer wordt geannuleerd, gebruiken dit zowel als voer tegen haar als als bewijs dat ze moet gaan.

3 Amy Schumer is beschuldigd van racisme

Toen Beyonce's nummer "Formation" uitkwam, prezen velen het stuk omdat het zoveel positiviteit en kracht bracht in de representatie van zwarte vrouwen. Schumer besloot dat het een goed idee zou zijn om de draak te steken met het album en de video van haar show Inside Amy Schumer.

De reacties op de sociale media waren snel en intens. Velen zeiden dat Schumer toondoof was en de zwarte gemeenschap kleineerde. Schumer verontschuldigde zich niet en speelde in plaats daarvan het slachtoffer en klaagde dat ze recht had op vrijheid van meningsuiting. Velen antwoordden toen dat ze het punt miste en zich opnieuw bezighield met kwesties waarover ze niet de bevoegdheid heeft om over te praten.

2 Ze is beschuldigd van classisme

In een Zoom-gesprek met Jameela Jamil en Chelsea Handler maakte Jamil opmerkingen die steun gaven aan wat het internet 'meisjesbaasfeminisme' noemt. Girl Boss-feminisme is het idee dat seksisme kan worden aangepakt door meer vrouwelijke bazen en meer door vrouwen geleide werkplekken te hebben. Dit verschilt van socialistisch feminisme, dat draait om het organiseren van arbeidersvrouwen samen met mannelijke kameraden. Socialistische feministen op sociale media haalden vooral uit naar Jamil, maar Schumer en Handler kregen ook een deel van de woede. Schumer was het volledig eens met de opmerkingen van Jamil. Voor de goede orde, Schumer heeft ooit een ober een fooi van $ 1.000 gegeven, dus het is niet alsof ze een hekel heeft aan de arbeidersklasse.

1 Amy Schumer is beschuldigd van het stelen van grappen

Het stelen van grappen is een van de ergste dingen waarvan een komiek kan worden beschuldigd, en als de beschuldiging kan worden bewezen, kan het de carrière van een stripverhaal ruïneren. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen Joe Rogan Carlos Mencia uitriep voor het stelen van zijn grappen. Schumer is door verschillende mensen beschuldigd van het stelen van grappen, en er zijn zelfs YouTube-video's die de grappen van Schumer vergelijken met andere komieken die soortgelijke grappen voor haar maakten. Comedians als Kathleen Madigan, Wendy Liebman en Tammy Pescatelli hebben haar er allemaal van beschuldigd een schaamteloze grappenmaker te zijn. Schumer deed een leugendetectortest om te bewijzen dat ze geen dief is, maar dit overtuigde niet al te veel mensen omdat bewezen is dat leugendetectortests onbetrouwbaar zijn.

Aanbevolen: