Is The Northman het kijken waard? Dit is wat de recensies zeggen

Inhoudsopgave:

Is The Northman het kijken waard? Dit is wat de recensies zeggen
Is The Northman het kijken waard? Dit is wat de recensies zeggen
Anonim

Als mensen de naam Skarsgård horen in verband met een Vikingverhaal, denken ze meestal automatisch aan Gustaf Skarsgård. De Zweedse acteur speelde het excentrieke personage Floki in Vikings, de epische actie-avonturenserie van History Channel.

Gustaf komt uit een van de illustere acteerfamilies van de moderne tijd: zijn vader is Stellan Skarsgård, bekend van films als King Arthur en Good Will Hunting.

De 71-jarige heeft in totaal acht kinderen. Naast Gustaf zijn ook zijn andere zonen Alexander, Bill en V alter acteurs. Bill staat bekend om het spelen van Pennywise the Dancing Clown in de films It and It Chapter Two.

Alexander is de eerstgeborene en misschien wel de meest succesvolle van alle broers, hoewel hij in de eerste plaats nooit acteur wilde worden. Toen hij echter zijn groove vond, speelde hij in producties als True Blood en Big Little Lies.

Zijn optreden in de laatste was zo goed, hij won een Emmy, een Golden Globe, een Critics Choice TV Award en een SAG Award.

Alexander Skarsgårds meest recente rol was in de Viking-epische geschiedenisdramafilm The Northman, waarin hij samen met Nicole Kidman en de Queen's Gambit-ster Anya Taylor-Joy schittert.

Wat is het uitgangspunt van 'The Northman?'

Het idee van The Northman als film werd bedacht door Alexander Skarsgård zelf, samen met Robert Eggers, die uiteindelijk de film regisseerde en meeschreef.

Volgens Rotten Tomatoes is The Northman het verhaal van 'Prins Amleth, [die] op het punt staat een man te worden wanneer zijn vader op brute wijze wordt vermoord door zijn oom, die de moeder van de jongen ontvoert. Twee decennia later is Amleth nu een Viking die op een missie is om zijn moeder te redden, zijn oom te vermoorden en zijn vader te wreken.'

Moon Knight-acteur Ethan Hawke speelt koning Aurvandill War-Raven, de vader van Amleth die wordt vermoord door zijn broer, Fjölnir the Brotherless. De Deense acteur Claes Bang speelt de rol van Fjölnir.

Nicole Kidman speelt koningin Gudrún, de moeder van Amleth en de vrouw van koning Aurvandill. Een jonge versie van Amleth wordt gespeeld door de Britse acteur Oscar Novak, waarbij Alexander Skarsgård de volwassen Amleth speelt, erop uit om zijn moeder te redden en wraak te nemen.

Willem Dafoe, Kate Dickie (Game of Thrones, Star Wars: The Last Jedi) en de IJslandse zanger Björk zijn enkele van de sterren die de rest van de cast vormen.

Wat zeggen de recensies over 'The Northman'?

De kritische consensus van The Northman op Rotten Tomatoes is vrij positief en prees de productiewaarde die door de regisseur werd uitgevoerd.

‘Een bloederig wraak-epos en adembenemend visueel wonder, The Northman vindt dat filmmaker Robert Eggers zijn reikwijdte uitbreidt zonder iets van zijn kenmerkende stijl op te offeren,’ luidt de consensus.

Een algemene publieksrecensie biedt ook lof voor de film, zij het met een kanttekening: 'Je zou gefrustreerd kunnen zijn als je iets eenvoudigs verwacht, maar kijkers die op zoek zijn naar een kunstzinnig - en bloederig - Viking-wraakverhaal hebben gewonnen wees niet teleurgesteld door The Northman.'

De meeste recensies van de film zijn aan de positieve kant, met slechts een paar onvermijdelijke twijfels over de diepte ervan.

‘Als het bedoeld was als een provocerende meditatie over vrije wil en wraak, en een bloederig, visceraal, nauwgezet gedetailleerd spektakel, levert het misschien alleen het spektakel op’, stelt een van de negatieve recensies.

Criticus Sarah Ward van Concrete Playground heeft een veel helderder perspectief, verwijzend naar The Northman als 'een adembenemende filmische aanval die op slimme wijze hel verandert in filmhemel'.

Een fan prijst de film ook op de site en definieert hem als 'een prachtig en gedurfd epos dat zowel ouderwets als opwindend nieuw aanvoelt'.

Hoe presteerde ‘The Northman’ aan de kassa?

The Northman is geproduceerd door onder meer studio's Regency Enterprises en Perfect World Pictures. In totaal hebben ze een productiebudget van aanzienlijk meer dan $ 70 miljoen geïnjecteerd.

De film werd vervolgens zowel in de bioscoop uitgebracht in de Verenigde Staten, als op DVD/Blu-ray, evenals Video on Demand (VOD). Hoewel het project het redelijk goed deed in de laatste twee markten, waren de opbrengsten aan de kassa behoorlijk teleurstellend.

Tegen het oorspronkelijke budget (dat naar verluidt niet meer dan $ 90 miljoen bedroeg), slaagde The Northman er slechts in om in totaal $ 68 miljoen op te halen in bioscopen over de hele wereld. Naast de Verenigde Staten werd de film ook vertoond in landen als Denemarken, Ecuador, het VK en Letland.

Regisseur Robert Eggers troostte zich met het feit dat de film goed presteerde op VOD, aangezien hij het falen van de kassa toeschreef aan de gevolgen van de wereldwijde COVID-pandemie. “Ben ik teleurgesteld dat we drie tot vier weken later op VOD zitten omdat dat de manier is waarop dingen worden gedaan in de post-COVID-wereld? Ja, 'zei hij in mei tegen de Daily Beast. "Maar het doet het geweldig op VOD, dus daar ga je."

Aanbevolen: