Johnny Carson begon de carrières van al deze enorme sterren

Inhoudsopgave:

Johnny Carson begon de carrières van al deze enorme sterren
Johnny Carson begon de carrières van al deze enorme sterren
Anonim

Tegenwoordig trekt The Tonight Show voornamelijk gasten die al grote sterren zijn, maar vroeger, toen het werd gehost door Johnny Carson, was het gebruikelijk dat ontluikende sterren en onbekenden hun televisiedebuut maakten in de show. De sleutel tot een succesvolle run op The Tonight Show destijds was één regel: maak Johnny aan het lachen. Als je Johnny Carson aan het lachen maakte, en als hij je uitnodigde op de bank, zou je vrijwel zeker de volgende grote ster worden.

Het had vele namen, de "Call To The Couch", "The Carson Springboard", enz. Hoe je het ook noemt, veel sterren gaven toe dat ze hun roem en fortuin te danken hebben aan de magische aanraking van Johnny Carson. Hier zijn er maar een paar, en grappig genoeg gingen velen door met het hosten van hun eigen talkshows.

14 Andy Kaufman

Kaufman stierf in de jaren tachtig, maar hij blijft een van de meest legendarische komieken vanwege zijn bizarre stukjes en zijn openbare grappen. Nadat Kaufman zijn bizarre stukjes aan de wereld liet zien en Johnny's zegen kreeg, kreeg hij een rol in de iconische sitcom Taxi, waar hij samen speelde met twee andere legendarische sterren, Danny DeVito en Christopher Lloyd.

13 George Carlin

Carlin was al een bescheiden succesvolle strip toen hij zijn eerste set op The Tonight Show deed, maar het was zijn eerste optreden daar toen hij de wereld liet zien dat hij de sprong had gemaakt van een doorsnee nachtclub te zijn komisch tot een icoon van een tegencultuur. Daarna zou hij een paar keer gastgastheer zijn voor Carson en uiteindelijk werd hij de eerste gastheer van een ander NBC-instituut, Saturday Night Live.

12 Louie Anderson

Anderson had zijn netwerktelevisiedebuut in The Tonight Show in 1981. Nadat hij indruk had gemaakt op Carson, begon Anderson te genieten van een enorm succesvolle stand-upcarrière die hem er uiteindelijk toe bracht zelf presentator te worden. Anderson was de oorspronkelijke gastheer van de reboot van de spelshow Family Feud, een rol die nu wordt vervuld door Steve Harvey.

11 Jim Carrey

Mensen beschouwen Carrey's tijd in de sketchshow In Living Color vaak als de officiële start van zijn carrière, maar ze vergeten dat hij die baan kreeg vanwege zijn succes als stand-upcomedian. Zijn talent werd voor het eerst opgemerkt op televisie dankzij de show van Johnny Carson.

10 Bill Maher

De controversiële politieke komiek was niet altijd superpolitiek in zijn routines, hoewel hij altijd een soort bijtend sociaal commentaar had. Carson was traditioneel politiek neutraal in zijn show, maar de nu openlijk politieke Maher maakte indruk op de gastheer en ontving de felbegeerde 'Call To The Couch'."

9 Eddie Murphy

Murphy was destijds inderdaad een ontluikende ster op SNL, maar weinig fans die hem op SNL zagen, wisten dat hij ook een geweldige stand-upcomic was. Dat veranderde allemaal dankzij Carson en kort daarna kreeg Murphy zijn nu legendarische stand-upspecial Raw, waar hij zijn iconische rode leren pak droeg.

8 Ellen DeGeneres

DeGeneres maakte indruk op Carson met haar zelfvernederende en schijnbaar verlegen en ongemakkelijke humor, en die humor leidde er vervolgens toe dat DeGeneres haar sitcom kreeg, waar ze een enorme opschudding veroorzaakte toen ze de show gebruikte om uit de kast te komen. DeGeneres was een van de eerste mensen die een uiterlijk homoseksueel personage speelde op primetime televisie. Hoewel de sitcom uiteindelijk werd geannuleerd, ging DeGeneres al snel verder met haar talkshow, waar ze bijna 20 jaar bleef.

7 David Letterman

Voordat hij David Letterman de late night host was, was hij David Letterman de stand-upcomedian. Niet lang nadat hij indruk op Carson had gemaakt, kreeg Letterman zijn eerste baan als host van Late Night, de show die onmiddellijk op Carson volgde en later werd ingevuld door Conan O'Brien.

6 Burt Reynolds

Toen Carson in 1991 met pensioen ging, was Reynolds volgens de Los Angeles Times een van de eersten die Carson bedankte voor zijn carrière. Nadat hij in The Tonight Show was verschenen om een van zijn vroegste films te promoten, kwamen er aanbiedingen binnen voor de ster, en hij werd al snel een sekssymbool van zijn tijd.

5 Joan Rivers

Rivers maakte niet alleen zoveel indruk op Carson dat hij haar uitnodigde op zijn bank, maar hij nodigde haar ook uit als gastgastheer en was waarschijnlijk de meest voorkomende invaller voor Carson wanneer hij ziek of niet beschikbaar was.

4 Roseanne Barr

Barr zei dat haar carrière praktisch nergens toe leidde totdat ze een set kreeg in The Tonight Show. Het duurde niet lang nadat ze Carson hysterisch aan het lachen maakte dat ze haar beroemde sitcom Roseanne kreeg. Helaas zou Barr haar nalatenschap te schande maken met racistische tweets en beledigende behandeling van haar cast en crewleden toen Roseanne in 2019 opnieuw werd opgestart.

3 Jay Leno

Leno had geen idee dat wanneer hij zijn stand-upset voor Johnny Carson mocht doen, hij op een dag het over zou nemen van Carson, slechts een paar jaar later. Leno maakte een kleine verandering als presentator van de show, hij verplaatste het van de beroemde NYC-set naar Los Angeles, waar de show bleef totdat Jimmy Fallon de gastheer werd.

2 Drew Carey

Carey is misschien wel een van de meest succesvolle komieken die de magische Carson-touch heeft gekregen. Kort na zijn set kreeg hij zijn oneerbiedige sitcom The Drew Carey Show, die werd gelanceerd door zijn eigen productiebedrijf, dat ook de Britse improvisatieshow Whose Line Is It Anyway naar de VS bracht. Jongere fans kennen Carey meestal alleen als de huidige presentator van The Price Is Right, vergetend dat hij ooit een stand-upcomedian was.

1 Jerry Seinfeld

Maar natuurlijk zou geen lijst met carrièreboosts voor Johnny Carson compleet zijn zonder dat Jerry Seinfeld het noemde. Seinfeld was beroemd nerveus voor zijn set, iets wat hij later zou kanaliseren in een van de verhaallijnen van zijn beroemde sitcom. Meer dan 30 jaar zijn verstreken sinds zijn Tonight Show-debuut, en nu is de komiek bijna $ 1 miljard waard.

Aanbevolen: